אנדומטריוזיס

בינסקה

New member
אנדומטריוזיס

שלום לכולכן רציתי לשאול אם אנדומטריוזיס יכול להתפתח גם אחרי הריון תקין כאשר לא היה קושי בכניסה להריון

בינסקה

New member
שאלה נוספת

אני עדין לא הובחנתי עם המחלה אבל כהלכתי לרופאת המשפחה עם כאבי גב בגב התחתון חזקים מאד במיוחד במהלך המחזור היא אמרה לי לדבר עם רפאת הנשים ולשלול אנדו שאלתי היא אם הייתי אצל רופאת הנשים שעשתה לי אולטרסאונד וגינאלי ראתה ביוץ בשתי השחלות ביחד רחם תקין רירית תקינה ולא ראתה שום ממצאים אחרים עדין יכול להיות שיש לי את המחלה והיא פשוט לא ראתה את המוקדים באולטרסאונד? תודה על התשובות אני ממש זקוקה לתמיכה קצת רקע עלי אני אחרי הפלה טבעית הריון ספונטני עם שמירת הריון שוב הפלה טבעית ועכשיו 4 מחזורים לאחר ההפלה שלא מצליחה להכנס להריון

זואילי

New member
בינסקה

אני ממליצה לך להכנס לשאלון שיש בטאגליינס כדי לראות אם יש עוד סימפטומים שאולי יהיו לך מוכרים וזה יתן לך קצת כיוון. יכול להיות שאין לך אנדו'... או שיש והרופאה לא ראתה... אני מצטערת לשמוע על מה שעברת וטוב שאת מבררת את הסיבות בכל מיני כיוונים. הייתי מציעה לך אולי ללכת לייעוץ אצל רופא פריון. (תלוי בזמן שבו את מנסה להרות.) מאחלת לך
רבה!

בינסקה

New member
תודה רבה

תודה על התשובה קראתי על כל הסיממפטומים את רובם אני חווה לכן אני מאד מתעניינת בנושא עוד לפני שיש חשש אמיתי שחכתי לציין כי הלידה שלי היתה בסופו של דבר אחרי סיבוכים בניתוח קיסרי שגם הוא הסתבך לזיהומים בכל חלל הבטן אבל לא ברחם הייתי מאושפזת שבועיים עם נקזים ואנטיביוטיקות ולכן שאלתי היא האם יכול להיות שבעקבות הסיבוכים האלו התפתחה אצלי המחלה כי לפני הלידה לא חוויתי אף אחד מהסימפטומים אשמח לתשובה וכמובן שברור לי שאני חייבת ללכת לרופאת הנשים שלי יש לי תור ביום ו' בבוקר כבר לא יכולה לחכות

זואילי

New member
תראי...

את כמובן יכולה להחליט אם להיבדק גם במרפאת האנדו. מתוך ידע בלתי מקצועי - רפואי בעליל , יתכן ולאחר הקיסרי נוצרו הידבקויות, שזה דבר די שכיח בניתוח בטן ואולי אולי מזה הכאבים. האבחנה היחידה לאנדו היא רק ע"י לפרוסקופיה ובדיקה פתולוגית של המימצאים.

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

כפי שזואילי ענתה לך, בהחלט ייתכן מצב שאישה הרתה ללא כל בעיות והיא עם אנדו'. ישנן נשים עם אנדו' חמור שיהרו ללא כל בעיות וישנן כאלו שיתקשו להרות מתחיל הדרך. היות ואנדו' היא מחלה כרונית שעלולה להחמיר עם הזמן ,ישנן נשים רבות שהרו ללא בעיות, אך בשל החרפת המחלה מתקשות להרות באופן ספונטי בהמשך. יחד עם זאת, "עקרות משנית" (שונאת את המונח הזה) יכולה להגרם בשל שלל סיבות, לאו דווקא אנדומטריוזיס. המלצתי לך, כדבר ראשון, היא לערוך בדיקת CA125 שאולי תתיתן כיוון נוסף. המון הצלחה

לולי72

New member
הנה אני בתור דוגמא

יש לי ילדה בת 5 כמעט (באפריל) שנולדה באופן טבעי, ברגע שרציתי תינוק, נכנסתי להריון וזהו, ללא כל קושי, וגם ההריון עבר תקין, כעת אני מנסה כבר מעל שנה וחצי להיכנס להריון וכבר כמעט שנתיים סובלת מאנדו', עד לפני שנתיים לא שמעתי בחיים את המילה הזו.

למעלה