אנדומטריוזיס

Nurit Fahima

New member
אנדומטריוזיס

שלום לכולן

עברתי לפני חצי שנה ניתוח מורכב להוצאת נגעי האנדומטריוזיס גם בשחלות וגם במעי. נאלצו להוריד לי כמה סמ מהמעי בניתוח עם פתיחת בטן (התחילו עם לאפרוסקופיה והמשיכו עם פתיחת בטן)
מאז הניתוח אני עם גלולות ברצף . להמלצת הרופאים אחרי שש חפיסות ברצף עשיתי הפסקה של שבוע שבו קיבלתי וסת. והתופעות של הכאבים חזרו.
חזרתי שוב לסדרה של גלולות ברצף אחרי הוסת ועדיין יש לי דימומים וזה אחרי הגלולה החמישית.

אני רוצה לשמוע עוד דעות לגבי ההפסקות בן הסדרות ברצף של הגלולות. זו פעם ראשונה מאז הניתוח שהפסקתי את הגלולות.

תודה

Nurit Fahima

New member
עדכון

רציתי להוסיף שהומלץ לי לחזק את המערכת החיסונית באמצעות טיפולים אלטרנטיביים. מחר בעזרת השם אני אקבע תור. אעדכן ביעילות הטיפולים.

זואילי

New member
אני...

מפסיקה גלולות אך ורק מהסיבה - אם מתחילות הכתמות שלא מפסיקות.
אם אין הכתמות - לא אני ולא רופאיי ממליצים על הפסקה.
אין מצב שאפסיק ביוזמתי אלא אם זה בשביל כניסה להריון.

liats80

New member
רופא אנדו המליץ על ההפסקה?

כמו שזואילי אמרה בדר"כ ההמלצה היא לא להפסיק אלא אם אין ברירה.
אני מקווה שהדימומים והכאבים יפסקו במהרה.
ליאת.

Nurit Fahima

New member
היי ליאת

רופא המליץ על הפסקה לאחר ששה חודשים.. ואז שוב לקחת ברצף

פז08

New member
הי נורית

אצל מי עברת את הניתוח? מי הרופא שהמליץ על הפסקת הגלולות? אלו אכן שאלות חשובות - מי עוקב אחרייך....
אם זה רופא מומחה לאנדו' שהמליץ על הפסקה, אזי אני מניחה שהוא יודע מה הוא עושה.....
אני עכשיו הולכת אחרי ניתוח שלישי להתחיל דיכוי בגלולות......
כמו שזואילי כתבה, גם אני מכירה את ההמלצה של הפסקת גלולות ברגע שמופיעות הכתמות,ואז אין ברירה אלא לעשות הפסקה ולהתחיל מחדש....
לגבי טיפולים אלטרנטיביים, בהחלט יש מצב שהם יכולים לתמוך ולסייע...
המון בהצלחה....

Nurit Fahima

New member
היי פז

אני עברתי ניתוח להוצאת נגעי האנדו במרפאת אנדומטריוזיס בעפולה, ד"ר בוסתן וד"ר רומנו שבתאי. להמשך טיפול נתנו לי גלולות למשך חצי שנה ואמרו לעשות הפסקה של שבוע ואז לחזור לגלולות ברצף עד הביקורת הבאה בעוד שלושה חודשים. ואז יבדקו ויעריכו מחדש את המשך הטיפול. בנתיים המליצו על טיפולים אלטרנטיביים לחיזוק המערכת החיסונית. אני צריכה ללכת למטפל אלטרנטיבי.. אעדכן בטיפול שינתן לי.

פז08

New member
הי נורית

אני אישית לא מכירה את הרופאים הללו. האם הם מומחים לאנדומטריוזיס?
לפי מה שאני מבינה עברת ניתוח די גדול..... בשל אנדומטריוזיס בדרגה משמעותית. מדוע לא להתייעץ עם אחד המומחים הידועים בתחום?
יש חשיבות מאוד גדולה לגבי המעקב לאחר הניתוח.
לגבי טיפולים אלטרנטיביים- אשמח אם תעדכני.
בהצלחה.

skylee

New member
רוצה להוסיף לגבי ד"ר רומנו

הוא הרופא שתוך דקה אמר לי את המילה אנדומטריוזיס בלי לעבור אצל עשרות רופאים ובדיקות ומסעות סבל שבנות פה בפורום סיפרו.
הוא נתן לי טיפול של גלולות כשבכלל הריון לא היה אישיו בשבילי עוד הייתי רווקה צעירה

סה"כ עם הגלולות היה באמת תענוג בלי הכתמות חצי שנה ברצף. בלי תופעות לוואי.
לצערי אי אפשר היה לחזות התפרצות אלימה כמו שהיתה אצלי.
אבל הוא רופא שאין לי מילים לתאר את המקצועיות שלו והמחוייבות שלו למטפלות.

פז08

New member
מעולה!! אם כך נורית בידיים טובות!!

אני פשוט לא מכירה אותו..... לא שמעתי שהוא מומחה לאנדו' אבל סומכת עלייך סקיילי שהוא מקצועי.
זה מאוד טוב וחשוב שיש עוד רופאים חוץ מהמומחים שאנו מכירות, שיודעים לטפל היטב באנדו'......

למעלה