אנא הביעו דעתכם

secretname

New member
אנא הביעו דעתכם

שלום לכולם, אני בחורה לסבית ויש לי חברה צעירה (בת 19) מזה כשנתיים. יש לציין כי גילה לא מהווה בעיה, היא מאוד בוגרת. חצי שנה לאחר שהתחלנו במערכת היחסים שלנו גיליתי כי היא ניהלה רומן אסור עם מורה נשואה מהתיכון בו היא למדה. הקשר בניהן התחיל כשהיא עוד היתה ממש ילדה ובזמנו הקשר היה אפלטוני. עם הזמן, כאשר חברתי גילתה את נטיותיה המיניות, כך אותה המורה "שמחה" לגלות אותן יחד איתה. למרות הקשר החולני שהיה, חברתי המשיכה לנסות למצוא לה מישהי אחרת ואכן היו לה מספר חברות. כל זאת, כאשר במקביל אותה מורה נמצאת ברקע וטוענת שחברתי בגדה בה. לאחר ה"גילוי המרעיש" ניהלתי שיחה רצינית עם חברתי והוסכם בנינו כי אין מקום לאותה מורה בחיינו. לעניות דעתי האישה ההיא עשתה מעשה אסור ושלא מקובל בשום אתיקה מקצועית. חברתי היתה אז ילדה בגיל ההתבגרות וללא ספק היתה חומר ביד היוצר של אותה המורה. לאחר תקופה של כשנה החלו שוב שיחות ביני ובין זוגתי לגבי אותה המורה. חברתי טענה כי היא היתה שמחה להישאר חברה עם אותה המורה וכי בכל זאת היא מלאה תפקיד חשוב בחייה (עזרה לה להתמודד עם כל תקופת ההתבגרות הלא קלה...). אני הבעתי את התנגדותי ואת אי שביעות רצוני, אך זה לא עזר לי. אני חייבת לציין שאני לא מאמינה באיסור מפורש על קשר בין ידידים/חברים. אך במקרה הזה הרגשתי מאוד מאויימת וניתן להוסיף על זה גם את תחושתי כי זהו קשר מאוד חולני, אשר חששתי שישפיע על מערכת היחסים שלי עם חברתי. לא עזרו כל הדיונים ולא שינה כמה זה הרגיש לי רע, חברתי הודיעה לי כי היא מעוניינת בכל זאת בחידוש הקשר ובשמירה על הקשר בניהן. תגובתי, בסופו של דבר, היתה כי אנסה להשלים עם זה, כל עוד אכן לא נשארו רגשות רומנטיים כלפי אותה מורה. במשך תקופה לא קצרה, בה חודש הקשר בניהן, הרגשתי רע, אך עשיתי כל מאמץ כדי לא להקשות. אפילו במקרים מסויימים עודדתי את חברתי להתייעץ עם אותה האישה וניתן לומר שהצלחתי להשלים עם זה ולחיות עם זה. שנה וחצי מתחילת הקשר שלי עם חברתי, חברתי ואותה המורה בקשר טלפוני, הכל כביכול "בסדר" עד שאותה המורה מתקשרת אלי ומבקשת לנהל איתי שיחה פנים מול פנים. חברתי ממש התעקשה שזה לא יקרה, וכשניסיתי ליצור מפגש משותף זה אף פעם לא יצא (ולא במקרה מסתבר). אותה המורה סיפרה לי למשל, שהן לא רק מנהלות קשר טלפוני, כי אם גם יצא להן להיפגש לא פעם. ניהלתי ויכוח סוער מול חברתי שאמרה לי כי פחדה לספר לי מחשש שאעזוב אותה. מחשש שזה יפגע בי. מהפחד מהתגובה שלי. הסכמתי לתת לה הזדמנות אחרונה, למרות שהאמון שלי בה נהרס כליל. בשיא הסיפור, אותה מורה דיברה איתי בטלפון וגרמה לי להבין כי מתנהלת מערכת יחסים כלשהי בין חברתי ובינה. עוד באותו הלילה פגשתי את המורה, ישבנו כמה שעות ודיברנו. הבנתי כי היו בניהן יחסי מין ויחסים רומנטיים (אומנם מסובכים), אך כל זאת בזמן שאני הייתי בקשר עם חברתי! אמרתי לחברתי כי אין בכוונתי להמשיך ולהיות איתה וכי אני נפרדת ממנה. הכאב והסבל היו כ"כ חזקים, אבל מה שהכי הפריע לי זה שבמשך שנה וחצי בעצם ניהלתי מערכת יחסים עם אדם שבכלל לא הכרתי במובן מסויים. שנה וחצי היא ניהלה איתה ועם עוד מישהי במקביל מערכת יחסים! לאחר דרמות רבות, הסכמתי לתת עוד צ'אנס (ואודה אם לא תשפטו אותי כ"כ מהר), זאת לאחר שנוהלה שיחת טלפון בין שלושתינו, וחברתי ואותה מורה הסכימו שאין מקום להמשך הקשר בניהן יותר. לעולם לא. עברו מספר חודשים מאז. עדיין לא הצלחתי לעבור/לשכוח או לסלוח. אין לי ביטחון בבת זוגתי ובטח שלא אמון. חברתי הסבירה לי בלי הפסקה כי היא לא אותו האדם. כי אותה המורה "שלטה" עליה ביד רמה, וכל הקשר שלהן היה עפ"י המשיכה בחוטים של אותה המורה. יותר מזה, התייעצתי עם פסיכולוג שטען כי יחסים שכאלה אכן יכולים להיות מאוד הרסניים, ולא סתם יש על זה איסור בחוק. אותה מורה, לא משנה מה טיב מערכת היחסים, תמיד תישאר מורה בשביל חברתי ותמיד יהיה לה כוח מסויים עליה. הוא עוד אמר לי, שזה עדיין לא אומר שחברתי אכן אדם בוגדני או שהיא לא אוהבת אותי, כל זאת, שוב, מאחר ומדובר בסוג קשר מאוד שונה, מאוד קשה ומאוד כוחני. עד היום חברתי לא יכולה לתת לי תשובה מספקת כשאני שואלת אותה מדוע היא העבירה אותי את זה. גם כשאני מסבירה לה שאני יוצאת מתוך נקודת הנחה שלא היה לה את הכוח לעמוד מול אותה המורה. עדיין, מדוע להעביר אותי את כל זה? מדוע לשקר? ואיך זה בדיוק מסתדר עם התוכניות לעתיד שהיא כ"כ דיברה איתי עליהן? אודה לכל מי שיביע דעתו בעניין, רק הייתי מבקשת מכם שלא לתת יחס מיוחד לעובדה שאנחנו לסביות, אין לזה משמעות במקרה הזה. בנוסף, אני מודה, יש לי בעיה, אני מפחדת לעזוב אותה. אני מפחדת להיות לבד. ואני גם ממש לא מסוגלת לחשוב על לעשות לה רע. כנראה שאני באמת אוהבת אותה אם כך אני חושבת אחרי כל מה שקרה. אשמח לשמוע כל דיעה! שיהיה לילה טוב, ותודה :)

adam33

New member
אהבה

כיום את מביטה על האהבה כהרסנית וקצת קשה להתיחס ממישהי שמרגישה נבגדת - ובצדק. חברתך בעצם עשתה את הבחירה שלה בזמנו בינך לבין המורה וכיום היא מודה שזה היה קשר תלותי מבחינתה הבעיה העיקרית שאני מוצא כאן זה לגבי הסליחה לגבי האימון שחסר. מהדברים שאני מוצא במילותייך את בעצם אוהבת אותה ומאוד תלותית לגביה וגם כאשר היא היתה עם המורה אהבתך אליה לא פסקה זה לא שאת פוחדת לעזוב אותה אלא את פשוט מרגישה אליה רגשות של אהבה ולכן מאחר וכך תמשיכי במימוש אהבתך אבל אל תראי לה את החשדות שלך לגבי האימון אם היא מאחרת לפגישה בניכן אל תראי לה שאת חושדת בה כי את עלולה להוציא מהארכיב את כל מה שעבר עלייך בבגידה שלה ואז לא תרויחי מכך כלום. אם את באמת חושבת או חושדת על פזילה שלה תעשי את זה בטאקט ולא בצורה ישירה אני מאמין בעצם שאם היא התודתה ואם היא אוהבת אותך ( עובדה שהיא גילתה לך שהיא היתה תלותית לגביה) היא בעצם תמשיך את הזוגיות איתך.

משולש בעייתי, אם לא הרסני

אני תוהה מדוע המורה בחרה להתקשר אלייך ולשתף אותך בפרטים מהקשר שלה עם חברתך. אין ספק שכדמות הבוגרת והסמכותית ש"עזרה" לחברתך להתבגר, יש לה השפעה ושליטה על חברתך. אני משער שאם היא בחרה לפנות אליךך, היה זה כדי "לשפר עמדה" - הווה אומר גם את מאד משמעותית עבור חברתך. השתמשי בידיעה זו בשכל. אני הייתי מנסה להרחיק, בעדינות, את חברתך מהמורה. אם את מתייעצת עם פסיכולוג, נסי ללבן איתו ביחד כיצד אפשר להביא את חברתך להכרה כי היא בעצם נשלטת ושפוטה של אותה מורה. יחד עם זאת, היי שם עבורה, היא תזדקק לתמיכה כדי לצאת לחופשי. זה לא יהיה קל. בהצלחה.

מסכים הסכמה מלאה

אני מסכים הסכמה מלאה עם הטיעון שלך שלעניין היותכן לסביות אין שום קשר. הבעיה שאת מציגה איננה שונה מכל מערכת יחסים אחרת, הטרו, הומו או לסבי. לשאול את החברה שלך למה היא עשתה לך זאת, זו לא שאלה רלוונטית, תהליכי בניית האימון ושבירתו הם כאלה אשר לא תמיד יש עליהם תשובות. מאחר ששבירת אימון, היא בלתי הפיכה, הרי את נדרשת להקים מערכת חדשה מול אותה בת זוג, אך בתוספת נתון אחד- רמת האימון הקודם לעולם לא תחזור, ועליך איפוה לשאול עצמך ורק את עצמך- האם במערכת החדשה שעליה תסכימו את ובת זוגתך, תוכלי לחיות עם תחושה פנימית ש-"זה עלול שוב לקרות". על תשובה שלילית ונחרצת ממך הייתי משיב בנחרצות- צאי מתוך המערכת הזו וחפשי לך מערכת אחרת על תשובה אחרת, הייתי אומר זאת- אפשר גם אפשר לחיות במערכות שאין בהן את שיא האימון, בתנאי שהעדר רף שכזה אינו מעיק. ואסגור בזאת- החיפוש אחר פיסגת אימון אבסולוטי היא מייגע, וגם אם נמצא בסופו של דבר, הרי אין בו ודאות מוחלטת של נצח נצחים. אנו כבני אדם נדרשים להתפשר על נתון שכזה ולהמשיך להיות נאמנים לתחושתנו המספרת לנו : "יש הנאה" או "אין הנאה" בהצלחה

secretname

New member
וואו! תודה לכולכם ו....

שלום לכולכם, ראשית המון תודה על התגובות. אני חייבת לציין שלא צפיתי תגובות כאלה, שללא ספק עזרו לי והעלו בי חיוך קטן! תודה לכם! שנית, רק להסביר לכל מי שהגיב: אותה המורה כבר לא בתמונה. חברתי ואני אפשר לומר שגרות יחד. אני רואה אותה כל יום וכל הזמן. היא גם עושה מאמצים כדי ליידע אותי כל הזמן היכן היא נמצאת (כדבריה "עד שאני אאמין בה היא תעשה הכל כדי שאהיה רגועה ושאדע שזה לא קורה יותר). לאחר אותה פגישה עם אותה המורה חברתי קיבלה מעין "מכה" והתעוררה למציאות (כנראה...). היא מבינה היום כי היתה מאוד תלותית באותה המורה וכי הקשר היה מאוד לא בריא. ברור לי כי הדרך משם והלאה אמורה להיות טובה יותר, אך לא בהכרח קלה. לטענתה של חברתי, באופן מאוד לא ברור, היא אינה חשה כל הפסד ואפילו לא כעס. היא טוענת שהיא מרגישה שהיא "יצאה לחופשי". זה סימן טוב, יש להניח... לגבי בעיית האמון, ללא ספק זהו משהו שצריך להיבנות. אין בי כרגע תשובה ברורה באם אני אוכל איי פעם להאמין לה. ייתכן שכן. מה שבטוח יש בי נטייה חזקה להאמין לה. אני כן מרגישה שהיא עושה מאמצים כדי להחזיר את אמוני. ועוד שאלה אליכם, יש בי הפחד שמקרה כזה עלול לחזור, נניח במידה ואיכשהו אותה המורה תיכנס לה שוב לחיים. הרי כבר הוכח שאין לה ממש כוח מול אותה המורה. האם נראה לכם הגיוני? חברתי טוענת שזה לא משהו שיכול לקרות, כי היא במקום אחר היום, כי היא מבינה את הדברים אחרת... שוב, המון תודה לכם, נתתם בי תחושת אופטימיות. יום עצמאות שמח תודה

חברתך אומרת שהיא במקום אחר

האמיני לה וסימכי עליה. אין דרך אחרת לאפשר למישהו לצמוח ולהתחזק אלא אם נותנים לו מרחב של חופש ושל אחריות, בדיוק כמו לגבי ילדים. אני מאחל לכן שיצליח לכן.

adam33

New member
אל תאמין בעצמך עד יום מותך

נשמע נחרץ אבל בכל זאת אנחנו בני אדם ואי אפשר לדעת מה יוליד יום ולכן יש מה שניקרה צעדים בוני אימון שלפי דעתי היא כבר עשתה ועושה אותם ומצד שני יש להמשיך ולהחיות את הקשר ולא להניח שהכל בא על מקומו בשלום ואז צריך להמשיך ככה זוגיות כזוגיות להמשיך לחדש לדבר לשתף וגם לראות את הצד השני על רגשותיו בהצלחה

למעלה