אנ´ לא יודעת

מלימד

New member
אנ´ לא יודעת ../images/Emo4.gif

אני לא יודעת, כאילו כל חיי תמיד היה לי חוסר בטחון, בכל עבודה שעבדתי אף פעם לא ידעתי אם זה מה שמתאים לי, האים אני מצליחה במה שאני עושה, האים אני עושה את העבודה טוב?, כל הזמן אותן שאלות מתרוצצות במוחי? (פסיכית?), לא יודעת לא מרגישה סיפוק, לא נהנית מהעבודה, לא יודעת מאיזו עבודה אהנה. רוצה ללכת לעבודה בכייף, ולא לרצות לחזור. זה מה שאני רוצה. מה אתה אומר? יש לך רעיון?

נרקיסית

New member
אח... עבודה עבודה

תורידי מורה מהרשימה - "האם" כותבים בלי יוד. עבודה אישית פנימית. כמעט לכל עבודה אפשר לקפוץ ראש ולהכנס לקטע.

יופי-נרקיסית תלמד אותך על עבודה

היא יודעת ב-דיוק איך לקפוץ ראש, להכנס לקטע,וגם.. לצאת ממנו באותה מהירות, עם יוד, או בלעדיו.. (עד מחר
)

וברצינות-העבודה באמת לא חשובה

אלא חשובה הגישה שלך, ומה את עושה בתוכה. זה נקרא ´התקווננות´, וכשקשה לך עם עצמך - שום עבודה בעצם לא תהיה מספיק טובה. כי זו את, עמוק בפנים, שעדיין לא פתרת כמה שאלות עם עצמך, וכל אלמנט בחייך - כמו עבודה למשל - משמש לך רק רקע כדי להתבונן במקום ההוא, ולפרכס ולהתפתל איתו. ללכת לעבודה בכיף, מתחיל מזה שאדם לומד לחיות בכיף עם עצמו. מהמקום הזה, כל מה שיעשה - יעשה לו כיף.. האמת שניהול מעון יום לא היה רע, וניהול בכלל יכול להתאים לך, אבל כאמור - אולי עדיף קודם לטפל בך, לגעת במקומות הרגישים שעדיין לא גדלו מספיק, ואז רק לצרף גם את הנושא הזה למשאית.

מלימד

New member
אבל איך ../images/Emo28.gif

אז מה אני צריכה לעשות, איך אני יוצאת מזה?

מלימד

New member
יאיר אני חושבת ../images/Emo42.gif

אני חושבת שהתגובה של נרקיסית היא הסיבה לחוסר הבטחון שלי, הרי לכל העבודות שלי הגעתי ללא השכלה, בבית הספר הייתי דיי בינונית, בכל פעם שרציתי ללמוד "מקצוע"(הוראה) או תואר (אני מאוד רוצה ללמוד פסיכולוגית ילדים) והייתי על סף תחילת לימודים, צצה בעיה אחרת, (יש לי שני ילדים בני 4 ו-7 אשר סובלים מבעיות - אלון בן 7 ADHD, ורביד עם בעיות התפתחות שמתבטאות בשפה, בעיקר (לא מדבר עדיין). ובכל זאת כל פעם שאני חושבת על לימודים אני פוחדת ממבחני הקבלה (בגלל שהייתי בינונית בבית הספר ובגלל שאני כותבת בשגיאות כתיב, לא אצליח לעבור - כאילו יצליחו לחשוף אותי). אני צריכה מעין אישור (שמישהו יבוא ויגיד זה מה שאת צריכה לעשות בחייך, זה התחום שהכי מתאים לכישורים שלך) לכך שהעבודה מתאימה לי, בגלל שלא למדתי ואין לי תעודה אני לא יודעת האם אני עושה דברים נכון, האים זה באמת התחום שאני טובה בו? ולכן למרות שכשלון המקום אינו קשור בי או בעבודתי, אלא בטעויות שנעשו בשנה שעברה לפני תחילת עבודתי, בכל זאת כל מילה של כל אדם גם אם הוא היחידי וגם אם אני יודעת שהוא עושה זאת מתוך רוע לב, עדיין זה חודר בי ומחדיר בי ספקות לגבי הצלחתי בעבודה. ונכון להיום גם אם אני מאוד רוצה ללמוד, איני יכולה מאחר והמצב הכלכלי לא מאפשר הדבר (הטיפול בילדי לוקח ממני את כל הכוחות הנפשיים, הפיזיים והכספיים). ולכן פניתי אליך אולי כגורם חיצוני שלא מכיר אותי לפי מפת הכוכבים שלי תוכל לומר לי, איזה תחום הוא המתאים לי, במה אני טובה - לפי הכישורים שלי, אמרת שאמצא עבודה מספקת בשנה הבאה, אתה יכול לומר לי באיזה תחום? האם עלי לחפש עבודה, או לחכות לסוף שנה"ל ולראות מה ילד יום?

התפתחות אישית היא עניין פנימי

אבל צריך בהחלט לעבוד עליו ואיתו. הבעייה היא כפי שהגדרת בעצמך, לא חיצונית : הפחדים וחוסר הבטחון, עדיין מכתיבים לך את הדרך. לכולנו יש קשיים, אבל הצורך לקבל אישורים מהזולת או לתת לו להיות מפחיד ומסרס, בהחלט הופך את החיים הרגשיים לקשים. מהמקום הזה, את גם שואלת אותי, כדי שאתן לך כיוון, אישור, וכו. אולם מהמקום הזה, אני ממש רוצה להחזיר את הכדור אליך. בגדול, הכישורים אכן כאן : יכולת ניהולית, יכולת טיפולית, ונתינת חום ואמפטיה. אולם מעבר לזה, את זו שצריכה לקום ולהפוך את כל אלה למשהו אחד, לציר יציב שאפשר להשען עליו ולגדול ממנו, ואיש לא יכול לעזור לך בנושא חוץ מ.. עצמך, זו שאת עדיין לא ממש סומכת עליה, ויורדת עליה כשהיא עושה שגיאות.. אין מה לעשות : זה הזמן לגדל גם את עצמך, בדיוק כפי שאת מגדלת את ילדיך. גם הילדה שבך זקוקה להרבה חום, להרבה הבנה, להתפתחות רגשית מספקת, ונראה שאת טובה יותר בלתת את החום והאמפטיה לילדיך עדיין יותר מאשר לה. זה הזמן להתחיל לחזק אותה, ובעיקר - לאפשר לחלק הבוגר שבך לגדול ולקחת אחריות, ולא לבטל במחי יד את כל אשר את עושה ועשית, ולחכות שדברים יגיעו מעצמם, ומבחוץ. לגבי השנה הבאה - גם זה תלוי בך, וזה גם תלוי בפעולות שתעשי. זה לא יגיע מעצמו, כמעט כמו כל דבר בחיים שלנו, וגם זה יגיע כך - גם מן הסתם לא תעריכי את זה. את מאלה שזקוקות לבנות את העולם הרגשי מהתחלה, אחרי שנים שקיבלת אותו כפי שהוא, כולל את חוסר הכוח שלך. דברים לא קורים מעצמם : הם נבנים בהדרגה, כתהליך ארוך מעייף ובונה, עד אשר את מסוגלת לעמוד על רגליך. וכשתוכלי - תוכלי לעשות גם את אלה, וגם לטפל בילדים, ולצמוח בעצמך. איך ? מה ? לאן ללכת ? את התשובות האלה את חייבת למצוא בעצמך, ולא מבחוץ. אל תתני לי את הכוח להחליט בשבילך - אני לא זקוק לו, אלא את. קחי יומיים שלושה, תני לדברים לחלחל, ותראי לאן הם לוקחים אותך.. אני מאמין בך, ואני יודע שכשתרצי - דברים יזוזו, גם בלי עדוד חיצוני, אלא ממקום של גדילה פנימית. אני יודע שהמלים האלה נשמעות אולי לעיתים זרות ומוזרות כשצריך להתמודד עם עובדות היום יום, שנראות כל כך מעשיות. מצד שני, אנחנו הם אלה שיוצרים את המציאות שלנו, ומה שאני אומר הוא בהחלט משהו שאני חווה וחוויתי בעצמי. החלטות רגשיות פנימיות בהחלט משנות :כל מה שצריך זה להקשיב, ולתת לדברים לקרות בעדינות, ובקצב שלהם..

רייש

New member
יאיר אתה ממש מדהים

קראתי את התייחסותך והצעתך לשואלת (אינני זוכרת את שמה) להתחיל לפתח את הפנימיות לשה וע"י כך לשנות דברים ובזה אתה ממש צודק. כי רק משם קורים הדברים הטובים ומשם מגיעים השינויים המיוחלים. אני למשל עובדת על הפנימיות שלי בעזרת יועץ רוחני וכך אני יכולה להתחבר לאני האמיתי שלי ולהוציא עצמי מתקיעויות בחיים ולשנות את החיים שלי. כי לצערי רוב רובם של האנשים (אשר לא מודעים לכך בכלל) בונים את החיים שלהם על חיצוניות . (כסף, דירה קריירה וכו´)

רייש

New member
תגובה למלימד

בספר "אינטלגנציה ריגשית" יש קביעה חד משמעית שהצלחה בחברה המודרנית נקבעת ע"י אינטלגנציה ריגשית, לדוגמא מצאו שתכונה החיונית ביותר כדי לשרוד במקצוע כמו סוכן ביטוח הינה אופטימיות. אנשים ללא אופטימיות פרשו מיד עם תחילת עבודתם (כמה פעמים אפשר לשמוע לא).הבנת, אז עד כאן ההקדמה למה שאני רוצה להסביר לך. לדעתי את צריכה לעבור מבדקי אישיות בנוסף למבחנים רגילים על מנת למצוא את המקצוע המתאים לאישיותך. וחוץ מזה להתחבר לפנימיות שלך ולדעת מה בדיוק את רוצה, נראה לי שאת יותר מונעת על ידי לחץ וצורך לעבוד (מה שמובן לי מאוד) השאלה אם את יכולה לעצור ולשאול את השאלות הללו בפנים עמוק. מקווה שהוספתי לך משהו.

למעלה