אנדומיוזיס

mami214

New member
אנדומיוזיס

אני שואלת עבור חברה שקיבלה היום תוצאות צילום רחם בה נאמר לה שיש לה אנדמיוזיס , באינטרנט אין מידע
היא כרגע בהיסטריה שלא תוכל להרות לעולם, למרות שהרופא שלה אמר לה שיש נשים שמצליחות להרות ללא בעיה
מישהי תוכל לשפוך אור על הדברים כאן
היא בת 30 עברה 3 הזרעות ו3 טיפולי הפרייה
זרע בינוני, אך תמיד ( עד כה) הגיעו להחזרות

תודה ענקית

mami214

New member
אדנומיוזיס

הכוונה לאדנומיוזיס

אובחן מאתמול, אשמח לדעת כל פיסת מידע בנושא.

טוליתי

New member
אדנומיוזיס

אדנומיוזיס - מצב שבו רירית הרחם חודרת אל שריר הרחם, כך שנוצרות תעלות על רירית הרחם. לפי בר חוה ("פוריות מאלף ועד טף"), אין טיפול ספציפי לאדנומיוזיס. ממה שראיתי בפורום, ניתן להיכנס להריון אפילו ע"י הזרעות, ולסיימו בהצלחה.

במילים אחרות: זה מה יש ועם זה ננצח!

הייתה פה ניק בשם ארץ דמיוני שהרופא שלה ניבא לה שלעולם לא תצליח להרות. היא הרתה וילדה מזמן, לדעתי, הילד שלה כבר צריך להיות בן שלוש. אמרי לחברתך שלא להתייאש! אפשר להצליח להרות גם עם אדנומיוזיס.

נשמח שחברתך תגיע לכאן, כדי שנוכל לתמוך בה מקרוב ולחבק אותה.

cookiii

New member
שאלות

עשו לה צילום רחם או היסטרוסקופיה? בדרך כלל אנדומיוזיס מאשרים בהיסטרוסקופיה, בצילום רחם בודקים תקינות מבנית של הרחם ומעבר נוזל בחצוצרות.

mami214

New member
אבחנות

בצילום רחם שעשתה אובחן על ידי הרופא אנדומיוזיס
והיסטרוסקופיה בקרוב

cookiii

New member
אוקי.

בעיקרון אפשר להיכנס להריון עם אנדו.
לפעמים צרכים לעשות ניתוח ולנקות את הריקמה הפגועה במידה וזה אפשרי. לפעמים לא צריך לעשות שום דבר כי הריקמה במקום שלא מפריע.
ברגע שיודעים שזאת הבעיה נותנים הורמונים בצורה מיוחדת שתנסה לדכא את האנדו עד כמה שאפשר.

היה לה חשד לאנדו לפני? היא הגיעה עם כאבים או משהו? זה יכול לשפוך אור על חומרת המקרה.
דרך אגב אני חושבת שיש בתפוז פורום מיוחד בשביל אנדומיוזיס. יש שם בנות עם ניסיון אולי כדי לברר גם שם.

http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=1363&r=1

mami214

New member
אז ככה

דיברתי איתה עכשיו בטלפון, היא בוכה בלי הפסקה
היא עשתה טיפולים ולעולם לא אובחנה עם משהו, האבסורד הוא שאמרו לה שהכל תקין
אחרי צילום רחם הרופא שלה שלה אמר לה שיש לה אנדומיוזיס, הוא אמר לה שלפעמים זה מהווה בעיה בכניסה להריון אך ניתן לעקוף את זה
בגלל שהיא היסטרית , היא נכנסה לאינטרנט והתחילה לחפש מידע וככל הנראה מה שהיא ראתה זה שלא ניתן להרות ובמקרים קיצוניים מחוייבים לכריתת רחם
אז בגלל שאתן תותחיות אני פשוט מצלמת לה את התשובות שלכן ושולחת לה בואטסאפ 

אין לה כאבים מיוחדים, המחזור שלה די סדיר והיא מגיבה מצויין להורמונים

cookiii

New member
תראי שוב. אנדו בדרך כלל לא מזהים בצילום רחם.

מאד יכול להיות שהיא עשתה את הצילום ופשוט היו לה עוד שאריות רירית שלא יצאו וזה נראה כמו משהו אחר.
אם אין לה כאבים זה סימן מצויין.
אני מאד מקווה שבהיסטרוסקופיה יראו שהכל תקין וזאת הייתה סתם טעות.
תספרי לה שלשני כהן (המפורסמת מארץ נהדרת) היה אנדו חמור מאד דרגה 4 ואחרי ניתוח בגרמניה היא נכנסה להריון וילדה בת ראשונה.

אני מבינה את הכאב והדאגה שלה. תנסי לנחם אותה ולתת ביטוי לרגשות שלה.

mami214

New member
יש לה אדנומיוזיס

ולא אנדומטריוזיס ( הם בני דודים..)

לשני כהן היה אנדומטריוזיס ואז היא הרתה באופן טבעי , הניתוח היה בשוויץ והיא נסעה עם הרופא שלה רועי משיח
פה המקרה שונה..

אני בהחלט תומכת בה ומאחלת לה הריון מהיר ביותר
סיכמתי לה את זה שברגע שהרופא שלה אופטימי, היא צריכה לשמוח אבל את יודעת כמה "נזק" לפעמים האינטרנט גורם

תודה לך על הכוונה, אני פה בשבילה 24/7 , אחוות מטופלות שאין כמותה

יום נעים ומוצלח :)

mami214

New member
תודה ענקית, נחשי מה היא השיבה?

שכנראה את ואחייך הייתם עוברים מצויינים שלא ויתרו לאדנומיוזיס.. והלוואי שגם לה יהיה ככה.
מה שההורמונים עושים לנו...

information2

New member
לי יש אנדומיוזיס. התופעה לא הפריעה

לי להיכנס להיריון. הייתי צריכה טיפולים בגלל שחלות פוליציסטיות.
אבל, אצלי האנדומיוזיס אינו בולט מחוץ לשריר הרחם. בשביל לדעת אם הוא מפריע או לא יש לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית.

mami214

New member
אצלה הוא די בולט, הרופא

אמר לה שהוא חריג במקצת..
בקיצור אני מקווה שאחרי ההיסטרוסקופיה ורופא טוב , יהיה לה יותר נתונים
אחרי הכל אם יש רחם אז אין סיבה שלא יהיה הריון ( שבא אחרי המון ייסורים
)

information2

New member
במקרה הזה אני ממליצה ללכת לרופא טוב, כמו

ד"ר חן גולדשמיט. עשי עליו חיפוש בגוגל.

למעלה