אנדומטריוזיס

אנדומטריוזיס

שלום לכולם, אני חדשה בפורום ואני אשמח לשמוע קצת על משתתפות שהגיעו לIVF בגלל אנדומטריוזיס. עד לא מזמן חשבתי שאני די לבד בנושא...

בולה101

New member
תציצי על רווית ב - היא אנדומטריוזיס

וגם משוגעת וגם בהריון שיהיה לך בהצלחה תיכף המומחיות יענו לך

רוית???

דבר ראשון והכי חשוב : מ-ז-ל ט-ו-ב!!!
דבר שני, שקשור לאנדומטריוזיס: יש לך המלצות לרופא/ים מומחים בנושא? את מכירה אולי את פרו' פלדברג מבלינסון?

רוית ב

New member
גליה!!!!../images/Emo24.gif

אנילא מכירה שום רופא מבלינסון... אני מטופלת באסף הרופא. הטיפול היה כמובן IVF כי אין פתרון אחר - וכמבן שאת יכולה לראות שהטיפול הצליח (טפו טפו טפו) אז להתעודד ומהר!!!!! יש עוד בנות עם אנדו שיש להן ילדים גב אני אשלח לך מסר בנושא. מחזיקה לך אצבעות כל הזמן!!!!

מעודדת

אני יודעת שאפשר להכנס להריון למרות האנדו, בעזרת הIVF הנפלא, יש לי תאומות בנות 10 חודשים שיעידו על כך. אבל יש בתוכי איזה קול פנימי שמתעקש לנסות להכנס להריון לבד, בלי טיפולים, כי ההורמונים של ההפריה רק מחמירים את המצב. ושוב מזל טוב

אנדומטריוזיס ושות'../images/Emo108.gif

אני בדרך לIVF בגלל אנדו' שכנראה חסם לי את שתי החצוצרות. סיכויי להיכנס להיריון טבעי שואפים ל-0 וחבל שלא גיליתי את זה קודם!?בשבוע שעבר עברתי לפרוסקופיה שגילתה לי את העניין ובעודי מתגברת על התפרים אני כבר עטה לכיתה ב' - IVF. עוד פרטים - אם תרצי - את יכולה לשאול במסר. אשמח לעזור (ולהיעזר), שוגה.

בוקר טוב

ממה שהבנתי כולן כאן פחות או יותר ניסו להרות לבד, לא הצליחו ובבירור שנעשה אח"כ הבינו שהבעיה היא האנדומטריוזיס. אצלי זה קצת אחרת : סבלתי מכאבי בטן מאד חזקים ודימומים מסיביים כחצי שנה וחודש לפני שהתחתנתי גילו אצלי את האנדו. (10 ס"מ) על אחת השחלות. בניתוח מצאו עוד הרבה מוקדים במעיים ובשלפוחית וכו' ולחתונה עצמה הגעתי עוד כואבת מהניתוח. מה שאני מנסה להגיד זה שלא ניסינו בכלל להכנס לבד להריון כי הרופאים הפחידו אותנו שאסור לי לקבל מחזור אפילו חודש אחד ולכן חודשיים אחרי החתונה (הייתי על דקה פפטיל בנתיים) התחלנו טיפולי IVF וב"ה נולדו לי תאומות מתוקות. אחרי הלידה, די מיד, שוב חזרו כל התסמינים והבנו שההריון לא העלים את האנדו ואכן צדקנו. זה ילווה אותנו כל החיים או שיש סיכוי שזה יעלם מתישהו?

אני אני ועוד איך שאני.

אני עכשיו לפני טיפול חמישי, אין לי עוד במה לעודד אותך לצערי אבל אני בטוחה שזה יגיע למרות שעל פני השטח יש רק סיבוכים וכבר אין לי כוח. מה שכן יש אצלי תודה לקל יבול טוב של ביציות והפריות טובות. אגב, אני רואה משהו עם תאומות בלינק שלך,, יש לך תאומות??..אז באיזה מצב את ?? טוב, אשמח לעזור במה שאוכל כל טוב דורית

תוצר הIVF

הנפלא: יש לי תאומות בנות 10 חודשים שיצאו הישר מהמבחנה אל תוך הרחם שלי ועד היום אני אומרת תודה לרופאה שבחרה דוקא את שתיהן מתוך שאר העוברים המוקפאים שהיו לי. המצב כרגע הוא שלמרות התקוות שההריון יעלים את האנדו, זה לא עזר, וכבר מיציתי את 6 זריקות הדקה פפטיל המותרות ושוב מדברים איתי על IVF כי הריון, כידוע, זאת התרופה הכי טובה לאנדו... אבל אני עוד לא התאוששתי מהתאומות שלי (ההריון היה קשה) ואני לא בטוחה שאני רוצה להתחיל שוב טיפולים, עם כל הכרוך בזה. לכן אני מחפשת פה נואשות מישהי שאולי, למרות האנדו, נכנסה באופן טבעי להריון נגד כל הסיכויים ונגד כל מה שהרופאים אומרים???

לא מזמן היתה הודעה על אנדו..

מנסה לצרף את הקישור, למרות שזו נראה לי פעם ראשונה.. לא יודעת אם מצליחה... בכל מקרה אם לא... אז בינתיים זה נמצא בעמוד 5 של הדפים (כרגע)

טוב, ידעתי שלא ילך... לא יודעת איך.

ככה אני מבינה במחשבים ובאנטרנט (עוד מהפעם הראשונה, זוכרת נועם?)

שלומית 1

New member
גל לי יש אנדו וגם אנחנו התחלנו ישר

ב-IVF. אחרי כמה חודשי נסיונות טבעיים הבנתי שיש לי את זה, עברתי לפרוסקופיה שגילתה מוקדים רבים- בשחלות, ובעיקר מאחורי הרחם- מצב שהדביק את הרחם למעיים. כמו כן השחלות והחצוצרות דבוקות לאגן בצד שמאל ולכן יש לי כאבים חזקים. מיד אח"כ התחלנו IVF, למרות שראו שהחצוצרות פתוחות. אנחנו עכשיו בIVF השלישי, עברה כבר שנה מהניתוח... אם יש לך שאלות, תרגישי חופשי לשאול...

המלצות

קודם כל - שיהיה בהצלחה. רציתי לשאול איפה עברת את הניתוח? יש לך המלצה לרופא מסוים? את הלפרסקופיה וה-IVF עברתי ברמב"ם ויש שם צוות מצויין ומקצועי, אבל עכשיו אני מחפשת מישהו באזור המרכז.

שלומית 1

New member
גליה,

את הניתוח עברתי בבי"ח הדסה עין כרם בירושלים. ניתח אותי ד"ר רבל, הבנתי ממישהי שעברה ניתוח דומה שהוא מומלץ בתחום, ובמקרה נפלתי על יום שהוא ניתח. הוא גם עשה לי את השאיבה האחרונה ושאב גם ציסטות ומוקדי אנדו'. אני הייתי ד מבסוטה ממנו, אני לא מכירה רופאים אחרים אז אני לא יכולה להגיד אם הוא הכי טוב, אצלי נראה לי שהוא עשה עבודה טובה. הוא גם מאוד נחמד ועדין. זהו, אם יש לך עוד שאלות- הרגישי חופשי!

למעלה