אנא עזרו - כאבי גב אחרי לידה

אנא עזרו - כאבי גב אחרי לידה

למישהיא היה פה כאבי גב אחרי לידה? (אבל אני מתכוונת ברמה קשה של לא לישון בלילה וקשה לזוז?) אחרי לידה שלישית - דווקא ללא אפידורל הפעם, ולפני שלושה שבועות התחילו לי כאבים נוראיים (בהרמה/בהתכופפות). נתנו לי תרופה שעזרה חלקית ועכשיו חיזקו לתרופה במינון מאוד גבוה (שהפחידו אותי לגבי השימוש בה). עדיין יש לי כאבים. שני כירופרקטים שונים לא עזרו לי כל כך למישהיא יש רעיון - מה עוזר במצבים האלו? הרופאים טוענים שזה בעקבות הלידה וזה די נפוץ (ממש לא היה לי בלידות הקודמות) יעבור תוך שנה (מעודד מאוד) מיותר לציין שהתינוקת שלי לא תחכה לי כל כך הרבה זמן
וגם הגדולים לא מאושרים מ"מצבי" (זה בעיניי אגב החלק שהכי מבהיר מה זה להיות אמא, אין לך פריבילגיה לא להרגיש טוב)

adip78

New member
הייתי מנסה לטפל בדיקור

לא סבלתי מהגב, אבל דיקור עזר לי לכאבים אחרים (דלקת בכתף). גם הידרותרפיה יכולה לעזור

מיוליקה

New member
היו לי כאבים חזקים מאוד בגב התחתון

אחרי הלידה של השלישי (למעשה מדובר בלידה שנייה). הרגשתי כאילו ממש זזה לי חוליה בגב, ובתנועות מסוימות גם היו "קנאקים" כאלה. אני זוכרת שבנסיעות בהן לא אני נהגתי, ביקשתי שיאטו ממש לפני באמפרים/בורות/מהמורות, אחרת הייתי רואה כוכבים. כבר בבית חולים נתנו לי תרופות הרגעה, שלא עזרו. אורטופד שהלכתי אליו הפנה אותי לצילום, שהיה תקין. ההסבר שניתן לי - הכאבים הינם תוצאת הלחיצות החזקות של הלידה. וכמו שהכאבים הופיעו, כך הם נעלמו. ביום בהיר אחד. כמובן, שייתכן ואצלך הכאבים אינם תולדת התאונה, ועל כן כדאי לבצע בדיקות דימות (רנטגן/CT וכו'). כמה זמן את אחרי הלידה ? החלמה מהירה.

ממש כך - צילום תקין

התעקשתי שיעשו והכל תקין לפחות את יכולה לומר כמה זמן זה נמשך אצלך? אני ממש מיואשת. מטפלת בתינוקת אבל ממש במינימום (מנסה כמה שפחות להרים ולהתכופף) ופשוט כואב לי הלב עליה

מיוליקה

New member
לא ממש זוכרת. מעריכה חודש-חודשיים.

אני חזרתי לפעילות רגילה די מהר, בלית ברירה. ואו, החזרת אותי אחורה - אני זוכרת שלא יכלתי לקום איתו על הידיים מכסא/כורסא. הייתי צריכה שמישהו יחזיק אותו, ואז להרים את עצמי עם כאב רב. בבית הייתי מניחה אותו לרגע לידי על הספה/מיטה, קמה ומתיישרת, ואז לוקחת אותו לידיים. מקווה שתחלימי מהר. הצילום התקין מעודד.

אימהות

New member
לא אני אבל חברה טובה

כאבי גב איומים, לידה רביעית, 3 קטנים בבית. עזרה לה מאד בחורה בשם נאזי שממש הרימה אותה על הרגליים האתר של נאזי בהצלחה

מאיהתי

New member
לי עזר דיקור

כאבו לי מאד השכמות. ברמה שחחשתי כבר להחזיק אותם. ודיקור אחד עזר לגמריי, אחרי 2 הלידות. גילוי נאות גיסתי שעוסקת בתחום טיפלה בי והיא טובה מאיה

למעלה