אנדומטריוזיס

שני2703

New member
אנדומטריוזיס

טוב אז שוב תקציר...לפני 5 שנים הפסקתי גלולות ... ציסטות עם חשד לאנדו' בכל אישפוז מחדש ללא טיפול עקב פחד בגלל הידבקויות הייתי חוזרת הביתה עם מרשם לגלולות ,
שנה וחצי מנסים להיכנס להיריון, לפני חצי שנה לפרו' - ללא עדות למוקדי אנדו' ברחם או בבטן
, אחרי טיפול IVF 1 עם 2 עוברים תקינים ללא הצלחת השרשה ואף קבלת מחזור מלווה בקרישי דם (פעם ראשונה בחיים) שהגעתי למיון סוף כל סוף המוקד אנדו' נראה לעין - ככל הנראה בגלל ההורמונים
...

ועכשיו אוטוטו יקבע לי תור לניתוח להוצאת ממצא אנדו' באיזור הרקטלי ....

האם אנדו' חוזר בכל חודש וחודשו ?
האם יש פרוטוקול "מיוחד" לחולות אנדו' ?

האם יש ביניכן סיפורי הצלחה ?

שני2703

New member
ראוי לתקן,להוסיף ולציין ש...

בעבר ללא טיפול ופחד מצד הרופאים* בגלל הידבקויות

היי שני

במקרה שלי היה לי אנדו כנראה המון שנים ופשוט לא עלו על זה. אחרי שעברתי הזרעות והפריות ללא השתרשות אחת אפילו נשלחתי למרכז אנדומטריוזיס כדי לבדוק אם יש.
מצאו שיש לי מוקד גדול של 5 ס"מ וגם מוקדים קטנים והון הדבקויות שגם חלקם היו רקטליים.
עברתי את הניתוח ועכשיו אני לוקחת גלולות ברצף לתמיד.
במידה ואני רוצה לעבור שוב הפרייה, כמו עכשי, הפסקתי גלולות והתחלתי זריקות..ועוד שבוע אני אדע אם יש הצלחה או לא.
אני יכולה לומר לך שיש פחות כאבים אחרי הניתוח.

בהצלחה

פז08

New member
הי יקירה....

אתחיל מהסוף: ספורי הצלחה דווקא התפרסמו פה לאחרונה לא מעט

כך שיש הרבה מקום לתקווה.
אם אנדו חוזר בכל חודש וחודשו? אם לא מוציאים בניתוח, אנדו' לא הולך וחוזר.... הוא פשוט נשאר

וכן, הורמונים כמובן מלבים את האנדו' ותורמים לגדילה של המוקדים והחמרה של המצב הדלקתי.....
וכן, יש פרוטוקולים למטופלות אנדו'. אבל לשם כך צריך להגיע למומחה פריון עם אוריינטציה לתחום....
אני אישית ממליצה על פרופסור שולמן ובנות הפורום ממליצות מאוד על ד"ר שי אליצור-הבנתי שיש לו מספר הצלחות בקרב בנות הפורום......
שמחה בשבילך שמצאו את הבעיה ומקווה מאוד שתרגישי טוב יותר ושתהיה לך הצלחה בטיפולי פוריות לאחר הניתוח

שני2703

New member
תנו חיוך+ פז

תודה רבה לכן על המידע ..
כן אין ספק שההורמונים מעוררים את האנדו' , אין ברירה למרות שלפני חצי שנה עברתי לפרו' - לפי דעתי האנדו' קיים שם כבר בערך שנה ...
אעבור את הניתוח כירורגי-גניקולוגי כדי להסיר את הממצא ...
השאלה שלי לגבי החזרה של האנדו' הכוונה היא תוך כדי מתן הורמונים בסבב נוסף ?!? כמובן שאחרי הניתוח שאעבור אתייעץ לגבי פרוטוקול מתאים (IVF עובדים בדר"כ במשותף עם IVF או שיש להם משחקי אגו? )
לפרו' - בוצע ע"י ד"ר סוריאנו באופן פרטי
ניתוח אנדו' - יבוצע בתל השומר - מרפאת אנדו' - (בהנהלת ד"ר סוריאנו) וכירורג+גסטרו .

כשאני שאלתי את הרופא

שניתח אותי, מה יקרה עכשיו כשאני אתחיל הפרייה חדשה, האם ההורמונים שאני מכניסה לגוף יגרמו לאנדו לחזור??
הוא ענה שאין הבטחה לכאן ולכאן. יש מצב שזה יחזור, לא יגיע לגודל כמו שהיה לי מכיוון שמעכשיו אני במעקב כל 3 חודשים וכל פעם יבדקו אם גדל משהו. ובכלל יש גם את המצב שלא יגדל כלום- אני צריכה לזכור את זה

כשאני חזרתח לרופא הפוריות שלי, נתתי לו את כל המידעעל הניתוח שעברתי...הוא התייחס לה ואמר שעברי סרט לא קטן..אבל בכלס..הפרוטורקול לא היה שונה. הדבר היחיד שהיה שונה מ5 הפעמים הקודמות זה שהפעםעשינו פרוטוקול קצר..אב הוא אמ שזה בגלל שהייתי על גלולות עכשי חצי שנה בערך וזה דיכוי מספיק ארוך..לכן לא צריך עוד שבועיים של דיכוי עד לתחילת ההזרקות.
ו...זהו...אם יש עוד שאלות אנחנו פה.

שני2703

New member
תנו חיוך 1

תודה לך על ההסבר הנוסף , לבנתיים אין שאלות נוספות
כפי שכבר הסברתי מחלקת IVF ומרפאת האנדו' נמצאים באותו בית החולים - נותר רק לקוות לטוב ולא להתייאש !

תודה לך ושבוע טוב .

שני2703

New member

אז ככה ...
סיימתי את כל הבדיקות הדרושות הכירורגיות כדי לקבל תמונה כללית לפני ניתוח ...
ביום רביעי הייתי אצל ד"ר ביבי שאמר לי שקרן תקבע לי תור לניתוח - מאמין תוך חודש-חודשיים ...
בפועל קרן קבעה לי תור רק לינואר

אוף!!!! אני כל כך עצבנית .... לא רק שהם אמרו לי STOP
עם הטיפולים כי זה יכול להחמיר את האנדו' , אני גם צריכה להמתין לשנה הבאה כדי להתחיל שוב עם הטיפולים?!

אז כתבתי מייל למרפאה - מקווה שיתייחסו וינסו להקדים את התור ככל האפשר - הכירורג בכל אופן הגדיר את זה באופן דחוף -כנראה שמבחינת "ספר ניתוחים."
זה לא כזה דחוף..
אני כל כך עצבנית ומתוסכלת שאני חושבת לקחת את הסיכון ולעשות עוד מחזור טיפול IVF (הרי גם במחזור טיפול הראשון הייתי עם אנדו' ...רק שהם לא ידעו על כך -גם אני לא..)
עד שיגיע התור לניתוח ....

מה אתן אומרות\הייתן עושות במקומי ?

שני2703

New member
|עידכון|

אני אשמח אם מישהי תגיב לעידכון האחרון שהעלתי בנושא...

למעלה