אורנה היקרה
אני אחדד את תשובתי. כשאדם בדכאון, החיים נראים לו חסרי טעם ואפרוריים באופן קיצוני ולא מציאותי ולכן מציאת תשובה לטעם החיים דורשת התעלות של הבן אדם. נראה לי שכדאי שתחלקי את בעיותך לגורמים. אני מצאתי שלושה בעיות עיקריות: -דיכאון -שיפור בשטח(מציאת חברות,אתגר)-מציאת משמעות לחיים. -את שואלת אם השאלות יעלמו כשתפתרי בעיות אחרות, אז התשובה נראית לי שלא,השאלות יעלמו כשתיהיה תשובה עליהם. עכשיו,השאלות אכן יציקו הרבה פחות כשתרגישי יותר טוב וכשתפתרי את שאר בעיותיך.יש הרבה מאוד אנשים שחיים את חייהם כרגיל ותוך כדי מחפשים משמעות לחיים, אבל אותם אנשים לוקחים את מתן המענה לשאלה זו, כמסע לגילוי פנימי ופיתוח מודעות לעולם בכלל, בניגוד אלייך שאת לוקחת את מתן המענה כנטל. טיפול בכול אחד מן הבעיות יעזור בצורה כזאת או אחרת לפתרון של שאר הבעיות, אבל חשוב להדגיש כי לא נכון לצפות שפתרון בעיה אחת יפתור את שאר הבעיות. אם את באמת רוצה לפתור את הבעיות הללו, תתייחסי אליהם בנפרד ותגשי לפתור אותם ביחד.עם כול פתרון לאחת הבעיות, את תרגישי יותר טוב. עכשיו לגבי משמעות החיים,יש כול כך הרבה אפשרויות שבן אדם יכול לבחור בתור משמעות לחייו (וזה לא בהכרח בחירה בדבר אחד),אני ממליץ לך לא להתרכז בפסילת אפשרויות אלא במציאתן.(לדוגמא ,אהבה, כמו שישראל הציע פה).