אנגלית בכיתה א'

• פותח הנושא jif
  • פורסם בתאריך

jif

New member
אנגלית בכיתה א'

האם לומדים אצלכם אנגלית בכיתה א'? אצלנו כן ונראה לי שזה קצת יותר מדי....

אמברון

New member
אצלנו לומדים

אבל זה נראה יותר כמו חוג מאשר כמו שיעור של ממש. הילדים לומדים בקבוצה קטנה (הכיתה מחולקת ל- 2), לומדים בעיקר מילים בעזרת משחקים, בובות ועזרים נחמדים. החצי השני של הכיתה בשיעור יצירה או יוגה.

nourit22

New member
שיעור חוויתי

שירים באנגלית, הילדים משתפים פעולה ושרים יפה מאוד, מילים על פי קטגוריות: משפחה, מספרים, מכשירי כתיבה. המורה מקריאה סיפורים המוכרים לילדים בשפה האנגלית ובעקבותיו עבודת יצירה: זהבה ושלושת הדובים, לבד על המרבד וכו'. הילדים מאוד נהנים, השיעור חוויתי ואינו דורש מאמץ רב מן הילדים ובאופן כללי מספק להם התנסות חיובית עם השפה.

../images/Emo45.gifוכל שנה מתחילים יותר מוקדם

הגדולה התחילה בכיתה ד' השניה בכיתה ג' ועכשיו בכיתה א' לא שמעתי עדיין חוויות יותר מידי והמחברת ריקה יש רק עטיפה מקושטת . ואני בעד כי הקליטה יותר טובה ככל שיותר קטנים .

גילור

New member
אצלנו לא. אני רוצה לספר לך שכשהייתי

סטודנטית לתואר ראשון, לימדתי אנגלית בכיתות א-ב. זה יותר שיעור כיף מאשר שיעור. משהו כמו חוג. הילדים לא יצאו מזה "דוברי אנגלית", רחוק מזה. הם יסיימו את השנה עם אוצר של כמה מילים וזהו, אבל יש להם שיעור חווייתי לפחות במערכת (אם המורה טובה) וזה עשוי להיות נחמד.אם המורה לא טובה, השיעור יהפוך מהר מאוד לשיעור בלאגן.

אצלנו כל השיעורים מתנהלים באנגלית ../images/Emo3.gif

<לא חוכמה גדולה בחו"ל...> אבל בכתה של הבת שלי התחילו ללמוד צרפתית, יותר כמשחק - שמות ימי השבוע, החודשים, כמה מילים בסיסיות והרבה שירים. לא כותבים בינתיים, אין לחץ או מבחנים והילדה משתעשעת לספור בעברית, באנגלית ובצרפתית.

מסקנה: לקרוא תגובות קודמות

לימודי הצרפתית אצלנו הם בדיוק כמו השיעור החוייתי של לימודי האנגלית בכתה א' בארץ, ואכן מתאימים יותר להגדרה של חוג.

האליפסה

New member
לא. מתחילים בג'

הבת שלי היתה שמחה להתחיל עכשיו - היא כבר מאוד רוצה לדעת אנגלית

הילהל

New member
לא

בצהרון יש מעין חוג אנגלית הוא לא ממש מתעניין וזה די דבילי..

ליאת +

New member
לומד שנה שניה

עוד לא שמעתי אותו אומר מילה באנגלית
אבל אוהב ללכת לשיעורים. אני מרגישה שיש בעיה עם לימוד שפה כמשחק. זה מפספס משהו. כמו שהם צופים בדורה ולא מבינים למה מידי פעם מישהו שם זועק מילה משונה (ווידידאיט !). זה לא לימוד של שפה לעניות דעתי, וגם לא מקרב אל השפה או משהו דומה.

לא מסכימה איתך

כמובן שיש מקום להתאים ציפיות כי משיעור של פעם בשבוע הילד לא לומד אנגלית. אבל אם הוא נהנה אז הוא מפתח גישה חיובית לשפה ואז בכיתה ג כשמתחלה הלמידה היותר רצינית הוא מגיע עם מוכנות רגשית לעינין. עם זאת אני חייבת לשתף שבתי (כיתה א') לומדת כבר חודש וחצי באנגלית (אנחנו בקנדה) והקפיצה שהיא עשתה בחודש וחצי נשגבת מבינתי (למרות שהכינו אותי לזה). היא מזמינה חברות קנדיות והן מנהלות שיחות (באנגלית עילגת מצד בתי אבל המסר מועבר), היא קוראת באנגלית, כותבת. פשוט מדהים!!!

פלגיה

New member
זה קצת שונה

כשצריך ללמוד את השפה שהסביבה מדברת בה. אז זה לא למידה של "פעם בשבוע" אלא תמידית, כי את הצלילים שומעים כל הזמן. ילדים קטנים לומדים שפה זרה בנסיבות כאלה במהירות מסחררת. הרבה-הרבה יותר טוב מהמבוגרים.

פלגיה

New member
גם אצלינו מתחילים בד'

ועם שיטת ההוראה הדורשת מיד כתיבה וקריאה זה נראה לי דווקא סביר. אם השיטה היתה משתנה והיתה עובדת רק על שמיעה ודיבור - הייתי חושבת שכדאי להתחיל מא' ואולי אפילו מהגן.

למעלה