אנא הפיצו

את יודעת מה לי מפריע בכל זה?

שבתור ישראלית היא דוחפת את כל הפעילות הזו מחוץ למדינת ישראל. חוץ מהסברה גרועה, ופגיעה בתדמית המדינה, זה לא מביא לשום שינוי. מה שעושה מזה סתם קשקשת שלילית. ולכוכב הצפון - את נגד משהו? חושבת שמדינת ישראל פועלת בצורה איומה שכזו? בתור ישראלית יש לך את כל הלגיטימציה להיות בישראל ולפעול נגד זה, לנסות להביא לשינוי. אבל לעשות את מה שאת עושה זו הכי ריק מתוכן שיש ולא משיג שום מטרה מועילה. לא לישראל, ולא לאלו שאת חפצה ביקרם. זו סתם הסתה נגד ישראל, לא יותר מזה. שנאה נטו. מה שכן, את טיפה בים. על כל אחת כמוך יש עוד עשרות אם לא מאות סטודנטים ישראלים בחו"ל שעושים למדינה שירות יותר טוב והסברה מדהימה.

milindapanna

New member
יודע, לא יודעת... ../images/Emo13.gif

ברגע שדיגלה הוא דגל אש"ף (או פלשתין, מה שעושה לה טוב) ולא דגל ישראל - כל מה שקשור בישראל רע מבחינתה. תפיסה ילדותית שכזו... (רק עם נפגעים)

די חבר'ה, פשוט די.

זה עושה לי הרגשה לא נעימה כל פעם שהדיונים האלו עולים פה. מישהו (פרא?) הגדיר את המקום הזה בתור סוג של בית לא מזמן ולמרות שאין לי פה זכויות - אתם מלכלכים לי את הבית. זה לא שאני מפחד מלעלות שאלות או לשמוע דיעות אחרות פשוט, לא זכור לי שהיה פה דיון אחד לרפואה בהשתתפותה של הגברת הנכבדה שהגיע למסקנה מסוימת (ואין לי מושג מי אשם בזה. טוב יש לי, אבל אין לי). אתם טוחנים פה מים לריק כל פעם מחדש. די. נמאס כבר לעבור על אותם הדברים כל פעם שהיא משנה את החתימה ומבקשת תשומת לב, נמאס כבר לראות אתכם נופלים לפרובוקציות שלה ונמאס כבר מההתנצחויות המיותרות האלו. היא לא מעוניינת לענות לכם על השאלות, אתם לא מעוניינים להסכים איתה. אני קורא לכולם להפסיק את הדיונים העוקבים האלה אחת ולתמיד. בואו נתקדם כבר.

FPNH

New member
למה לראות רק את השלילי? הגענו למסקנה מסוימת

milindapanna העלה טיעונים מנומקים היטב ומיס סקוטלנד השתכנעה שהוא בחור ולא בחורה. יכול להיות שבאמת טוחנים מים והמלכודת הג'נדרית הזאת תפיל בפח עוד אנשים, אבל שווה להלחם על הנושא העקרוני הזה.

את יודעת מה מפריע לי במה שאמרת?

שאת מניחה פה (כנראה) ש"השפעה", אם חיובית ואם שלילית, חייבת להגיע רק "מבפנים", כלומר מתוך הגבולות הגיאוגרפיים של מדינת ישראל או מתוך גבולות השיח הפנימי שלה. למה בעצם? למה לא לדבר על זה איפה שרוצים? ממי או ממה אנחנו מפחדים? חס ושלום שמישהו ישראלי יגיד על ישראל משהו רע "בחוץ"? אם כוכב הצפון בוחרת למחות כנגד משהו שנראה לה רע, למה היא חייבת למחות דווקא בעברית ודווקא בין מטולה לאילת? זכותה המלאה, גם החוקית וגם המוסרית, להגיד מה שהיא רוצה איפה שהיא רוצה ולמי שהיא רוצה, ולא להגביל את עצמה דווקא לתושבי ישראל. יש עמדה תקפה למדי שטוענת שמחאה אמיתית אי-אפשר לעשות מבפנים, ומחאה אמיתית חייבת להגיע מבחוץ, מאנשים שהודיעו "אני לא מוכן להשתתף בעוול הזה יותר". אני לא אתחיל להזכיר פה מקרים היסטוריים. למה להתרגש מהבעת עמדות? כולם ילדים גדולים. מי שרוצה להקשיב לדעות האלה מקשיב, ומי שלא רוצה - לא מקשיב. הרי לכל העולם והחתול של השכנים יש דיעה מוצקה בנושא, לא בהכרח מגובה בעובדות (לשני הכיוונים, אגב) ועוד דגל פלשתיני או ישראלי לא ישנה לאף אחד את הדעה. עולם כמנהגו נוהג. ישראלים-לשעבר חדורי אשם ולהט מהפכני יישאו את דגל פלשתין ברום. ישראלים אחוזי חרדות ייזדעקו "גוועלד! מה יגידו הגויים! מה יחשבו עלינו! אוי אוי אוי אוי...", וכרגיל, לאף אחד חוץ מליהודים כל ההתרגשות הזו לא תשנה כלום.

לכוכב צפוני

רק רציתי להגיד לך שהחלטתי לא להגיב הפעם למה שאת כותבת. תתחדשי על הדגל.

היה לנו "כוכב צפוני" כזה משלנו...

פה באדינבורו. אמריקאי, בן ליורדים ישראלים. בא לפה לשנה של חילופי סטודנטים, והעלה הצעה שהתקבלה, ליצירת קשר של אוניברסיטאות תאומות עם מוסדות להשכלה גבוהה בהם הסטודנטים סובלים ולא לומדים באותם תנאים נוחים כמו שלנו פה. עד כאן טוב ויפה אבל ההצעה המרכזית שלו היתה להתחיל עם אוניברסיטת ביר זית, מה שנתן לזה חשיבות שונה לגמרי. לא עזר שום דבר שעשינו וכל המאמרים והוכחות שהבאנו על ביר זית כבית יצור למחבלים בפוטנציה, הוא דחף את ההצעה הפוליטית בעליל הזו קדימה ובסוף היא התקבלה. מה לעשות, הבריטיים עדיין סובלים ממחלות שנעות בין בורות לנקיפות מצפון על תקופת הקולוניאליזם שלהם. הוא גם הביא הרצאות של מכחישי שואה למיניהם ושאר ירקות. תודה לאל בסוף השנה הוא חזר לחור שלו בארה"ב ועזב אותנו במנוחה.

tulkin

New member
אני מכיר 2 אנשי סגל ושלושה דוקטורנטים

ב U of T, ולפי המדגם הלא מייצג הזה, התפיסה הציונית אוחזת גם בסטודנטים ואנשי הסגל

tulkin

New member
יש להם מזל....

את הנשמה שלי אף אחד לא היה מוכן לקנות. הייתי מוכן לתת חינם... אבל בסוף נשארתי תקוע איתה. איזה בעסה.

postdoc

New member
הפער הוא בין

הסביבה האקדמית/חברתית שלך לבין המציאות. סביר להניח שמרבית הסטודנטים וחברי הסגל טרודים בהרבה דברים אחרים וה"אפרטהייד הציוני" נמצא רחוק בתחתית הרשימה, סביר להניח שאפילו מתחת לנעשה בסודן (שלפי מבחן התוצאה גם זה לא ממש מענין אנשים). האמת היא שהלהט האידאולוגי שלך ושל חברייך לא גורם לאנשים להתענין בבעיה (בדיוק כמו שהביו-טרוריסטים עוד לא הצליחו לסגור שום מעבדה או שהסיינטולוגים לא הצליחו לשכנע אנשים לא לקבל טיפול פסיכיאטרי), הדבר היחיד שקורה הוא שאת מתחילה לראות קונספירציות של "בעלי הון ציוניים" בכל פינה.

tulkin

New member
אני אמנם טכנית לא סטודנט

אבל אשתי כן לומדת פה, וגם אני די מקושר לעולם האקדמי.... ולא, לא מרגישים באופן מעשי כלום. אסור לשכוח שהצהרת החרם (וכאמור זה רק הצהרה... לא אומר כלום על מה שקורה בשטח) מגיעה מגורם לא אקדמי. סה"כ ארגון עובדים "הסתדרותי" שמאגד את המרצים. יש להם השפעה על שכר המרצים ותנאי עבודתם, אבל מעט יחסית השפעה (אם בכלל) על התנהלות האוניברסיטאות מבחינת מדיניות. וכאמור - למיטב הרגשתי וידיעתי אין שום השפעה בשטח, ובכלל לא מוזר להיות ישראלי באנגליה...

למעלה