אנדומטריוזיס

nono1109

New member
אנדומטריוזיס

שלום, אני חדשה פה מהפעם הראשונה ששמעתי על אנדו הבנתי שזה כנראה בדיוק מה שיש לי, אבל לא טרחתי להתעמק, לפי מה שהבנתי אף אחד לא יכול היה לעזור לי עם כאבי התופת בזמן המחזור ולא חשבתי שזו מחלה שעשויה להתקדם ולהתדרדר עם הזמן הנושא עלה שוב במהלך ניתוח קיסרי שעברתי לאחר שנכנסתי להריון בצורה טבעית, במהירות יחסית וללא כל בעיות הרופא המנתח אמר לי במהלך הניתוח שיש לי הידבקויות והופתע לשמוע שנכנסתי להריון בקלות מאז עברו שנתיים, זכרתי במעורפל את מה שנאמר בניתוח אבל לא ייחסתי לכך חשיבות גדולה היום הלכתי לקחת את סיכום הניתוח (לביטוח) וראיתי שכתוב שם שיש לי הדבקויות מרובות באזור האחורי של הרחם החצוצרות והשחלות המתאימות לאנדו. אני מנסה להיכנס להריון כבר 8 חודשים בערך ועד היום לא הייתי מודאגת... מה אתן אומרות? יכול להיות שהפעם הראשונה הייתה פשוט פוקס? כדאי להמשיך ולנסות באופן טבעי או לרוץ מיד לרופא?

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

יכול להיות שהפעם הראשונה הייתה פוקס, ואולי גם הפעם השנייה תהיה טבעית. בכל מקרה מומלץ לגשת להתייעץ עם רופא פריון עם דו"ח הניתוח כמובן.

nono1109

New member
עוד שאלה

אני יודעת שאתן לא רופאות, למרות שנראה שאתן יודעות הרבה יותר מרוב הרופאים, אבל במידה ורק מדובר בהידבקויות זה נשמע לך כמו משהו שאוטומטית יקשה על כניסה להריון? או שיכול להיות שהמצב החמיר מאז (אני בלי גלולות כבר כמעט שנה)? אני חייבת לציין שלאחרונה אני סובלת מדימום חום (סליחה על התיאור) מספר ימים לפני המחזור, וגם מבחילות - מה שלא היה לי לפני ההריון הראשון

אי אפשר לדעת

עם ההידבקויות הן מה שמקשה על הכניסה להריון או משהו אחר. האם עשית צילום רחם? אם לא כדאי לעשות על מנת לבדוק שהן לא חסומות. הגיוני שבשנה האחרונה שאת בלי גלולות מצב האנדו' החמיר. דימום חום מספר ימים לפני המחזור לא נראה לי קשור, אבל בחילות בהחלט יכולות להיות קשורות.

הי ../images/Emo42.gif

נשמע שיש החמרה במצב לאור מה שאת מתארת. לא הייתי נשארת אדישה אך הייתי פונה להתייעץ עם מומחה המבין ברזי המחלה. לא הייתי רצה להלעיט עצמי בהורמונים אך הייתי עושה מין מתוזמן למקסם את הסיכוי אפילו במסגרת של מעקב אולטרא ודם לוודא מועד ביוץ. יכול להיות שהפעם הראשונה היתה פוקס. אבל יכול להיות שגם השניה תהיה
קחי עוד קצת זמן לעבודה אבל אל תהיי אדישה כי נראה שיש החמרה מסוימת לפי מה שכתבת. בהצלחה

למעלה