אנא עזרו לי להחליט...

אנא עזרו לי להחליט...

רכשתי מגרש דו משפחתי של 350 מ"ר. אני מתלבטת אם למכור אותו ולקנות בית מוכן או לבנות עליו. אני מעוניינת בבית עם מפלסים,: מפלסמרתף: 2 חדרים (והכנה לשרותים ומקלחת) מפלס כניסה - סלון, מטבח, שרותים וחדר עבודה. מפלס שני: יחידת הורים, חדר ומרפסת כביסה, (שרותים ואמבטיה -לא בטוח) מפלס עליון (מעל הסלון) 3 חדרי ילדים , שרותים ואמבטיה. זה בערך הרעיון...(אם כי נראה לי קצת יותר מידי שרותים ואמבטיות...) שטח הבית שאני מתכננת: 200 מ"ר. השאלות: כמה דבר כזה אמור לעלות לי כולל הכל? מכיון שאנחנו לא מבינים כלום בבניה ובעיצוב נצטרך לשלם לקבלן מפתח ולמפקח ולא לקחת לחוד קבלן שלד וכו'. האם זה נורא מסובך לבנות לבד? דורש הרבה זמן וטירטורים? אפשרות נוספת לקנות בית מוכן, לא בדיוק עונה על הדרישות, קצת קטן לנו אך לא דורש את כל הבלאגן.

יש אולי למישהו תוכניות

של בית פח' או יותר לפי התכנון שלנו? כדי לקבל רעיונות מה להוסיף, מה להוריד...

fireman

New member
סוגיה שצריך לשקול בכובד ראש

מאחר ויכולים להיות המון משתנים לכאן או לכאן, כאלו שיתנו עדיפות חיובית לאופציה אחת בניגוד לשניה ולהיפך. אתם צריכים לשבת, ופשוט לרשום את היתרונות מול החסרונות של כל אחת מהאופציות ולראות היכן אתם נשארים עם יותר "נקודות חיוביות" כאשר אתם מסווגים את המטרות שלכם בסדרי חשיבות מדורגים. למצוא בית מוכן שהוא בדיוק כמו שאתם רוצים יהיה כמו למצוא טבעת שנפלה מהאצבע בים. השאלה היא אם תהיו מוכנים להתפשר בנקודה הזו? האם אתם מחפשים בית שיהיה "בית החלומות" שלכם, בדיוק כמו שאתם מדמיינים אותו ולא תוכלו להתפשר? האם יש לכם את הסבלנות להתעסק עם תהליך הבניה? יש לכם את הזמן להשקיע בזה? (גם עם קבלן מפתח התהליך מאוד מאוד תובעני) אין כאן תשובה אחת, זה מסוג השאלות שאם תשאלי עשרה אנשים, כל אחד יתן לך תשובה אחרת עם דעות ומחשבות שונות. את ההחלטה תצטרכו לעשות בעצמכם, בכובד ראש, לבחון את כל האפשרויות את כל ההיבטים וכל המשמעויות ומשם לצאת לפועל. לקבלת סדר גודל מחירים של בניה רצוי להתייעץ עם מלוה בניה\יועץ בניה\מהנדס\אדריכל, בינא כבר ציין ששלח לכם מסר ואני מניח שזה יוכל לתת לכם פחות או יותר כיוון לגבי העלויות.. אם תחליטו לבנות, אנחנו כאן
שיהיה בהצלחה!

משוש30

New member
חדרי ילדים שני מפלסים מעל לסלון??

סליחה אבל נשמע לי טירוף מוחלט. רק לחשוב על להחזיר את הצעצועים למקום מהסלון או לבקש מהילדים להביא משהו מהחדר
בשום פנים ואופן לא הייתי בונה בית על פני שלושה מפלסים. יש לכם מספיק שטח לבנות על שני מפלסים (וגם זה לא מי יודע מה כיף מניסיון אישי כרגע. אנחנו מתכננים את הבית על מפלס אחד).

mister500

New member
לדעתי..

תקבעו פגישה עם אדריכל , פגישה ראשונה לא תעלה לכם ואם כן..תקבלו מפת מצב נכונה . הוא אמור לתת תשובות לכל השאלות ששאלת , אחר כך תחליטו.

למעלה