אמ,

lollapalooza

New member
אמ,

מה עושים עם בחורה בת 20, שאמא שלה בבית מתעללת בה (פיזית ונפשית), שאין לה לאן ללכת כי היא סטודנטית שגרה במעונות של מכללת ספיר בשדרות ונורא מסוכן שם? מדובר במישהי מהפורום שלי, שאני יודעת כבר כמה שנים שאמא שלה עושה לה את המוות, כולל מכות, כולל לדכא אותה ולהדגיש בפניה כל הזמן כמה היא אפס, לא לתת לה לצאת מהבית, או לחלופין- זורקת אותה מהבית כשהמקום היחיד שיש לה ללכת אליו הוא דירה תחת התקפת קסאמים. היא פונה אלי כשהיא בבלגן ואני לא יודעת ממש מה לעשות עם זה. אני יכולה לתת לה לבוא אלי לפעמים, אבל זה לא פתרון. היא התקשרה אלי אתמול בבכי ואמרה לי שהיא מפחדת לחזור הביתה... יש מקום שאני יכולה להפנות אותה אליו?

ToryMaster

New member
היא תסכים ללכת למקלט?

בטוח במשטרה ידעו לאן להפנות, אולי גם במרכזי סיוע טלפונים [ער"ן, קווים לנשים מוכות].

lollapalooza

New member
אני לא יודעת אם היא תסכים.

אני מעדיפה מקום שלא יגרום לה להרגיש מסכנה במיוחד. היא ממילא מרגישה ככה. אבל אני אנסה את מרכזי הסיוע. תודה!

ToryMaster

New member
בהצלחה, עדכני

אם תשאלי אותי, במצב הזה יותר חשוב שהיא תתרחק, אבל זו באמת החלטה שלה.

lollapalooza

New member
גם לדעתי זה ככה.

אבל אני מכירה אותה ואני לא בטוחה שהיא תרצה ללכת למקלט (אני אשאל אותה בכל זאת, אני חושבת). מה שכן, יש לה גם אחים קטינים בבית, ככה שאולי צריך ממש לערב עוד גורמים. אני לא יודעת ממש מה עושים.

ToryMaster

New member
קטינים זו צרה חדשה

אם קטינים מעורבים בסיפור, בעיני חייבים לפנות למשטרה.

lollapalooza

New member
גם בעיני חייבים.

אבל אני תוהה כמה זה יעיל. אני מפחדת שיקרה מצב שהמשטרה לא תעשה כלום (כמו שהיא אוהבת) ומה שייצא מזה, זה שהאמא תתנכל אליהם אפילו עוד יותר.

ToryMaster

New member
זה בדיוק המ שעבר לי בראש

אולי כדאי להפנות את תשומת לב הפמ"ע, בטוח למישהו שם יצא להתעסק בדבר כזה פעם, לא?

אני חושבת

בתור שותפה לניהול הפורום ואחת שמכירה את הבחורה ואת הבעיות, אם כי ישנם דברים שלא ידעתי. שחייבים לייעץ לה לדווח על ההתעללות למשטרה, אם אמא שלה מתעללת בה וזה מגיע למכות, זה חייב טיפול משטרתי, ואני מאוד מקווה שהיא גם תקבל עזרה כספית כדי לממן לעצמה דירה במקום שבו תוכל לחיות, או לחלופין באמת מקלט, משפחה אומנת.

למעלה