אנגלית - כן או לא???

ביג דיל

New member
אנגלית - כן או לא???

אני יודע שהרבה דיונים עלו בפורום (המצויין, יש לציין) על נושא השפות. יש לי שאלה שמופנת כלפי כל אחד כאן - האם ישראל צריכה לשלול מיידית את זכותה לשיר באנגלית, או בכל שפה אחרת? נגיד, לדוגמא, ששרית חדד תייצג את ישראל בתחרות הבאה. אני לא יודע מה הרמה שלה באנגלית, אבל (לפי דעתי) אין ספק שהיא צריכה לשיר בעברית. אבל, נניח שאישתר תבחר לייצג את ישראל. באיזו שפה היא צריכה לשיר? (אנגלית, ספרדית, ערבית, צרפתית או מעורב). על פי אילו קריטריונים תבחר השפה? האם העובדה שנשיר בשפה שהיא לא עברית תועיל לנו? (אם השיר גרוע אז מן הסתם לא). אבל אם יש שיר טוב, האם עניין השפה באמת יכול לדחוף אותנו בעוד כמה נקודות? אשמח לשמוע דיעות שלכם.

איליה.

New member
לדעתי אנגלית לא בהכרח נותנת יתרון.

כמו שכבר אמרתי פעם, השנה המיקום הממוצע של שירים שהם באנגלית במלואם זהה למיקום הממוצע של השירים שאינם באנגלית. וחוץ מזה לדעתי השפה העברית היא עניין של כבוד לאומי. זה פשוט עניין עקרוני. המינימים שאפשר לדרוש משיר שמייצג את ישראל בתחרות בינלאומית - זה שיהיה בעברית.

Yaniv-DC

New member
עם כבוד לא קונים במכולת...

אני ממש לא מבין למה הכל צריך להיות שחור ולבן. מה הבעייה לעשות מה שרבים וטובים עושים - גם וגם. נתחיל בעברית, נמשיך באנגלית, נחזור לעברית ובלי שנרגיש נדלג שוב לעברית. והעיקר שזאת לא תהייה שרית חדד.

yonimi

New member
עיברית

כל היופי באירווזיון היה השפות שבו. חבר לרוב העולם עבר לשיק באנגלית

Yaniv-DC

New member
כן, אבל...

כמו שעם כבוד לא קונים במכולת, גם עם יופי לא. תראה מה קרה לבריטניה ואירלנד מאז החוק. אז אמנם אירלנד (ויסלח לי דרך המלך היקר) שולחת שירים שסרט ההקלטה כועס עליהם, אבל בריטניה לא נורא גרועה, אבל - יש עוד שירים שלא קורעים את האוזן. וחץ מזה - ברומא - התנהג כרומאי. אם זה מה שהולך עכשיו - למה לא. עד שישנו את החוק, אם ישנו. וכמו שאמרתי קודם - חבל שמסתכלים על זה כבעברית או לא, ולא משלבים בין השניים.

טליה ג

New member
כל הייחוד באירוויזיון היה השפות

איזה טעם יש בכלל לאירוויזיון עכשיו, כשכמעט כל השירים באנגלית? בשביל לשמוע שירים באנגלית אפשר פשוט לשמוע MTV; אין ספק שהשירים בMTV טובים יותר ובלי מבטא מזעזע. אני כל כך מתגעגעת לשפות כמו פינית, שוודית, הולנדית ועוד, שכנראה לא נשמע באירוויזיון לעולם. לפי דעתי ישראל צריכה להמשיך לשיר בעברית (אפשר לשלב כמה מילים באנגלית כמו שעשתה להקת עדן, בתנאי שזה משתלב יפה בשיר). העובדה שכל המדינות האחרות עברו לשיר באנגלית, לא צריכה להשפיע עלינו. אנגלית לא נותנת בהכרח יתרון, ואת זה ראינו בבירור השנה. יחד עם זה, ישראל לא יכולה ללכת לגמרי עם הראש בקיר והיא חייבת ללכת קצת לקראת הטעם האירופאי. אם נשלח את שרית חדד זה יהיה ביזיון גדול מאוד, וזה לא יעזור אם היא תשיר כמה שורות באנגלית. ושוב, אני חוזרת על מה שכבר אמרתי בפעם ה-100: מוכרחים להפסיק עם הכוריאוגרפיה בנוסח שנות ה-80 של "הורה", "חי", "כאן", "אין דבר" וכו´

איליה.

New member
ממתי אירוויזיון הוא מכולת?

זאת תחרות של שירים שכל אחד מייצג את המדינה שלו. ההשוואה למכולת לא נראית לי רלוונטית כאן.

Yaniv-DC

New member
תגיד, לא לקחת אף קורס בשיווק?

או איזה קורס פסיכומטרי? או כל קורס שנוגע למתן שירות? המשפט הזה אומר שאת אירופה לא מעניין הכבוד הישראלי, ולא זה מה שיביא זכייה.

איליה.

New member
דווקא לקחתי קורס פסיכומטרי.

אני מכיר את הביטוי והנחתי שאתה מודע לכך שאני מכיר את הביטוי. בהודעה שלי התכוונתי שאולי את אירופה לא מעניין הכבוד הלאומי שלנו, אבל אותי כן. אם נזכה עם שיר באנגלית, אני בהחלט אשמח ואקפוץ לתוך מזרקות, אבל בכל זאת אני ארגיש צביטה בלב בגלל שהשיר לא היה בעברית. כשאני שומע את "דיווה" ב-MTV, מה שגורם לי להיות גאה במדינתנו זה לא שזמרת ישראלית הגיעה כל כך גבוה, אלא שזמרת ישראלית הגיעה כל כך גבוה והיא שרה בעברית. שהרי אם היא היתה שרה את זה באנגלית, לא היה משנה בכלל אם היא ישראלית או נורווגית.

Yaniv-DC

New member
מסכים חלקית.

דיוה היה שיר טוב, ואני מסכים שגם אם נשיר באנגלית במבטא מדהים וצחור שיר גרוע, לא נגיע לשום מקום. והכבוד הלאומי שלנו נרמס (ע"י עצמינו) בשנתיים האחרונות (אם בגלל תקלה חמורה ברשות השידור ואם בגלל תקלה חמורה בעמישראל). דבר שני אם תסתכלו על השרשור הזה, תגלו שהוא קיבל צורה ממש מוזרה... יניב (39.7 חום, ועוד היד נטוייה!)

ביג דיל

New member
דעתי בנושא היא...

יניב צודק שלא הכל חייב להיות שחור או לבן. אפשר לשלב בין השפות. למשל, בשנת 95 (לפני שכל מדינה יכלה לשיר באנגלית), ליאורה, במקרה של זכייה (וכולנו במשלחת חשבנו שאנחנו הולכים לזכות) תכננה להתחיל לשיר בעברית, לעבור לאנגלית, משם לצרפתית, לחזור לאנגלית ולסיים בעברית. זה הרבה פחות מסובך והרבה יותר יפה ממה שזה נשמע כאן. אני לא מבין את עניין הכבוד של לשיר בשפה העיברית בפני הגויים. שוב, השיר מייצג את מדינת ישראל, לא ישראליות. אם הוא היה אמור לייצג ישראליות, הזמר היה צריך לעלות לבמה עם כובע טמבל ולהכין פלאפל, הבלגים יכינו וואפלים והבריטים יביאו את המלכה. זה כבר לא העניין באירוויזיון. תם ונשלם עידן התמימות!!! היום באים לזכות כדי להחזיר את ההשקעה הגדולה שמשקיעים בשיר. השירה באנגלית פותחת שוק חדש לסינגלים מהתחרות, שוק לא רק של חובבי התחרות.

טליה ג

New member
שילוב של עברית עם אנגלית הוא אפשרי

בתנאי שהוא נעשה בצורה נכונה והרמונית, כמו למשל ב-Happy Birthday של עדן או ב-Putnici של בוסניה מ-99. לעומת זאת כשפתאום באירוויזיון מחליטים לשיר פזמון/בית אחרון באנגלית, כמו שעשו גרמניה וצרפת השנה, זה סתם נשמע מלאכותי, וזה בוודאי לא מוסיף להצלחת השיר (אולי אפילו מזיק). וחשוב שלזמר יהיה מבטא טוב באנגלית ויבינו מה הוא שר. אצל Sedat Yüce מטורקיה האנגלית נשמעה כמו טורקית ואצל Mummiy Troll מרוסיה בקושי אפשר היה לזהות שזו אנגלית.

טליה ג

New member
אני מסכימה עם איליה

האירוויזיון השנה הוכיח בבירור שהאנגלית לא בהכרח נותנת יתרון; עובדה ש-6 המקומות האחרונים היו כולם באנגלית, ולעומת זאת ב-10 המקומות הראשונים היו 3 שירים שהיו(ברובם לפחות) בשפת המקור. זה נכון אמנם שרק שיר באנגלית יוכל לזכות, אבל אחרי הכל רק שיר אחד זוכה! לפי דעתי במקרים מסויימים האנגלית היא אפילו חיסרון כי היא גורמת לכל השירים להישמע אותו דבר ובלי ייחוד. השיר הקרואטי השנה היה לפי דעתי הרבה יותר מצליח אם הוא היה בקרואטית. לשפה הקרואטי יש צליל מאוד דרמאטי שמתאים לשירים מהסוג הזה, אבל באנגלית הוא נשמע סתם עוד שיר בינוני. איסלנד, שהחליטה לשיר באנגלית (למרות שבפעם השלישית היא נשבעה שהיא תשיר רק באיסלנדית) הייתה אולי מצליחה "לגרד" עוד כמה נקודות ממדינות סקנדינביה אם היא הייתה שרה באיסלנדית. האנגלית בוודאי לא הועילה לה. אם "אין דבר" היה מושר באנגלית הוא לא היה מקבל את הקצת נקודות שהוא קיבל, מכיוון שהוא היה נשמע נורא! לפי דעתי בעידן הtelevoting כשכל המדינות ממילא מצביעות לשכנות שלהן, זה לא משנה באיזו שפה השיר. ליטא ואסטוניה היו המדינות היחידות שנתנו נקודות ללטביה, וזה בוודאי לא היה בגלל השפה. לפי דעתי ישראל צריכה להמשיך לשיר בעברית. אפשר לשלב כמה מילים באנגלית, אבל בתנאי שזה משתלב יפה בשיר. אני שונאת את כל התוספות המלאכותיות של פזמון אחרון באנגלית, כמו שעשו גרמניה וצרפת; זה פשוט נשמע מזעזע!

rams2

New member
רק עברית!!!!!!!! ../images/Emo54.gif

היי חשוב מאוד לשיר בשפה המקומית...מוסיף צבע עניין ורעענות. ואם כבר שרים באנגלית...אז את כל השיר באנגלית ורק זמרים שיש להם מבטא יפה באנגלית ושירים שמתאימים להיות מושרים באנגלית. צרפת השנה מאוד איכזבה ששרה חלקית באנגלית שוודיה 2000 מאוד מאכזב- שיר אתני מאוד יפה כשהוא בשוודית.

למעלה