אנא עצותיכם רבותי.

nony11

New member
אנא עצותיכם רבותי.

עייצה 1- התמונה המצורפת. זו אדנית בנויה על גג. כרגע היא ריקה. התנאים נוחים ביותר. אור רב עם מעט קרינה ישירה. בגבעתיים, מזג אויר נוח. חשוף לרוח, רלוונטי בעיקר לחורף. מה לשתול שם? אני רוצה אדנית אחידה. משהו רב שנתי, יכול להיות זקוף, יכול להיות נשפך. אבל משהו פורח. לא בשמת בבקשה, הגינה רוויה בבשמת. קניתי משהו במלצר, ברח לי השם. צמח נשפך, עלים ירוקים אדומים, פרחים צהובים קטנים...אוף. עייצה 2- בעזרת השם, אני מחדש פינה אצל לקוח שלי. הפינה נמצאת מול החלון של הסלון. אני הולך להעמיד שם על גבי אדן רכבת, 5 כדי חרס ערבי זהים, גובה 45 ס"מ, קוטר עליון 30 ס"מ, בשורה אחידה (כל הג'ונגליסטים להירגע!). התנאים: קרינת שמש ישירה עד 4 שעות ביום, אור רב, ברמת גן. משאבת דשן. הדרישות: הצמחייה לא חייבת להיות אחידה, אבל צריך להיות רעיון. כמובן שהעייסק צריך להיות פורח. אולי לא כל העציצים, אבל לפחות שלושה. לא אכפת לי ליישם בשני כדים משהו לא פורח, אבל שיהיה יפה ורב שנתי. יש להתייחס ל5 הכדים כאל רעיון עיצובי אחד, ולא למצוא משהו יפה לכל אחד בנפרד. אני יכול לשתול צמחייה עונתית, זה אפילו מתבקש, אבל בא לי משהו יותר קבוע. בקיצור, לעבודה רבותיי. רב תודות. ן.

Rebeccan

New member
2 - אולי ורדים, ולשלב גם עונתיים

בבסיס הורדים - לשלב עונתיים ורדים נשמע לי רעיון נחמד מאוד פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

crazyflower

New member
אמממ

עיצה 1 - האדנית חייבת משהו נשפך להסתיר את הקירות. דחוף. לא מכירה נשפך פורח עמיד לצל, לכן, למרות שביקשת סוג אחד - אני ממליצה על שילוב של נשפך ירוק ופריחה זקופה הנשפך יכול להיות קיסוס, וינקה מז'ור, או מטפסים - טרכלוספרמון יסמיני, סטפנוטיס. הפריחה יכולה להיות - פנטס פינקוס, ביגוניה דרגון (אדום אש) שניהם גדולים, מרשימים ופורחים כמעט כל השנה. עיצה 2 - סלח לי על הבנאליות אבל בעציץ מלא בתערובת חדשה - גרניום הוא מלך. במיוחד עכשיו. 1 זקוף, 1 נשפך, משחק עם צבעים וזהו. עשית את שלך. אם אתה לא רוצה אחידות, הייתי שמה כמה צמחים בכל כד ולא מגוונת בינהם. למשל - עונתי - בידנס, לובליה (שילוב של שניהם הוא שילוב מנצח) + ר"ש פנטס 'ניו לוק' / לוונדר מנוצה / ביגוניה דרגון / מרווה 'גרג' / עשבוניים - זיפנוצה וכו' / אלסטרומריה / אם בכל זאת אתה רוצה לגוון בינהם - ממליצה לבחור צמח אחד שיישתל בכל החמישיה ויחבר אותה - העונתי או הפוך - ר"ש אחיד - סקיבולה נגיד ולהשתולל עם העונתיים -

טסונמי1

New member
באדנית אפשר לישתול

אגפנתוס קוציץ רך -עלים ענקיים פריחה מענינת [נעלם בסוף הקיץ חוזר בסתיו פנטס חד אבקן-CENTRANTHUS RUBER לא לערבב מינים לישתול רק סוג אחד מצורף תצלום של עלי הקוציץ

crazyflower

New member
נוני רוצה אדנית פורחת

הקוציץ, האגפנתוס והחד אבקן - פריחתם קצרה

טסונמי1

New member
החד אבקן פורח כל הקיץ עד לתוך החורף

בעיקר אים הוא מקבל מעט מים עמודי התיפרחת של הקוציץ ניראים טוב חודשיים בעיקר בחצי צל לאגפנתוס פריחה קצרה אבל כשהוא בגוש הוא מאוד מרשים בתצלום חד אבקן-את החד אבקן ניתן ליגזום כשהפריחה כבר לא מרשימה מיתחדש במהירות לגל פריחה נוספת

טסונמי שלום

האם הפרחים של החד אבקן משולבים בזר הזה? מה שם הפרח השני בזר? אוהבת את שני הפרחים,ומעוניינת לגדל אותם בגינה?מה דעתך?

מייקלה1

New member
בתמונה שצרפת מופיעים, עדעד

חד שנתי שאותו אפשר לגדל מזרעים, קיים במספר צבעים. הפרח השני, דמוי פעמון גדול , הוא ליליום ורוד ואותו מגדלים מבצלים.

crazyflower

New member
../images/Emo5.gif התבלבלתי

חשבתי חד שפה ובאמת התפלאתי מה זה קשור
לא מכירה את החד אבקן בכלל ולפי התמונה בעיקר כשהיא מגיעה עם המלצה ממך - בהחלט מתכוונת לנסות בכל מקרה, אם הבנתי נכון, אין באדנית הגדולה שמש רק הרבה הרבה אור טסונמי, בבקשה, עזרה בעניין הגדרות שמש, אכתוב איך אני מתרגמת, אנא תקני/הוסיפי אם יש מה: שמש מלאה - 6 שעות שמש ומעלה חצי יום שמש - 4 שעות שמש מינימום צל חלקי/חצי צל - שעה או שעתיים שמש צל מלא - אין שמש, יש אור תודדדה

טסונמי1

New member
קשה מאוד להגדיר זה לא רק ענין

של שעות שמש- אלה איזה שמש- שמש חורפית שונה מקיצית לדוגמא 4 שעות שמש של קיץ בצהריים זה כמו שמש מלאה

bel011

New member
מסכימה איתך, אצלי יש כ4-5 שעות שמש

בצד מזרח ואני מגדירה זאת כשמש מלאה כי הקרינה בקיץ מאד חזקה.עד כה זה בהחלט הוכיח עצמו כהתייחסות נכונה, מבחינת בחירת צמחים.

crazyflower

New member
צודקת ובכל זאת - בעניין הצל

שעה שעתיים שמש קייצית - זה צל חלקי נכון? הן יספיקו לחד אבקן?

למעלה