אנדו בשיבא

nsharoni

New member
אנדו בשיבא

אני מטופלת כבר שלוש שנים במרפאה פרטית אצל אחד המומחים המוכרים באנדו, עקב עלויות גבוהות אני שוקלת על מעבר לשיבא. האם יש מישהי שמטופלת בשיבא, יודעת את העלויות לחברת קופת חולים כללית, איך נקבע לאיזה רופא את משתייכת, והאם היא ממליצה. (עשיתי ניתוח לפני שלוש שנים ועכשיו מנסה להיכנס להריון).
תודה לכולן.

liats80

New member
לא מטופלת שם

אבל הבנתי שהמרפאה שם מצוינת.
למיטב ידיעתי את נכנסת לרופא שעובד באותו יום, אבל בדר"כ יקבעו לך את התור ביום שבו הרופא שראה אותך בפעם האחרונה עובד.
הבנתי גם שהם עוברים על התיקים יחד.
יש פה די הרבה בנות שמטופלות בשיבא אז אני מ'ווה שתקבלי תשובה מדוייקת ומהימנה יותר בהקדם.
ליאת.

nsharoni

New member
טופס 17

האם מישהי יודעת איך אני מוציאה טופס 17 לשיבא. דרך גניקולוג או דרך רופא משפחה? האם נותנים לכולן?

אורחת 11

New member
אנדומטריוזיס בתל השומר

היי לך,
גם לדעתי תל השומר מצוינים.
יש את ד"ר דוד סוריאנו ואת ד"ר גיא ביבי.
את יכולה לקבל הפניה לטופס 17 גם מרופא משפחה וגם מרופא נשים.
יש לבוא עם טופס 17 על בדיקת רופא ועל אולטראסאונד
במידה ואת לא מקבלת טופס 17 מחיר הבדיקה בתל השומר 135 שקלים על בדיקת רופא ו286 שקלים על האולטראסאונד.
בהצלחה

nsharoni

New member
עוד שאלה

האם יש סיבה שבגללה לא יתנו טופס 17?
מה קורה במקרה ויש שאלות, האם יש עם מי להתייעץ? סתם לדוגמא במקרה של מעקב זקיקים- למי אני יכולה לתת את התוצאות כדיי שיגיד לי את הביוץ המדיוק.
או התיעצויות נוספות.

שמיץ1

New member
קופ"ח תמיד יכול להמציא סיבה לסרב למתן טופס 17

בקופ"ח בכללית עובד ד"ר שיינמן שגם הוא מומחה אנדו', אז עלולים לסרב להפנות אותך לתה"ש. אם יש לך סיבה טובה למה דווקא תה"ש (למשל, אם נותחת/טופלת ע"י אחד הרופאים שם) זה עשוי לעזור. לי זה לא הועיל.

אורחת 11

New member
שמחה לעזור

היי לך ,
לגבי שאלות לתשובות . יש בבית החולים פורום "פורום אנדומטריוזיס תל השומר" על הפורום עונה ד"ר גיא ביבי כל יום שני ורבעי
לגבי טופס ה17. אם את בכללית הם יכולים לומר לך שיש להם את בית חולים מאיר אבל אני ממליצה לך להיות חזקה בדרישות שלך ולבקש את בית החולים תל השומר במידה ולא תקבלי אז גם שם את בידים טובות.
בהצלחה

liats80

New member
לגבי טופס 17

טופס 17 צריך להביא מרופא המשפחה או הגניקולוג.
לא לכולן נותנים - וזה גם תלוי בקופה, יש קופות שמעריות יותר קשיים.
אבל - נפתח מוקד בשיבא שמטרתו לסייע בקבלת טפסי 17 מהקופות.
המוקד פועל בימים א עד ה מ10:00 עד 15:00 ומספרו 035302020.
בהצלחה!
לאת.

פז08

New member
כעקרון לגבי המרפאה- מדובר מרפאה הוותיקה

ביותר בתחום והיא נחשבת בהחלט טובה. הרבה בנות בפורום מטופלות שם ומאד מרוצות. אני נותחתי במסגרת המרפאה בעבר אבל עשיתי זאת אצל ד"ר שינמן שכבר לא עובד שם כיום, ואני אישית מטופלת אצלו בכללית.
אם את רוצה לפנות לשיבא, את צריכה לפנות לקופה על מנת לקבל אישור לטופס 17. ממה שהבנתי מבנות בפורום כיום לא תמיד נותנים טופס 17 לשיבא, היות ולכללית יש את המרפאה במאיר שנחשבת גם היא מצוינת ובהחלט יכולה לתת מענה מצוין לבנות עם אנדומטריוזיס.
אם את בכל זאת חפצה דווקא בשיבא וזו בהחלט זכותך, את יכולה לעשות אחד מהשניים (אם לא תקבלי טופס 17):
א. לפנות שוב לקופה ולנסות להתעקש על טופס 17 לשיבא, אולי אם תפרטי סיבות שייראו מוצדקות, תקבלי בכל זאת אישור
ב. לפנות לשיבא ללא טופס 17 ובנות פרטו לך את העלות.
אני בעבר פניתי לבדיקה בשיבא ללא טופס 17, אבל אני שילמתי רק על בדיקת רופא, ודאגתי לבוא מוכנה עם תמונות של US שבוצע בקופה על מנת לחסוך את עלות האולטראסאונד.... זו גם דרך.....רק שאני לא בטוחה שתמונות US שבוצעו על ידי רופא אחר מחוץ לשיבא, יספקו את הרופא שם.....
לגבי כיצד קובעים למי את נכנסת, נראה לי שזה מאוד מקרי.....
ייתכן וכפי שבנות כתבו, בהתאם לרופא שתכנסי אליו לראשונה, תהיי משוייכת אליו. בכל מקרה, היות וד"ר סוריאנו מנהל את המרפאה נראה לי שמקובל שהחלטות משמעותיות, למשל כן / לא ניתוח, עוברות בכל מקרה דרכו....
בקיצור- מאחלת לך המון בהצלחה. מקווה שתשיגי את האישור ותהיי מרוצה מהמרפאה כמו שאר הבנות בפורום שמבקרות בה....

טופס 17 בתל השומר

התארחתי בפורום ורציתי להוסיף מספר מילים
אנחנו נשמח לסייע לכל מטופלת אשר מבקשת להגיע למרפאתנו להשיג טופס 17, זוהי זכותה של כל מטופלת במיוחד אם רופאים של הקופה החליטו להפנותה, לצערי הקשיים שמטילה הקופה מתווספים לקשיים הרבים אשר איתן מתמודדות הנשים הסובלות מתסמיני המחלה.
נפגשתי בעבר עם רופאים מחוזיים מהכללית אשר שיבחו את תרומת המרפאה והוסכם כי אותן נשים אשר מקבלות טיפול מיטבי במסגרת הרפואה בקהילה לא תזדקקנה לשרותי המרכז, אלו אשר נותחו וחזרו לתפקוד תקין ולאיכות חיים תקינה ימשיכו את המעקב ע"י רופאיהם במסגרת הקופה אך אלו אשר לא מצאו מענה מספק,.. אלו אשר קיימת פגיעה משמעותית באיכות חייהן,,, אלו אשר נותחו בעבר ותסמיניהן שבו,,, או אלו אשר מתמודדות עם בעיות פוריות ותסמינים משמעותיים יופנו למרכז
אין ספק שמערימים קשיים במקום לסייע.. וחבל
חשבתי בעבר ואני חושב גם היום שלכן כמטופלות, כמנהלות פורום או כעמיתות המכירות מקרוב את מה שעובר על נשים אלו חובה להציף נושא זה ולא לקבלו
כאמור אשמח להיות לעזר

למעלה