אנדומטריוזיס

יועל

New member
אנדומטריוזיס

היי, אני בת 28 בקרוב ויש לי אנדומטריוזיס ברמה הקשה ביותר. עברתי לפרוסקופיה שאיבחנה את המחלה. כיום אני אחרי 4 הפריות שלא הצליחו ואני כבר מתקשה להאמין...אני מעשנת ומלקה את עצמי על כך ותמיד מנסה לאמר לעצמי שזה לא מה שדופק לי את הסיכויים להרות. 1.מה הסיכוי שלי להרות? 2.האם יש מישהי עם אנדומטריוזיס רמה 3,4 שהצליחה להרות? (מה שהכי מעצבן אותי זה שהרופא שלי אמר לי שהוא בטוח שאחרי 2 הפריות אני אצליח וזה לא ממש קורה.) 3. האם אחרי 4 הפריות בשנה קופה"ח כבר לא מממנת את ההפריה? כמה עולה לבצע הפריה שאינה ממומנת ע"י קופה"ח? אני מרגישה שהלב שלי נישבר אני לא עומדת בחוסר האונים הזה בבקשה מי שיכולה לענות על שאלותי אשמח לשמוע. תודה.

yonit7

New member
יקירתי

גם אני עם אנדו' בדרגה חמורה ביותר - אחרי שתי פתיחות בטן ושאיבת נוזלים נרתיקית והכל בשנה וחצי - מרשים , הא??? אני לפני הפריות מאחר וכל פעם של הכנה להפרייה הותקפתי מחדש ע"י המפגע האיום הזה. האגן שלי מלא בהידבקויות - שחלות לרחם למעיים ולשלפוחית השתן. כיום אני אחרי דיכוי ארוך של דקא. - שלושה חודשים וכעת עוד שלושה חודשים גלולות ברצף - כלומר כבר 4 חודשים לא קיבלתי מחזור וזה אמור להגיע לחצי שנה , אני מרגישה מזוויע אבל משתדלת להישאר אופטימית למרות שטרם ביצעתי שאיבה ואיני יודעת מה מצבן של הביציות. ההורמונים שיבשו אותי לחלוטין והשגרה מאד קשה עבורי - וזאת מלבד כאבי הבטן התמידיים שלעיתים משתקים אותי למיטה. כעיקרון אני מכירה נשים עם אנדו שהרו - את צריכה להיות סבלנית ולהאמין. ולענין 4 הפריות - את מתייחסת למכבי בטח - אז נדמה לי שהארבע הפריות בשנה מתיחסות לבתי"ח ספציפיים ואין הגבלה על מס' ההפריות. למרות שנראה לי ש- 4 הפריות בשנה הן די והותר - אך זאת רק דעתי כמובן. הפריה פרטית באסותא - 12,000 ש"ח - עם מיקרומניפולציה - 16,000 ש"ח. ולסיום - קצת תמוה שרופא "בטוח" כל כך בעצמו לענין הפריות - הריונות טבעיים לעיתים מושגים לאחר שנה - שנה וחצי. בכל אופן - אם יש לך שאלות - את יכולה לשלוח לי מסר או לשאול כאן - אין לי בעיה עם זה. שיהיה לך בהצלחה בהצלחה בהצלחה תהיי חזקה - אני מבינה אותך כ ל - כ ך

yonit7

New member
שכחתי לשאול

איפה את מטופלת ומה מצב הביציות? והאם גם את מצויה במצב שאסור לך לקבל מחזור כי יש סכנה של תסחיפי ריאות?

יועל

New member
תשובה ליונית

אני מטפלת אצל פרופ' זיידמן באופן פרטי כמובן...!!! אין לי מושג לגבי מצב הביציות שלי כי כשעברתי שאיבות, 2 במספר שאבו לי 15-17 ביציות ולבסוף יצאו לי מזה 5-9 עוברים. אף אחד לא התייחס למצב הביציות שלי מזה אני מבינה שמצבן תקין. באופן עקרוני לבחורות במצבנו הריון הוא תרופה משום שכל פעם שאנחנו מקבלות מחזור יש גירוי של האנומטריומות מה שגורם לכאבים העזים בזמן הוסת, מאחר ויש צורך בהריון כעדיפות ראשונה אז אף אחד לא דיבר איתי על הפסקת המחזור שלי.

מרגישה כאילו אני כתבתי את

השורות האלה. גם אני אחרי ארבעה טיפולים, יותר נכון ארבע החזרות משלוש מחזורי טיפולים. אחרי לפרסקופיה ואיבחון אנד. בדרגה חמורה מאוד. הרופאים שלי די אופטימים, עכשיו אני לפני טיפול חמישי מקווה ומתפללת שאחרון. נשלחתי לבדוק כל מיני דברים בדם ושם מצאו בעיה בקרישיות יתר ואני מתחילה עם כדורים וזריקות, כאילו אין לי מספיק.... בכלאופן, נראה שיש לך יבול יפה של ביציות ומה אגיד לך, נמשיך נמשיך עד שנצליח. מבינה אותך מאודדדדדדדד . בקשר למימונים באמת שלא יכולה לעזור לך כי אני לא בארץ. בשורות טובות אצל כולנו בקרוב דורית

מם 1971

New member
אנדומטריוזיס

קודם כל ברוכה הבאה לשהות קצרצרה
גם אני לאחר לפרוסקופיה אובחנתי כסובלת מאנדו' בדרגה חמורה ואני נמצאת כיום בעיצומו של טיפול מספר 2. לשאלותיך-
פרופ' פיש מנהל המחלקה בבלינסון אמר לי כי סיכויי אישה עם אנדו' להרות בטיפולים זהה לאחוז ההצלחות אצל נשים עם בעיות אחרות (23%-25% לטיפול).
כאשר גיליתי כי יש לי אנדו' בדרגה חמורה שאלתי בפורום שאלה זהה לזאת שלך. מספר מעודד של נשים אשר אובחן להם אנדו' בדרגה 3,4 שלחו לי מסרים על כך שהצליחו להרות וללדת כך שבהחלט יש תקווה !
לפרופ' זיידמן יש בהחלט שם מעולה בפורום, לכן אני בטוחה כי הוא התכוון למה שאמר לך לגבי יכולתך להרות וגם אם זה מתעכב אני בטוחה כי בסופו של דבר תצליחי.
אני חושבת שע"פ סל הבריאות אכן יש אישור לארבע טיפול IVF בשנה. יחד עם זאת, ממליצה לך להתייעץ עם המרפאה על הנושא. מאחלת לך את כל ההצלחה ובהחלט מאמינה כי תצליחי
אני לרשותך בכל שאלה

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. אני לא מבינה הרבה באנדו, אבל נשים הרו למרות אנדו קשה. קופת חולים מממנת 4 טיפולים בשנה, ומאוד לא מומלץ לעשות מעבר לזה. במקרים מיוחדים היא מאשרת טיפול או שנים נוספים. בקישורי הפורום (בסרגל הכחול למעלה) תוכלי למצוא מאמרים שעוסקים באנדו.
והרבה דבק אוהב ללב השבור נועם

ברוכה הבאה למועדון האנדו..

גם אני עברתי לפרוסקופיה בה אובחן האנדו גם אני עברתי 4 טיפולים (3 שאיבות ו-1 מוקפאים) וגם אני מחכה ליום המיוחל... בקשר ל- 4 הפריות בשנה, את הצלחת את כל ה- 4 בשנה אחת?!
כי אני עשיתי זאת ביותר משנתיים וחצי, בעיקר בגלל הדקא הארוך שמאריך מאוד את זמני הטיפולים... ובאמצע ישנם עוד בדיקות, למשל אצלי הסטרוסקופיה שעד שעושים אותה לוקח עוד הרבה זמן וכו'... אבל לא להתייאש, תאחדי לך את ליבך
אני בקשר עם מישהי שהרתה (וכבר ילדה) למרות אנדו קשה וכמובן שמעתי מהרבה בנות כאן בפורום על הצלחות... (שכמובן גם לי נותן תקווה). (
ואל תכעסי עלי, רק אולי בכל זאת כדי את הסיגריות לפח, לפחות להפחית כמה שאפשר)

מם 1971

New member
לגבי דקא ארוך

חשוב שתדעי כי את לא חייבת להמתין בכל פעם עד שהשפעתו תפוג על מנת להתחיל בטיפול הבא.

רוית ב

New member
אנדומטריוזיס זה כאו../images/Emo5.gif

תשמעי.. קורדם כל יש נשים עם אנדו שנכנסו לןהריון ואם את רוצה לדבר איתה שלחי לי מסר אני אפנה אותך. גם לי יש אנדו, בימים אלו מסיימת IVF ראשון עוד יומיים לבטא - מתה מפחד... אני בטוחה שאפשר להרות, הרופא הסביר לי שאין טיפול מלבד IVF שאיתו נוכל להרות והסיכויים טובים. תהיי חזקה זה כל מה שאני יכולה להגיד לך.

טשומפי

New member
שאלות

גם לי איבחנו אנדו' דרגה 3-4, אבל הרופאים שאני התייעצתי איתם לא אמרו לי שהפתרון היחיד הוא IVF ולכן עכשיו אנחנו בשלב ההזרעות (לפני יומיים הזרעה ראשונה), האם כולכן עברתן ישר ל - IVF? האם יכול להיות שרק בגלל שהצלחנו להיכנס להריון טבעי (שנפל) הרופא שלי שולח אותנו לעבור גם הזרעות? ועוד שאלה לאלו שכבר נמצאות בטיפולים - איך אתן מתמודדות עם הכאבים של הציסטות שגדלות כשאתן מקבלות טיפול הורמונלי (הרופא שלי עיקם פרצוף בנוגע לרוב משככי הכאבים שהזכרתי ואמר שהם יכולים לגרום לבעיות עם הביוץ)?

רוית ב

New member
../images/Emo24.gifשמעי

אני לא עברתי ישר ל IVF כי לא חשבו שמצב כל כך חמור ועשו לי שלוש הזרעות שסבלתי יסוריים בגלל ציסטות כמובן - לקחתי אופטאלגין נוזלי כי אני לא הייתי מוכנה לסבול והרופא אישר. היות שנכנסת להריון טבעי ייתכן שהאנדו שלך לא חוסם את מהעברים של החצוצרות ואת המעבר משחלה לחצוצרה - יש סיכוי להריון לכן הם מתחילים בהזרעות כי עדיף תמיד להיכנס להריון בהזרעה תוךרחמית מאשר חוצגופית. לאחר כל הזרעה נאלצתי להמתין כחודש ימים עד להזרעה הבאה בגלל הציסטות כמו כן הלכתיל טיפול בדיקור סיני - מומלץ!!!!!! בהחלט עזר להחלמה של הגוף מטיפול לטיפול ובהקלה מכאבים וגם רוגע. מחזיקה לך אצבעות!!! בהצלחה אם יש לך עוד שאלות אל תתביישי לשלוח מסר.

מם 1971

New member
טיפולים באנדו'

הסובלות מאנדו' בדרגות 3,4 בד"כ לא יוכלו להרות באופן ספונטני בשל הידבקויות באזור האגן ולפעמים גם בשל איכות ביציות ירודה (ניתן לאבחן רק ב-IVF ). ולכן בדרגות 3,4 בד"כ מפנים ישירות ל-IVF (כך היה אצלי). במקרה שלך, מכיוון שהצלחת להרות באופן ספונטני, הוכח כי הגוף יודע ליצר הריון ולכן הרופא שלך מאמין כי סיכוייך טובים גם בהזרעות. לגבי טיפול הורמונלי- נהוג לתת לסובלות מאנדו' טיפול בדקא ארוך למספר חודשים לפני תחילת הטיפול דבר שאמור לסייע לתהליך ולמנוע היווצרות ציסטות.

תחזיקי מעמד!!!!!

אני נגועה באנדו בכל המקומות שיש וחובקת תאומות בנות 10 חודשים, שהן תוצר הIVF!!! תהיי חזקה, זה עוד יגיע - מילה שלי!!! אם את רוצה להתיעץ- אל תהססי לשלוח מסר.

למעלה