אנדו' בסרעפת?

liatsw1

New member
אנדו' בסרעפת?

בס"ד שבוע טוב יקרות
, רציתי את עזרתכן בנוגע לבעיה שהתגלתה אצלי לאחרונה
: אני חשה כאבים חזקים באיזור הסרעפת (בעיקר לפני הווסת וביום הראשון לה). חשתי בכאבים הללו לפני הניתוח האחרון (שהיה בדצמבר) והצגתי את הענין בפני ד"ר סוריאנו, האמת שאני לא זוכרת מה היתה התייחסותו, אך הענין לא טופל כלל ולא נבדק התרכזנו בשאר המקומות הוודאיים. מאז הניתוח לקחתי דקא עד החזרה לטיפולים. מאז חוויתי שתי וסתות, האחרונה היתה מאוד לא נעימה (כבר חשבתי שהניתוח היה די מיותר
) למרות שלא הגיעה לכאבים שהיו לפני הניתוח, אבל אני בטוחה שעוד ווסת אחת או שתיים אני חוזרת לכאבים המזוויעים
. בכל אופן, חזרה התחושה באיזור הסרעפת (בין החזה), זה מין כאב-לחץ שאפילו לישון לא נתן לי. האם משהי מכירה את התופעה? וכיצד ניתן לגלות אנדו' שלא נמצא באיברי הרביה? כיצד אוכל לדעת האם באמת האנדו' טייל עד לסרעפת? ועוד דבר... תמיד היו גם כאבים וחולשה ברגליים בזמן הווסת, אך הפעם היה כאב חזק ברגל אחת (ימין) שרק משכך הכאבים עזר בהחלשתו. יתכן והגיע גם לשם?

ר ו מ י ה

New member
אנדו' בסרעפת יכול להתרחש

במקרים הקשים של המחלה. במקרים נדירים האנדו' יכול להגיע גם לריאות ולמוח. מקווה בכל ליבי שזה לא המצב אצלך
אבל מציעה שתעדכני את פרופ' שולמן ו/או את ד"ר סוריאנו בכאבים אותם את חווה. לגבי הכאבים ברגלים- מוכר מאוד אלו כאבי האנדו' המקרינים על אזור האגן והרגליים. לצערי מדובר בתופעה נפוצה. יקירתי מקווה בכל ליבי שלא תהיה החמרה נוספת

היי../images/Emo199.gif

מוקד בסרעפת - כן יש דבר כזה. כמו שכבר הספקת להכיר אותי זכיתי ב"רוב הקופה" והשתדלתי לא לפסוח על הסרעפת, אז כן אני "זכיתי" במוקד בסרעפת.
את המוקד בסרעפת גילו אצלי ממש במקרה לפני הניתוח הראשון שעברתי שבו במקרה ממש הטכנאית בדקה שוב את הצילומים שלי וגילתה נקב בריאה. כמובן שבהתחלה לא חשדו במוקד אנדו אבל רק אחרי שפגשתי את דר' סוריאנו הוא עבר על התיק שלי ועל הצילומים והודיע לי שמה שגרם לי לנקב זה המוקד אנדו'. המוקד עדיין קיים אצלי לא נגעו בו בניתוח הניקוי הגדול כי זו פתיחת בית חזה ולא רצו לערבב "שמחה בשמחה".
אני לא הרגשתי כלום מלבד שהפסקתי לדבר ולאכול למשך שבוע שלם עד שהגעתי לבית חולים ואז כשגילו את הנקב עשו ניקוז ריאה ורק אח"כ ניתחו. מאז אני בדיכוי כך שהמוקד רדום וצריך לשמור עליו רדום, ולפני כל פעולה כירורגית אני חייבת לעבור צילום חזה. (קצת קרינה לא תזיק
) כמובן שזה לא הכרחי שהמוקד יגרום לנקב, אצלי זה קרה כי הייתי "עסוקה" בלנסות להפסיק את הכאבים שהיו והסופודקס שלקחתי כדי לבצע בדיקה עזרו לגרימת הנקב. איך אמרו הרופאים: "כנראה התאמצתי כשניסיתי לנשום". מקווה שלא הגיע מוקד ושסתם כואב כי אכלת משהו מקולקל
אבל תתייעצי שוב אם הרופאים המטפלים בך כל כאב מסמן משהו שהוא לא נכון אז בבקשה לא לחכות ולדווח מה אמרו.

סדני

New member
גם לי יש אנדו' בסרעפת

לצערי עברתי שני ניתוחים בריאה עקב חור בריאה (שניהם בטווח של שנה). החורים של הסרעפת עדיין שם, נקווה שלא יזיקו.

liatsw1

New member
../images/Emo51.gif תמיד טוב לדעת שאתן כאן

בס"ד נזכרתי שלפני הניתוח בדצמבר עשיתי צילום חזה והוא יצא תקין. האם צילום זה מספיק על מנת לגלות אנדו' בסרעפת? בכל אופן אני אתייעץ עם שולמן וסוריאנו בהקדם. תודה על התשובות המהירות.
אתן מקסימות.

סדני

New member
לרשותך..

אי אפשר לראות אנדו' בסרעפת בצילום. אצלי ראו את זה במהלך הניתוח שעשיתי בריאה. ואגב יש לזה שם באנגלית לתופעה של אנדו' בסרכפת ובריאות ועל כך יש המון חומר באנגלית ואתרים באינטרנט: catamenial penomatorax מקווה שללא טעיתי במילה השנייה.

יעל סתם

New member
האם אפשר לגלות את זה בגסטרוסקופיה?

זו בדיקה קצת קשה שבה מכניסים צינור עם מצלמה זעירה דרך הפה ורואים האם אין בעיה בסרעפת אצלי גילו ככה בקע סרעפתי שבעיקבותיו קיבלתי כדורים וכשהם לא עזרו עברתי ניתוח לפרסקופיה ועכשיו הכל בסדר. תבקשי אולי לבצע את הבדיקה.

מצטערת כל כך לשמוע ../images/Emo24.gif

נשמע נורא, נורא, נורא. וזה מדהים שכל מחזור מחמיר את מצב הבטן ואת רמת הכאב. לא יכולה לעזור עם ענין הסרעפת אבל מציעה לך לבדוק את הענין לעומק ללא שיהוי. תרגישי טוב

למעלה