אן דן דינו

אן דן דינו

האם מישהו מכיר השערות למקור המילים אן דן דינו סוף על הקטינו... ראיתי השערה שהמקור הוא ספירה בצרפתית un deux trois אבל שאר המילים (סןף על הקטי קטו, אליק בליק בום)? דוקא המקבילה הצרפתית Ams, tram, gram, Pic et pic et colegram מזכירה פחות ספירה בצרפתית מ אן דן דינו

גנגי

New member
מסע לגילוי שורשים:

הֶפצִי, בֶּפצִי, בָּלָה-בָּלָה-בֶּפצִי, צִ'ינגָלֶה, מִינגָלֶה, לוּף-לוּף-לוּף. מחקר שנערך בשנה שעברה ופורסם לאחרונה על ידי הבלשן נועם חומסקי מאוניברסיטת MIT שבבוסטון מגלה את מקורן האטימולוגי המרתק של מילים אלה, שנחשבו עד כה למעין צופן בלתי מפוענח. בניגוד למה שחשבו עד לפרסום ממצאיו של חומסקי, מתברר שאין מדובר כלל בצופן. חומסקי חושף במחקרו לשון עתיקה ולא מוכרת, אם ללשונות הבלטיות, ובתהליך גילוי העפר מעל אותה לשון הוא מוכיח לנו שאותו שיר-ילדות שאנו נוהגים לשיר בטיולי התנועה, הוא בעצם שיר-פריון פרוטו-בלטי עתיק, שבתרגום לעברית מודרנית אומר בערך - שכב-איתי-הלילה-כי-בא-לי-וגם-כי-בדיוק-היום-אני-מבייצת. בראיון שערכנו עם חומסקי הוא סיפר על הנסיבות שהביאו אותו לחקור את הסוגייה ההפצית-בפצית (לדבריו,הוא החל להתעניין בנושא בעקבות שאלה של סטודנט שפורסמה בפורומים מסוימים באינטרנט) והוסיף כי הוא מתעתד לחקור בקרוב את מקורו האטימולוגי של השיר העממי "אן-דן-דינו-סוף על-הקטינו". "יש לי יסוד סביר להניח שמדובר בשיר פולני, ולו בגלל האיום בסוף על הקטינו." אומר חומסקי.

יוסי ר1

Active member
../images/Emo6.gif

אף פעם לא אהבתי את החומסקי הזה. אבל גם דברים טובים יוצאים ממנו, או ממקיריו לפחות.

מוגג

New member
שכחת את הקישור.

דגול!!

חולה על חומסקי../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif

חומסקי, תעשה לי ילד! כנראה שהוא התחיל להשתעמם מהגנרטיבי-טרנספורמטיבי, שירי ביוץ עתיקים מעניינים בהרבה!

למעלה