אנא עצתכם ...!!

אורנה53

New member
אנא עצתכם ...!!

האם תחושה של חוסר משמעות בחיים יכולה לגרום לדיכאון עד כדי חרדות או שאני פשוט חווה דיכאון ועלי ללכת לטיפול פסיכולוגי רגיל. התנצלותי על השאלה שכאילו מתאימה לפורום פסיכולוגי פשוט אני מתלבטת האם טיפול פסיכולוגי התנהגותי יהיה שטחי לבעיה כזאת. תודה

ברוכה הבאה, אורנה

תחושה של "חוסר משמעות בחיים" היא מגורמי המפתח להרגשה של דיכאון. למעשה, הדכאון מכונה ה"נזלת" של הפסיכולוגיה, בשל העובדה שהוא הפך לכל-כך נפוץ בחברה המודרנית- ובדיוק מהסיבות שאת מתארת. גם דכאון כתוצאה מתחושה של חוסר משמעות בחיים עלול לגרום לחרדות. מהו הטיפול המתאים? חשוב מאד לעמוד על השלכותיו של הדכאון על התפקוד היומיומי שלך. אדם החווה דכאון, המלווה במחשבות אובדניות ומשתק את יכולת התפקוד בחיי היומיום, חייב להיות מטופל על-ידי פסיכיאטר. מנגד, אחרים יכולים להפיק תועלת רבה מטיפול/ אימון/ יעוץ פילוסופי (אני מאמינה בשילוב כלים מתחומים טיפוליים שונים) שיסייע להם לפרוץ את מעגל הדכאון, בו הם שבויים, ולמצוא גורמי סיפוק ומשמעות בחייהם- כאלה שיעלו את מפלס האושר היומיומי שלהם... מאחלת לך הרבה שמחה...
גילת א.

אורנה53

New member
אחדד את שאלתי ...

שאלתי היא בעצם האם יכול להיות שחווים דיכאון משתק רק מכך שמשמעות החיים פתאום לא ברורה (ובמקרה כזה טפול פסיכיאטרי לא יעזור עד שאני אספק לעצמי לבד או בסיוע גורם חיצוני הסבר משביע רצון מבחינתי) או האם כאשר אנשים חווים דיכאון משתק בדרך כלל עולות שאלות של חוסר משמעות .. תודה אורנה

Gitoros

New member
ממש לא..

הדיכאון נובע בעצם ממחשבות שליליות ולא מציאותיות שמשפיעות ישירות על הרגשתנו-מחשבות שיכולות ליהות גם על משמעות החיים (שהרגשה זו מוכרת לנו כדיכאון האהוב על כולנו),שאלה, יוצרים עוד מחשבות כאלו וכו'.. הדיכאון על פי רב מקצין את המחשבות ואת המסקנות העולות ממחשבות אלו. הרבה אנשים נמצאים בהתלבטויות לגבי משמעות חייהם אך ממש לא כולם נמצאים בדיכאון בעקבות כך,מה שכן לאנשים השרויים בדיכאון החיים נראים אפורוריים וחסרי טעם ואז הם עסוקים בשאלת המשמעות לחיים ובו בזמן הם פוסלים את התשובות לכך כי הכול נראה חסר טעם וכך בעצם הגיוני גם שאנשים הנמצאים במצב זה "יתקעו" בשאלה זו. ועכשיו לפי דעתי השאלה של במה לטפל קודם בחוסר המשמעות או בדיכאון התשובה הברורה היא בשניהם ביחד כי אחד משפיע על השני. בהצלחה בהמשך..

שאלת הביצה והתרנגולת

אין תשובה חד-משמעית לשאלה שהעלית... כפי שהציג את הדברים Gitoros : "הדיכאון נובע בעצם ממחשבות שליליות ולא מציאותיות שמשפיעות ישירות על הרגשתנו-מחשבות שיכולות ליהות גם על משמעות החיים... לאנשים השרויים בדיכאון החיים נראים אפורוריים וחסרי טעם ואז הם עסוקים בשאלת המשמעות לחיים". לא תמיד ברור "מי התחיל"- האם אלו המחשבות שהביאו לידי דיכאון, או שהדכאון הוא שעורר את המחשבות. אינני בטוחה שהשאלה מי היה הראשון היא בעלת חשיבות רבה, בעניין זה. אם קשה לך לשאת את הדכאון והחרדות המתעוררות בעקבותיו, הייתי ממליצה לך לשקול, יחד עם רופא המשפחה, נטילת תרופות נגד דכאון וחרדות, אשר יפחיתו מהקושי הנפשי-רגשי שאת מתמודדת אתו. בד בבד, אני ממליצה לך לעבד את תחושותייך בעזרת איש מקצוע (כפי שכתבתי גם בתגובתי הקודמת). סיוע באיש מקצוע, עדיף על התמודדות עצמית בלבד, מאחר שברשותו של איש המקצוע יש כלים מתאימים כדי לסייע לך לנבור בתוך עצמך, לשם מציאת מענה אמיתי ואותנטי לתהיותייך. יום מקסים... גילת

אורנה53

New member
אני מרגישה שאני לא מצליחה להעביר את השאלה

לאחר תקופה של לחץ בעבודה, מתחים בבית, אווירה נטולת תמיכה (בלי חברות ובלי משפחה) נשברתי תחילה פיסית ולאחר מכן נפשית. בעקבות השבירה בצעתי שינויים רבים שנשאו פרי, בקשתי את תמיכת אחיותי שאכן עזרו לי, הבהרתי לבעלי עד כמה התנהגותו סביב נושא הילדים גרמה לי לקושי, שיניתי תפקיד בעבודה, התחלתי להשתתף בחוגים והגעתי למצב שכביכול הסיבות שהובילו לדיכאון הופחתו מאוד אך לא טופלו לחלוטין (עדיין אין לי חברות ועדיין אין לי סיפוק בעבודה למשל) במהלך התהליך שגזל ממני המון אנרגיות פתאום עלתה בי התהיה ..... רגע למה אני וכולם מתאמצים כל כך... מה זה החיים האלה בכלל.... ושאלתי היא האם השאלות האלה שאני לא רואה את פתרונם יעלמו כאשר אפתור את בעיותי הארציות "הפשוטות" (כמו למצוא חברות או למצוא אתגר אמיתי בעבודה) או לפחות יפסיקו להכאיב ולהדאיג אותי כל כך או שעתה כשעלתה השאלה של מהות החיים אני חייבת לתת לעצמי מענה מספק ועד אז אין סיכוי שארגיש טוב יותר. תודה וסליחה על הנבירה פשוט אני מאוד מבולבלת אורנה

שלום אורנה

כתבתי לרוח עם ורד, ממש פה מתחתייך,שיש תשובה, כמו ששר אריק איינשטיין, וקוראים לה אהבה. התכוונתי לזה. נכון שהפילוסופים יעדיפו אולי "משמעות החיים" אבל אני, רגשן ורומנטיקן, מעדיף לקרוא לזה אהבה ולהאמין שאפשר ללמוד וללמד ולתרגל אהבה.

אפקט הדומינו

אני מאמינה שברגע שתתחילי בתהליך, במהלכו תלמדי להתמודד עם "בעיותיך הארציות הפשוטות", תעמדי במקום אחר גם ביחס לתהיותייך האחרות, אלו ה"גבוהות" יותר. אפקט התהליך הזה דומה לאפקט הדומינו- תזוזה של חלק אחד במערך הכולל משפיע על המערך הכללי כולו. ישראל מדבר על אהבה, כאותו דבר נפלא ההופך את החיים לכאלה שכדאי לחיותם- ואני מסכימה אתו בכל פה. ואכן, נכון הוא הדבר שניתן ללמוד לאהוב. יחד עם זאת, יותר ויותר אני מוצאת את עצמי, במסגרת עבודתי, מלמדת אנשים לאהוב... דוקא את עצמם. כאשר אדם לומד לאהוב את עצמו, לתת לעצמו מקום אמיתי ואותנטי בחייו, בד בבד לשקידה על תהליך שיפור חייו- התוצאות הן נפלאות ומרגשות... ובאשר להערתך בסוף דברייך- לחלוטין אינך נוברת! אל תהססי לשאול ולהעלות כל תהיה שיש לך. הבלבול הזה, שאת מתארת, משותף לרבים וטובים ובהחלט יש ממנו מוצא מוצלח... בהצלחה רבה
גילת

Gitoros

New member
אורנה היקרה

אני אחדד את תשובתי. כשאדם בדכאון, החיים נראים לו חסרי טעם ואפרוריים באופן קיצוני ולא מציאותי ולכן מציאת תשובה לטעם החיים דורשת התעלות של הבן אדם. נראה לי שכדאי שתחלקי את בעיותך לגורמים. אני מצאתי שלושה בעיות עיקריות: -דיכאון -שיפור בשטח(מציאת חברות,אתגר)-מציאת משמעות לחיים. -את שואלת אם השאלות יעלמו כשתפתרי בעיות אחרות, אז התשובה נראית לי שלא,השאלות יעלמו כשתיהיה תשובה עליהם. עכשיו,השאלות אכן יציקו הרבה פחות כשתרגישי יותר טוב וכשתפתרי את שאר בעיותיך.יש הרבה מאוד אנשים שחיים את חייהם כרגיל ותוך כדי מחפשים משמעות לחיים, אבל אותם אנשים לוקחים את מתן המענה לשאלה זו, כמסע לגילוי פנימי ופיתוח מודעות לעולם בכלל, בניגוד אלייך שאת לוקחת את מתן המענה כנטל. טיפול בכול אחד מן הבעיות יעזור בצורה כזאת או אחרת לפתרון של שאר הבעיות, אבל חשוב להדגיש כי לא נכון לצפות שפתרון בעיה אחת יפתור את שאר הבעיות. אם את באמת רוצה לפתור את הבעיות הללו, תתייחסי אליהם בנפרד ותגשי לפתור אותם ביחד.עם כול פתרון לאחת הבעיות, את תרגישי יותר טוב. עכשיו לגבי משמעות החיים,יש כול כך הרבה אפשרויות שבן אדם יכול לבחור בתור משמעות לחייו (וזה לא בהכרח בחירה בדבר אחד),אני ממליץ לך לא להתרכז בפסילת אפשרויות אלא במציאתן.(לדוגמא ,אהבה, כמו שישראל הציע פה).

אורנה53

New member
רגשתם אותי בהתייחסות שלכם..

מדהים אבל דקה לפני שקראתי את התגובה של ישראל שורק על כך שמשמעות החיים היא אהבה, עלתה לי בראש בדיוק אותה מחשבה בעקבות שיחה ששמעתי במעלית בין בחורה לחברתה. החיים שלי נהיו כל כך רוויי משימות ומטלות שיצרתי ניתוק רגשי אפילו מהילדים... כאשר אפילו הילדים המקסימים שלי נהיו לי למטלה אז מה כבר יכול להיות כיף בחיים. כשאני כותבת את השורות האלה אני בוכה כי זה פשוט נכון. שנים בניתי משפחה, בית , קריירה לתפארת והזנחתי את הרגש ... אז מה הפלא שאין לי חברות. איני יודעת עדיין איך אמשיך מפה ... אך בכל אופן תודה רבה על הרצון האמיתי לעזור . אורנה

ויולטה2

New member
הי אורנה

הדברים שלך נגעו לליבי, הייתי מעדיפה להגיב עליהם באופן אישי למייל שלך, כי מן הסתם תגובה אישית תחשוף גם אותי... דברים שאני לא הייתי רוצה לשתף בהם את כולם... אני בוחרת את מי לשתף... אם תרצי תוכלי לכתוב לי למייל: [email protected] אשמח להשתמע, ויולטה

Feanor75

New member
שלום

וזאת גם השאלה, האם את בשלום עם עצמך? בלי זה אי אפשר לשמוח. טיפול פסיכולוגי לא כדאי. לדעתי צרות המערב נובעות בעיקר מהריחוק מהטבע, אובדן העצמי. גם כתבתי על זה אם את רוצה.

למעלה