אנגליה - Working Permit ובת-זוג

egozi13

New member
אנגליה - Working Permit ובת-זוג

עקב מגבלות זמן וכד' כנראה שנלך על WP ואישור בן/ת זוג, ו"נשדרג" ל Tier-1 ו/או דרכון אירופי בשלב ב'. האם יש למישהו כאן נסיון עם תהליך הפקת אשרה לבת-זוג? דרך איפה מגישים (שגרירות בארץ? או שמחכים למעבר ומגישים בלונדון?) כמה זמן לוקח האם אפשר לבד או שחייבים סוכנות/עו"ד סדר גודל של עמלות האם ניתן להגיש במקביל לתהליך ה Working Permit או שחובה להשלים קודם אחד ורק אז לעבוד על השני?

אשרות בני זוג

הי אגוזי, חייבת להגיד שלמדתי ממך הרבה, אנחנו עוברים רק ל-3 חודשים אבל היה מעניין לקרוא את כל הבירורים שעשית. יש את האתר הזה בנוגע לאשרות: http://www.ukvisas.gov.uk/en/ לפי מה שהבנתי, יש אפשרות להגיש בקשה באינטרנט. הבקשה אמורה להיות מטופלת באיסטנבול כי הבריטים החליטו לאגד אותנו יחד ל"מרכז איזורי"... יש באתר די הרבה מידע אבל עוד לא התעמקתי בו כי עדיין לא ברור לי אם אצטרך אשרה כזו. הבן זוג שלי בתהליך קבלת WP, אבל בגלל שנהיה שם רק 3 חודשים ונחזור הסטטוס שלי עוד לא לגמרי ברור לנו. בהצלחה!!

mussya

New member
חייבים (!) להגיש בקשה באינטרנט

מלפני כמה שבועות התחיל הסיפור של מרכז איזורי באיסטנבול, אז התהליך הוא: 1. מילוי טופס בקשה לכל סוגי הויזה באינטרנט, דרך האתר של ukvisas. 2. קביעת פגישה בקונסוליה בתל אביב להגשת הטופס שמולא באינטרנט והמסמכים הנלווים. 3. תשלום באינטרנט בכ. אשראי (ויזה גבתה ממנה עמלה על זה) או מזומן בשקלים בקונסוליה, בעת הפגישה. 4. הקונסוליה מעבירה את החומר לאיסטנבול. 5. אם איסטנבול צריכים חומר נוסף הם פונים לקונסוליה בארץ שיוצרת קשר עם המבקש וכו' וכו'. 6. אחרי שמתקבלת תשובה מאיסטנבול הקונסוליה מזמנת שוב את המבקש לפגישה. אם הויזה אושרה, באותה פגישה גם יקחו את הטביעות אצבעות או מה שהם לא עושים בביומטרי הזה. בקונסוליה בתל אביב אמרו לי שגם להם המהלך נראה מגוחך ושבינתיים הכל כנראה ילך יותר לאט כי הם לא יודעים איזה מסמכים בדיוק יהיה צורך להגיש לאיסטנבול. שיהיה בהצלחה לכולנו

mussya

New member
תיקון קטן

את הביומטרי (טביעות אצבעות וצילום) עושים בפגישה הראשונית בקונסוליה בעת הגשת הטפסים.

egozi13

New member
בינתיים יש התפתחות עם הדרכון האירופי

אבל אני מניח שהתהליך של קבלת אשרה לבן-זוג אירופי הוא זהה (חוץ מזה שכתוב באתר האמור שאין עמלה על זה).

Nobilis

New member
לבן זוג של אזרח אירופי

א) מבקשים אשרה מסוג EEA Family Permit בקונסוליה בתל-אביב עבור בן הזוג שאינו אזרח אירופי. זה אכן ללא תשלום. לאחר ההגעה לבריטניה האשרה מהווה אישור עבודה. ב) לאחר ההגעה לבריטניה, ולפני שהאשרה פגה, פונים בבקשה ל-Residence Card (מה שנקרא טופס EEA2) עבור בן הזוג שאינו אזרח אירופי. שלב זה שונה מעט במקרה בו האזרח האירופי הוא מהמדינות "החדשות". מאיזו מדינה האזרחות?

egozi13

New member
לגבי המדינות החדשות

חרשתי את האינטרנט היום (צופים עירניים יוכלו להבחין בתלמים ...) למי שמגיע מה"מדינות החדשות" (וצ'כיה ביניהן) יש כמה תוספות: 1. בן הזוג האירופי צריך תוך חודש מתחילת העבודה באנגליה, להוציא כרטיס דרך "Working Permit Schema". הכרטיס עולה 90 פאונד. 2. בכל עבודה שהוא עובד במהלך 12 חודשים ראשונים עליו להירשם דרך ה "Working Permit Schema". אין תשלום נוסף מעבר לעלות הראשונית של הכרטיס משלב א'. 3. אחרי 12 חודשים של עבודה רציפה (עם הפסקות בסה"כ עד 30 יום) המעמד נהיה זהה למעמד של אירופאי "רגיל", ואפשר (לא חובה) להוציא אישור על זה. בן הזוג ה "לא אירופאי" צריך להוציא Family Member Stamp שמכניסים לו בדרכון על מנת שכולם יהיו מרוצים. אחרי שבן הזוג האירופאי עבר את 12 החודשים, ניתן להוציא Residence Card לבן הזוג ה "לא אירופאי". השאלה שעוד לא מצאתי עליהן תשובה: מה קורה אם בן הזוג שאינו אירופאי מוצא עבודה לפני האירופאי? איך יוציא Stamp?

למעלה