אנדומטריוזיס

zoomzoom

New member
אנדומטריוזיס

הי בנות! אני חדשה בפורום ורציתי להתייעץ אתכן על הבעיה שלי. התגלתה אצלי אנדומטריוזיס לפני כשלוש שנים, מאז עברתי ניתוח להוצאת ציסטה אנדומטריומה בשחלה, ונאמר לי ע"י הרופא שאני כרגע במצב תקין יחסית וניתן לנסות להרות. העניין הוא שהוא אמר לי שאם תוך 3-4 חודשים אני לא מתעברת, אז כנראה שיש בעיה, ונעבור ל- IVF. יש כאן בנות שיש להם אנדומטריוזיס? יש אולי כאלו שהרו באופן טבעי? ואם לא, אז אחרי כמה זמן של נסיונות טבעיים, עברתן ל- IVF? תודה רבה רבה, זומי

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. במקרה של אנודמטריומות יש נטיה לעבור לIVF משום שהציסטות כנראה מפרישות חומרים שפוגמים באיכות הביציות ומונעים מהזרע לחדור לביצית. לכן מעדיפים לעשות את ההפריה מחוץ לחצוצרה הרחק מהשפעת הציסטה. לפעמים גם מעדיפים איקסי כדי להיות בטוחים שהזרע חודר. אני מקוה שבעלות נסיון יענו לך, חנה של ליאור מן הסתם תתיצב לעזרה. בהצלחה נועם

Yosepha

New member
לזום זום

הי, אני לא כל כך מבינה באנדו', וחנה של ליאור בטח תעזור הרבה יותר. אבל חברה שלי, שאובחנה לפני כחצי שנה עם אנדו' מדרגה 4 ועברה ניתוח, נכנסה להריון טבעי לפני כחודשיים. כך שכנראה שהכל יכול לקרות. אני חושבת שאם יש אצלך אלמנט של גיל, לא הייתי מנסה באופן טבעי, אבל אם את עדיין צעירה, אולי שווה. תלוי גם מה המוקד של האנדו'. אם זה על השחלות, החצוצרות, או המעיים (הבנתי שאם זה במעיים למשל, כמו שהיה לחברה שלי, אז זה פחות מפריע לכניסה להריון). בהצלחה! יוספה

ססוני

New member
גם אני באותה סירה

אובחנתי לפני כשלוש שנים (לפני שהתחלנו לנסות) כבעלת אנדו'.לאחר 8 חודשי נסיונות טבעיים הגענו ל ivf (ללא איקקלומין וללא הזרעות). לצערי עדיין לא יכולה לבשר על סוף טוב, אך כמובן אופטימית. אני כנראה לפני ניתוח לפרוסקופיה ואשמח לשמוע ממך על התהליך, היכן עברת את הניתוח וכן הלאה. מחזיקה אצבעות לכולנו...

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

אני עם אנדומטריוזיס ועדיין לא בהריון אני מטופלת בIVF וכנראה זו הדרך היותר קצרה להיתעבר מאשר באופן טבעי למרות ששום דבר לא בטוח לכאן או לכאן אם יש לך שאלות תפני אלי במסר ואשמח לעזור

לי יש אנדו.

אחרי החתונה הריתי מיד וספונטני (כמו שאנחנו "המאותגרות" קוראות לזה) אבל העובר לא התפתח. עברתי כמעט מיד לivf והסתבר לנו שבעקבות האנדו יש לעשות מיקרומניפולציה (icsi)הריתי בנסיון שני. כך קרה גם בהריון השני (נסיון שני) וכך קרה גם בהריון השלישי (שהופסק באיבו). יש לי שני בנים בריאים

מם 1971

New member
אנדומטריוזיס

שלום וברוכה הבאה- מקווה כי תעברי לפורום העגול במהרה! לי יש אנדו' ואני לפני ניתוח לפרוסקופיה שאמור להתקיים בינואר בהתאם לתוצאות של הטיפול התרופתי שאני כיום לוקחת. בגדול- ישנם ארבע דרגות של אנדו' כאשר בדרגה שלישית ורביעית מומלץ לגשת ישירות ל-IVF , היות והסיכוי להיכנס להריון באופן טיבעי הוא מועט. ניתן לדעת את הדרגה בד"כ רק ע"י ניתוח. מה שלא יהיה אני מאחלת לך הצלחה ובמידה ואת מעונינת לדעת פרטים נוספים תשלחי לי מסר ואשמח לסייע.

למעלה