אנא עזרתכן

אנא עזרתכן

בתי בת 7 חודשים (בדיוק היום) ויונקת מלא. נולדה במשקל 3.048 ובגיל חצי שנה שקלה 6.700, כלומר הכפילה ואף יותר את משקלה, אך עדיין באחוזון 25. לפני כשבועיים החלה לאכול מוצקים. קיבלה בהדרגה: בטטה, גזר, קישוא ודלורית בנוסף להנקה. וכיום אוכלת מרק גם עם תפו"א במעון, בו החלה לפני 3 ימים. היום היינו בטיפת חלב והיא עלתה רק 100 גר' בשלושה שבועות ומה נאמר לי ע"י האחות? כמובן, שההנקה לא מספיקה לה ועליי לתת לה תוספות. מאז הבוקר אני בלחץ, מכיוון שבנוסף לזה הקטנטונת מסרבת לבקבוק חלב שאוב במעון, זאת אחרי שלפני כשבועיים בעלי החל להאכילה ואף אני הצלחתי אתמול. מכאן שהיא מדלגת על ארוחה, מלבד המוצקים. אני אובדת עצות!!! יכול להיות שהחלב שלי באמת לא מספיק לה? בסה"כ היא אוכלת כל 3 שעות ונראית שמחה ופעילה מאוד בין הארוחות. מה שכן, מזה תקופה ארוכה שהיא מתעוררת כל שעתיים-שלוש בלילות בבכי והציצי מרגיע אותה (לפעמים כארוחה ולפעמים לנשנוש). אני מאוד רוצה להמשיך להניק ומתנגדת לתוספות. מה דעתכן?

אלונה ע

New member
דעתי שתמשיכי להניק

כי החלב שלך זה הדבר המושלם עבורה. היא שמחה ופעילה? היא בסדר גמור. הדבר האחרון שהיא צריכה זה אבקה תעשייתית. הבעיה של תקופתנו היא השמנת יתר, אל תדאגי היא לא בתת-תזונה למרות שהאחיות בטיפת חלב בהחלט יודעות לגרום לך להרגיש כך. הנה אלטרנטיבה לטיפת חלב. בהצלחה

Revili

New member
מצחיקות בטיפת חלב...

איך יכול להיות שחצי שנה חלב אם היה מצויין עבורה ופתאום הוא לא מספיק טוב... למה לא לעשות הקשר שונה...דווקא תחילת המוצקים יכולה להאט את העליה במשקל, הרי מרק ירקות דיאטטי שכזה לא יכול אפילו להתקרב לאיכויות התזונתיות שלשחלב אם וההתמתנות בעליה שלה במשקל יכולה להיות דווקא בגלל תחילת המוצקים וזה מקובל וסביר. בנוסף, כניסה למעון חדש, נסינות להתרגל לחלב שאוב, ויתור על ארוחה - מה עוד צריך כדי להגיע למסקנה שצפויה התמתנות כזו...לתלות את האשם בחלב שלך זו ממש חובבנות. תינוקות רבים ממתנים את העליה במשקל בשלב כלשהו, הרי לא הגיוני שתמשיך לעלות בקצב בו עלתה עד כה. בשורה התחתונה - תמשיכי להניק, המשיכי לשלב מוצקים ותשכחי מתחליפים.

אפרת_ח

New member
למיטב ידיעתי

7 חודשים זה הגיל להוסיף בשר, דגנים וכו', אוכל אמיתי ומזין.

ציפיק2

New member
זה ידוע

שאם הצגת המוצקים חלה האטה בעליה במשקל כי פשוט יש בהם פחות קלוריות!

למעלה