אנדו וכאבים

רויטל50

New member
אנדו וכאבים

האם יש נשים שאובחנו כסובלות מאנדו ואין להם את התסמינים של נשות האנדו. הייתי אצל סוריאנו וגולדנברג שניהם אומרים שהציסטה נראית כמו אנדו למרות שאין לי סימנים (כאבים וכו) יכול להיות שיש מישהי שזה היה לה? שלא היו לה כאבים ובכל זאת היא חולת אנדו? אני ממש לא יודעת מה מצבי בייחוד שעכשיו אני מנסה חלהכנס להריון. מה אתן ממליצות?

אנדו וכאבים

כן, יש נשים שאובחנו כסובלות מאנדו ולא היו להן כאבים. הכרתי מישהי במרפאה שהגיעה בגלל שהרופאה שלה ראתה ב-US ציסטה לא היו לה כאבים ולא שום סימפטום שבדרך כלל יש לנשות אנדו'. תבצעי בידקת דם CA-125 - דרך הקופה. מבצעים את הבדיקה כאשר עולה החשד לאנדו, לפני לפרסקופיה ולפני קבלת דיכוי. מה הרופאים אמרו לך לעשות?

רויטל50

New member
אמרו לי לעשות לפרסוקופיה בגלל

הגודל כ-6 ס"מ. עשו לי CA-125 שיצא 13 שהבנתי שזה נמוך לאנדו. אולי צריך להתייעץ עם רופא פוריות קודם כי המנתחים תציד אומרים לנתח הלא כן?

אנדו ......

6 ס"מ זה קצת גדול ויכול להפריע בנסיונות להרות. CA125 אכן נמוך... כן, שווה להתייעץ עם רופא פוריות תחילה הייתי ממליצה לך ללכת לרופאי פיריון שמבנים באנדו' כמו פרופ' משיח האבא פרופ' שולמן פרופ' זיידמן אם את במכבי את מקבלת החזר עבור הייעוץ. לגבי מנתחים שתמיד רוצים לנתח - ציסטה של 6 ס"מ יכולה לגרום לבעיות. אני הייתי עם ציסטה 7 ס"מ שהצליחה לעשות לי המון רע. המלצה - אל תחכי עם זה יותר מידי .

ניקה25

New member
היי

תמיד מומלץ להתייעץ גם עם רופאי פריון, ההחלטה הסופית כמעט אף פעם לא חד משמעית, אפילו מנתחים (למרות המלצתם על ניתוח) לרוב נותנים לך חופש בחירה (כמובן לא במקרים בהם ניתוח בלתי נמנע)

שירשיר77

New member
לרויטל

אני מאד מבינה את מה שעובר עלייך כי גם אני לא מהסובלות הרציניות וכנראה שיש לי אנדו'. האבחנה הסופית נעשית לפי מה שהבנתי בניתוח עצמו מפני שלוקחים דגימה מהציסטה ובודקים את סוג הרקמה במעבדה. אצלי נמצא גידולון של 2.5 ס"מ במחיצה בין הרקטום לנרתיק, קרוב מאד לצואר הרחם. הכאבים אכן התגברו מאז הפסקת הגלולות... אהל ביחס לבנות הפורום הבנתי שהכאבים שלי קלים. אני מנסה להרות מזה תקופה ארוכה ללא הצלחה. נשלחתי לסוריאנו ע"י מומחה פריון שחשב שהוא מזהה אנדו'. כעת סוריאנו המלית לנתח ואני בדרך לניתוח אך חוששת ומוצאת עצמי מתלבטת אם בחרתי נכון... עוד לא ניסינו לעשות טיפולים, רופא הפריון המליץ ליישם את הצעת ד"ר סוריאנו ולהמשיך עם הפריון אח"כ... אז... מקווה שעזרתי במשהו...

רויטל50

New member
לפרוסקופיה וחומר ניגוד

יש לי עוד שאלה אליכם- רופא הנשים שלי אומר שעל מנת לחסוך בדיקות אח"כ כדאי שבמהלך הלפרוסוקופה ישימו חומר ניגוד על מנת לראות אם יש מעבר בחצצורות. מה דעתכן? האם זה עשוי לגרום לנזק במהלך הניתוח? עשו את זה למישהי?

gala1234

New member
חומר ניגוד

בטח, אחרי שמנקים את כל הציסטות וההדבקויות אם יש מעבירים חומר ניגדו, בדומה לחומר של צילום רחם, וככה רואים אם יש מעבר תקין. זה אחד הפרמטרים להמלצה אחרי הניתוח אם יש לנסות טבעי ללא הורמונים או ללכת ישר להפריה.

shirani

New member
גם לי שמו חומר ניגוד

הבנתי שזה די נפוץ וזה מאוד חיוני על מנת לדעת אם המעברים פתוחים או לא כמו שgala אמרה.

למעלה