אנא תייעצו לי

surke8

New member
אנא תייעצו לי

שלום לך יש לי 2 שאלות ואודה למי שיענה לי 1 אני בת 47 עם טיניטוס וירידה בשמיעה ואני לא מסתדרת עם בדיקות שמיעה משום שברגע שמשמיעים לי צליל לפעמים אני לא מזהה אם זה צליל מהטיניטוס או יזום מהבדיקה איך ניתן להתגבר על כך ולבצע בדיקה מהימנה ואמינה? 2 התחלתי להתעניין במכשירי שמיעה ואשמח אם תמליצו לי על מכשירים שלכם . בתודה מראש שורקה

moran f

New member
זה חלק מהעניין

אם את לא יודעת להבדיל, אז את לא. אין כל כך מה לעשות. מי שעושה את הבדיקה מודע לעובדה שיש אנשים עם טיניטוס. בכל מקרה, את תמיד יכולה להתייחס לצלילים הלא ברורים כאל צלילים מהבדיקה, הרי הבודק יודע אם הוא השמיע צליל או לא. תזכרי שזו בדיקה סובייקטיבית בכל מקרה. המלצות על מכשירי שמיעה מאנשים אחרים נראה לי קצת עקר - הרי לאנשים אחרים יש בעיית שמיעה שונה, העדפות וצרכים שונים וכו'. עדיף לבקש המלצות על מכון ולהתייעץ שם לגבי המכשירים שיכולים להתאים לך (וכמובן לנצל את אפשרות הנסיון לפני קניה).

Kanish

New member
היי שורקה

באמת יש בעיה עם בדיקות השמיעה הרגילות בדיוק בגלל הסיבה שציינת, ולא רק לגבי אנשים עם טיניטוס. בבדיקות האלו כולנו כל זמן שואלים את עצמנו אם הצליל שכרגע שמענו הוא אמיתי או רק אצלנו בראש. הבדיקה הזו היא שיטה בדוקה למי שרוצה לגמור בבית משוגעים :) לתינוקות לא יכולים לבצע את הבדיקה הזו כי הם כמובן לא מגיבים לפי הזמנה, ולכן לתינוקות עורכים בדיקה אחרת, האמורה להיות הרבה יותר מהימנה - בדיקת ה ABR. אולי תשאלי רופא אם הבדיקה הזו, המכונה לפעמים גם בדיקת ההדים, מתאימה יותר למקרים כמו שלך?

moran f

New member
אלו שתי בדיקות שונות לחלוטין

ABR בודק הולכה בעצב השמיעה, והיא אכן אובייקטיבית הרבה יותר (אין 100% ברפואה). בדיקת שמיעה בודקת באופן סובייקטיבי שמיעה בתדרים שונים (מה שלמיטב זכרוני לא נבדק ב-ABR), השוואה בין הולכת עצם והולכת אוויר שמאפשרת לדוק האם הבעיה עצבים או הולכתית ועוד. הבדיקות משלימות זו את זו, לא מחליפות זו את זו (בתינוקות הסיפור שונה כי להם באמת אין יכולת לשתף פעולה באופן מוחלט, וגם אז מגיל צעיר למדי אפשר לעשות בדיקות סובייקטיביות מאוד שנותנות מושג כללי).

למעלה