אנדו אחרי לידה

ליליקה28

New member
אנדו אחרי לידה

הי רוצה להתייעץ איתכן:
יש כאן מישהי שלפני שהייתה בהיריון לקחה גלולות ברצף כדי להפסיק את המחזור?
(הגלולות-ברצף היו אחרי שעברתי ניתוח לאנדו, מוקד רקטו-וגינלי).
אחרי הלידה (אני בתשיעי עכשיו)- מתי אני אמורה לחזור לקחת גלולות? מיד? גם ברצף בלי לקבל מחזור?

liats80

New member
לא יודעת לענות לך

נראה לי שכדאי להתייעץ עם הרופא המטפל.
שיהיה בשעה טובה!!
ליאת.

nsy1987

New member
מנסה לעזור

האם את רוצה להניק? אם כן, יש לך רק את הסרזט שהוא אכן מונע מחזור לגמרי ומותר ובטיחותי בהנקה.(לוקחים רצוף חפיסה אחר חפיסה)
ואפשר להחזיק איתו המון זמן גם בהנקה חלקית. סרזט לוקחים בד"כ החל מ-4 שבועות אחרי לידה. עד אז את אמורה להתנקת מכל דימומי הלידה.
אם אינך מתכוונת להניק, אז אמרה לי הרופאה אחרי הלידה שמ-6 שבועות אחרי לידה אפשר להתחיל לקחת מניעה. יזה שאת מכירה ויודעת
שטוב לך לגוף.
בכל מקרה, תתייעצי עם הרופא שלך.

ד"א, האם היה לך הקלות בתסמיני האנדו' בהריון? כי אומרים שזה כך, ואצלי, (אני בשביעי) דווקא החמיר

נועהב1

New member
היי

מציעה לך לחכות לקבל מחזור אחד, ואז להתייעץ עם הרופא מה לעשות. באופן עקרוני אין סיבה שתתחילי לקחת גלולות ישר אחרי.
אני אחרי ההריון הראשון ישר ניסיתי להכנס לעוד אחד ( שלקח בערך חצי שנה מהרגע שהופיע המחזור), ואחרי לידה שנייה השתמשתי בהתקן מירנה- מתוך חשיבה שייקח לי לפחות שנה עד שננסה להרות שוב. כדאי לעשות את הדיון הזה עם רופא פיריון מומחה באנדו', או רופא אנדו'.
וכמובן- שתהיה לידה קלה והורות נפלאה!

g a l i 2 6

New member
אפשר גם ללא גלולות

גם אני בחודש תשיעי דאגתי וביררתי ולאחר שיחה עם רופא הנשים שלי שמבין באנדו
הוחלט שכל עוד אני בהנקה מלאה אין סיבה לקחת גלולות כי המחלה בשקט דומם
ורק לאחר שמפסיקים או שעוברים להנקה חלקית שווה לחשוב יחד מה הפתרון הנכון
היום אני אחרי חצי שנה של הנקה ורק עכשיו קבעתי תור לרופא כי הפסקתי להניק ומרגישה ניצנים של אנדו
ולכן גם חוזרת לתזונת אנדו. עד עכשיו חגגתי:)

למעלה