אנברל

כרמלהלל

New member
אנברל

שלום,

אני לוקחת כשנה אנברל+MTX, בחצי שנה הראשונה היה שיפור משמעותי גם בפסוריאזיס וגם בדלקת המפרקים. אך בחצי השנה האחרונה אני סובלת מדלקות בדרכי הנשימה העליונות וסינוסיטיס בתדירות של כל חודש וחצי בממוצע, כל פעם אני נוטלת אנטיביוטיקה עושה הפסקה באנברל מבריאה חוזרת לאנברל ואז שוב חולה, מעגל טורדני וכמובן חלה החמרה גם בדלקת ובפסוריאזיס

רופאת המשפחה שהיא גם ראומטולוגית טוענת שעליי להמשיך באנברל, וזה טבעי להיות חולים בחורף והיא לא רואה קשר ישיר בין הדברים.
רופאת עור המליצה להחליף את הטיפול ליומירה או סטלרה

אני אובדת עצות.
להקישב לראומטולוגית או לרופאת העור?
יומירה/סטלרה גם בהן אחת מתופעות הלוואי המדווחות הן דלקות/סינוסיטיס אז מה הטעם להחליף?
אולי כדאי להפסיק בכלל ולהשאר רק עם MTX עד להבראה מוחלטת ועקבית ואז לנסות שוב אנברל או תרופות ביולוגיות אחרות?

תודה

שאלות קשות

יתכן וקיים קשר בין הזהומים החוזרים לבין הטיפול באנברל. יחד עם זאת, יכול להיות שאכן הקשר הוא מקרי. בכל מקרה, מבחינת הזהומים, אני לא רואה יתרון גדול ליומירה או סטלרה ומבחינת המפרקים, הסטלרה פחות טוב באופן כללי. לגבי להשאר עם MTX בלבד, זה כמובן תלוי בתגובה שלך בעבר.היות ואני מבינה שהבעיה המרכזית הינה סינוסיטיס אולי כדאי להתיעץ עם רופא אף אוזן גרון לגבי טיפול יותר מעמיק בבעיה.
אם לסכם, היתי מתיעצת עם רופא א,א,ג - אם הMTX הספיק בעבר , אפשר לנסות תקופה להשאר עם MTX בלבד. אם לאו, תחזרי לאנברל אחרי טיפול מעמיק אצל רופא א,א,ג. בהקשר הספציפי שציינת אני לא רואה יתרון ליומירה או סטלרה במקרה שלך

למעלה