אןף.

אןף.../images/Emo46.gif

אנשים מישהו יכול לעזור לי? אני אובדת עצות נגיד עכשיו עשיתי פיפי טיפה מציק אחרי 5 דקות אני מרגישה שוב שאני חייבת פיפי אבל בעצם אין לי אלא סתם הרגשה מישהו מכיר תתופעה????. אוף ???.

דלקת דרכי שתן - ללא ספק ! ! !

איך יודעים? מחר על הבוקר, לקו"ח!! משתינים בכוס עם המכסה האדום - בדיקת תרבית. תבקשי מהאחות לעשות לך בדיקה עם ´סטיק´ - ניתן לראות WBC ודם בשתן אם אכן ה´סטיק´ מאשר קיום דלקת, תשתי המון המון, איכלי פטרוזיליה, שתי מיץ חמוציות והתחילי לקחת כדורי חמוציות (כל בית טבע, סופרפארם וכדומה). תוך כ- 3 ימים תחזור תשובת התרבית מהמעבדה. שם יצויין שם החיידק וסוג האנטיביוטיקה שהורגת אותו. פעמים רבות ניתן להתגבר ללא התרופה. אז אם את "נורא בסדר" ושותה המון ולוקחת מה שצריך, כדאי לחזור על בדיקת ה- ´סטיק´ עד להיעלמות הסימנים לדלקת ואז לחזור על בדיקת התרבית כדי לאשר סופית שאין צמיחה. החיידק השכיח ביותר הוא E-קולי, חיידק שחי בצואה. לא נעים
נאוה נאוה

לא בהכרח.

זה יכול להיות גם בהריון אבל בהחלט לא מעיד עליו. כמו שנאוה כתבה , גשי לעשות בדיקת שתן וחיזרי אלינו עם התוצאות. הרבה בריאות יעל

rinutza

New member
שאלה בנושא

מה עושים אם יש יש כנראה דלקת (הולכת לשירותים כל 20 דקות ובאמת יש שתן, קצת צורב ויש קצת דם) אבל אני במחזור? האם הדם של המחזור יכול להשפיע על דרכי השתן? כלומר, יכול להיות שהדם הוא בעצם חלק מהמחזור (למרות שאני עם טמפון)? האם בדיקת תרבית תהיה יעילה במקרה כזה?

odeia

New member
דם בשתן, אם לא אכלת סלק בכמויות

מוגזמות, מה שצובע את השתן בצבע דם, את חייבת בדיקה אצל רופא. לא צריך להיות דם בשתן.

bluebirdi

New member
לא הבנתי...

את כן או לא במחזור? אם את במחזור, אין מה לעשות בדיקת שתן,צריך לחכות עד שהמחזור יסתיים, אבל את חייבת ללכת לרופא. אל תדחי את הבדיקה.

אין קשר בין הדם לתרבית

בבדיקת שתן כללית = סטיק
נבדקים פרמטרים שונים, כולל דם. במקרה זה, הדם יכול להיות בגלל המחזור. אבל... כשאת במחזור, יש לנקות היטב לפני מתן השתן, לשים טמפון נקי ולקחת שתן לבדיקה. סביר שהדם לא יהיה מהמחזור. בכל מקרה, אם מתעלמים מהדם והבדיקה מראה על ריבוי WBC את יכולה להיות בטוחה שיש כאן דלקת... בתרבית שמים את השתן בצלוחיות עם מצע שמאפשר לחיידקים להתרבות. אם יש חיידקים, הם יתרבו עם דם ובלעדיו. הכי חשוב זה שתשתי הרבה וכדאי מיץ חמוציות, כדורי חמוציות נאוה

rinutza

New member
שלום נאוה - עשיתי בדיקת סטיק אתמול

בערב - ואכן יש דלקת עם מעט דם בשתן - הרופא (חבר משפחה למזלי) נתן לי אנטיביוטיקה לשלושה ימים ואז לבוא לעשות בדיקה נוספת. קניתי גם כדורי חמוציות. עוד המלצה למה ניתן לעשות? מה בעצם גורם לדם בשתן?

דלקות בשלפוחית השתן

בוקר טוב, אם החלטת לקחת אנטיביוטיקה , לא לשכוח לקחת גם אסידופוליס. להלן המלצות שכתבנו לא מזמן בנושא דלקות בשלפוחית שתן. הרבה בריאות יעל

rinutza

New member
אצידופולוס - בהחלט - יש לי כדורים

ואני משתדלת לאכול יוגורט ביו. תודה רבה לכולכם על התגובות.

Mr K

New member
יוגורט ביו-רמאות עם קבלות

נעשו מספר מחקרים בבע"ח, אבל מחקרים בבני אדם שאכלו כמויות גדולות של יוגורט עם החידק Lactobacillus casei GG לא הראו שום שינוי באוכלוסיית החיידקים במעי. גרוע מזה החידקים הללו, שידועים כצורכי ויטמין B יכולים להוריד את רמת הויטמינים הזמינה לגוף. לעיון ראו מאמר: " Ann Nutr Metab 2001;45:13–18" אבל הכי מרגיז אותי זה שזה נימכר בבקבוקים זעירים ונימכר במחיר מופקע של פי 2.5 (ליח´ נפח) מיוגורט רגיל.

פעם יצא לי לשבת עם תזונאית של אחת

החברות שמשווקת את המשקאות האלה ונחרדתי. היא סיפרה שלמרות המלצות לא להציג את זה כמשקה פרוביוטי מאחר ואין אסמכתאות לזה, התעקשו החברות וכולנו יודעים מה קרה. מסתבר שאת יעילות החיידק בדקו באמצעות נוסחאות ממוחשבות ולא על בני אדם מה שאומר שזה אולי יעייל למחשבים, אבל לאנשים???

avidadon

New member
אני חושב

שזה קשור להודעה שלך מפורום תזונה על הרגלי השתיה שלך...

למעלה