אנדו והריון

l i r u s h

New member
אנדו והריון

היי,
רציתי לשאול באופן כללי כמה שאלות, אם יהיה צורך לגבי תשובות ספציפיות אפרט יותר.
אובחנתי לפני כשנתיים כבעלת אנדו', עשיתי ניתוח לפרוסקופי והוציאו לי את הנגעים בהצלחה. בכל שחלה היה נגע של 5 ס"מ.
מצב הרחם היה תקין לחלוטין וכך גם האגן והשלפוחית.
לאחר הניתוח שנעשה לפני שנה וחצי המליצו לי לקחת ברצף גלולות עד אשר ארצה להכנס להריון. לקחתי גלולות יסמין מאז ועד היום.
האם זה שלקחתי גלולות במשך כ"כ הרבה זמן יכול להשפיע על הסיכויים שלי להכנס להריון טבעי תקין? האם הסיכויים יורדים?
ועוד דבר, כרגע הפסקתי גלולות כדי לנסות להכנס להריון (ראשון) ובינתיים, עד שאצליח להכנס להריון הכאבים חוזרים, מה אפשר לעשות בתקופות ש"בין לבין" (חוץ מאשר נטילת משככי כאבים) למשל אם אצליח להכנס להריון, מה אעשה אח"כ , האם אצטרך לחזור לקחת שוב גלולות באופן קבוע?

תשובה

אין לך מה לדאוג לגבי הגלולות ברצף. בדיוק הייתי בכנס אנדומטריוזיס ושם נאמר ע"י המרצים המומחים שלקיחת גלולות ברצף אינה פוגמת בפוריות בכללללל, ואינה פוגמת בסיכוי שלך להכנס להריון באופן טבעי.

לגבי הכאבים שחזרו....חוץ מכדורים לכאבים לא יודעת מה לומר לך...
אני פשוט על הגלולות (גם יסמין) עד שארצה שוב לעשות הפרייה ואז מפסיקה לחודש, עושה הפרייה ובמידה ואין הריון- חוזרת לגלולות. ואם יש הריון אז אחרי הנקה אני אחזור לגלולות. אצלי זה גלולות לתמיד.

שיהיה בהצלחה :)

liats80

New member
היי

הגלולות שנטלת ברצף ניתנו לך כדיכוי לאנדו מה שסביר ששמר על האנדו על "אש קטנה" עד עכשיו ולכן למעשה נטילת הגלולות ברצף דווקא מעלה את הסיכויים לכך שהאנדו שקט ומכאן גם את סיכוייך להרות באופן טבעי.
לגבי נסיונות כניסה להריון - אני ממליצנ להיות בקשר רציף עם רופא האנדו שלך - ללכת לביקורת ולבדוק שהנדו לא מתפרץ.
בנוסף כדאי לדעתי להגביל את מספר הנסיונות הטבעיים ולמקסם כל נסיון כזה (כלומר לודא שאכן התנאים אופטימלים - שאת מבייצת ושהיחסים מתקיימים בזמן הנכון - את זה אפשר לעשות ע"י בדיקות דם ומעקב זקיקים).
לאחר הריון מומלץ בדר"כ לקבל איזשהו דיכוי לאנדו. זה יכול להיות גלולות או משהו אחר. זה תלוי בך, ברופא שלך, ובתוכניות שלך לעתיד (אם ומתי תרצי הריון נוסף וכו').
שיהיה בהצלחה!!!
ליאת.

פז08

New member
הי לירוש

תנו חיוך וליאת למעשה ענו לך בהרחבה כך שנותר לי רק לחזק את מה שכתבו: למיטב ידיעתי אכן אין שום בעיה בנטילת גלולות זמן רב מבחינת השפעה על כניסה להריון. הריון עצמו אמור לדכא אנדומטריוזיס אבל לאחר מכן אכן לרוב צריך להמשיך לטפל.... קרוב לוודאי שתצטרכי שוב דיכוי כזה או אחר......
מצטרפת לליאת שצריך מעקב כל עוד את לא בדיכוי וגם בעת ההריון, אצל רופא מומחה לאנדו'.
וכן- לזכור שנשים עם אנדו' סובלות לעיתים מאי פריון ולכן בהחלט להיות עם יד על הדופק ובמידת הצורך להתייעץ עם מומחה לפריון (רצוי אחד שגם מבין במיוחד באנדו').
המון המון בהצלחה בהשגת ההריון המיוחל

למעלה