אמ...

אמ...

אחרי שחפרתי בארכיון מצאתי הודעה שכתבתי פה לפני שנה בתקופה שטענו פה (עד כמה שזכור לי) שעברי התמסחר וכ'ו וכ'ו.. באותו שרשור בר כתבה על זה שפתאום עברי כבר לא האומן הלא מוכר הזה שרק שניים-שלושה אנשים מכירים, הוא גם לא רק "שלנו" המעריצים/מעריכים (אם תרצו) שכותבים פה בפורום וגם פוגשים אותו מידי פעם... בכל מקרה, בעקבות השרשור הזה רציתי לשאול פה (שוב) קרה לכם פעם שמצאתם את עצמכם פתאום מקנאים או שאולי לא מקנאים,יותר נכון לומר, פשוט מבינים ורואים את כמות המעריצים שלו, כאילו הוא כבר לא "שלכם" אלא של עוד מלא אנשים? משהו בסגנון של: פעם היה קהל יותר קטן והיה מרגיש כאילו שהשירים נכתבו רק לנו, אישית, ומדברים רק אלינו והיום זה פתאום אחרת, יש יותר מעריצים או סתם אנשים שמעריכים את עברי ושומעים את השירים שלו או הולכים להופעות שלו. ואולי זה הזמן שעושה את שלו (
) ושפשוט צריך להבין שזה לא דבר רע (אני גם לא אומרת את זה) אלא יש בזה משהו שלעברי (נדמה לי) עושה רק טוב... (חפרתי...
אבל זו מחשבה שעלתה לי..)

ואי.. טוב אז

כמה שזה נשמע ד-ב-י-ל-י ופאדיחות לומר את זה
זה דיי מעצבן אותי שחברות שלי אומרות לי "יואו את יודעת שגם אני התחלתי לשמוע עברי לידר הוא כ"כ מוכשר ויפיוף" לא יודעת למה- זה פשוט מעצבן אותי אני אפילו לא יודעת איך להסביר את זה וגם מעצבן אותי שכל ערס בא ושר לי פתאום שירים שלו וכאילו זה הכי דפוק... כי הוא לא "שלי" ולכולם יש זכות לשמוע/ לאהוב אותו אין לי מושג למה זה כ"כ מעצבן אותי

זה קרה לי בעיקר אחרי שזלא"ד יצא.

כי הייתה תקופה שהוא באמת היה נמצא בכל מקום, כל ערוץ, כל תחנת רדיו וכל עיתון, וזה הגיע אחרי תקופה שקטה יחסית, שהוא כביכול "נעלם". ואז כולם התחילו לשמוע אותו, וכולם אמרו כמה ש"זכיתי לאהו"ב זה סופר מרגש!!11 ואז הגיעה הופעת הבכורה וכל העולם ואחותו היו בקהל, אז עברי היה רחוק מלהיות "רק שלי"
. אבל האמת שבערך אז, זה סיים להפריע לי [הניסוחים שלי על הבוקר לא ברורים
]. אני לא חושבת שכמות הקהל של עברי הפריעה לי אי פעם לחשוב שהשירים שלו אישיים [כאילו, לא שנכתבו עליי, פשוט.. נו..
]. לעברי באמת יש קהל מאוד גדול, אבל זה באמת לא דבר רע, וזה תורם לו ולהופעות ולאווירה. עכשיו אני אלך להתעורר.

corona22

New member
אני מבינה אותך לגמריי

אני זוכרת שעוד לא ידעו מי זה עברי לידר והוא הופיע בבית ספר שלנו באיזה הופעת פורים או משהו כזה.. השיר היחיד שהכרתי בערך היה לאונרדו.. ואני זוכרת איך חברה שלי באה אלי ואומרת לי "יאללה בואי לאולם ספורט.. בטח יהיה את השיר "לאונרדו" עוד מעט.." הלכנו לאולם, היו בערך 20 אנשים.. כל השאר התעסקו בפעילויות אחרות... והרבה ברחו כי איזה ילד משועמם שם פצצת סירחון באמצע האולם... בקיצור, ישבנו ככה שתינו , שמענו ליאונרדו, ומהרגע הזה בערך הבן אדם הזה והיצירות שלו משכו את תשומת ליבי, ועשו לי משהו בבטן. כמה שהייתי רוצה לחזור לאולם הריק הזה, ה"במה" המאולתרת.. היה קסום. תמיד התבאסתי בשבילו ששמו לו שם את הפצצת סירחון וממש היתה נהירה של אנשים החוצה.. ובטח הוא לא ידע מה נסגר, אבל אני בטוחה שהוא התגבר על זה=) <גם אני חפרתי קצת.. פעם ראשונה שלי>

בתכלס..

אני אישית התחלתי לשמוע אותו כשהוא כבר היה "של כולם" אז לא ממש הרגשתי שהוא לא שלי כי פשוט לא יצא לי להרגיש ככה.. למרות שבהופעה הראשונה שהייתי אז האנשים שהיו שם לא באו להופעה כי זה עברי.. אלא עברי בא כי זה היה היום כיף שלהם מאיזו עבודה.. אז הרגשתי קצת כזה שהוא שלי כי בתכלס רק אני הכרתי שם ממש ת'שירים.. וכל השאר כזה היו ילדים שעברו בין עובדי הבמה ושאלו אותם "אתה מפורסם??".. אז זה נתן לי קצת הרגשה של "אוקי.. עכשיו זה הזמן שלי!".. טוב נו ת'אמת אני מתעצבנת כשאני רואה חבורה של פאקצות שרה ניסים!!.. אני מרגישה שהן כביכול לא מתחברות לשירים כמו שאני.. ואז זה הורס.. נו אבל חוץ מזה לא יוצא לי להרגיש באסה על שהוא נהיה כ"כ ידוע..

מסכימה...../images/Emo45.gif

גם אני לא אוהבת שפרחות ופקאצות פתאום שרות שיר שלו.
.זה כאילו- מאיפה באתם?! וגם אני לא מכירה אותו הרבה זמן, ומאז שאני מכירה אותו יש לו קהל גדול של מעריצים... אז אף פעם לא ממש הרגשתי שהוא שלי...

זה לא יפה מה שאתן אומרות

מזה "פרחות ופקאצות" . אני מניחה ש"הן" שומעות אותו כי הן אוהבות את המוזיקה שלו ומתחברות אליה ולא משום סיבה אחרת. הרי למה להן להוציא כסף על הופעה שהן לא מתחברות לזמר? לעברי יש קהל מגוון..."פרחות" "פקאצות" "ערסים" "פריקים" "שאנטים"...זה בעצם לא משנה. מי שאוהב את המוזיקה שלו אז הוא אוהב אותה בלי קשר לתדמית שהוא מייצג. תחשבו על זה... לא באתי להיות יפת נפש פתאום אבל זה המצב. אנשים לפעמים מסתכלים לפי סטיגמות וזה מרגיז.

לא דיברתי על כאלה שבאות להופעות

דיברתי על אותן אלה ששרות את זה סתם ככה כי זה מושמע ברדיו הרבה.. נו לודעת זה טיפה מציק לי.. אוף אני רעה..חח

Naych

New member
זאת מוזיקה.

וזאת אותה מוזיקה לכל הסטיגמות. אני דווקא מוצא את העובדה שאנשים שונים ומגוונים שרים את המוזיקה של עברי בתור עובדה מקסימה! תחשבי על זה, אנשים שהחיצוניות היא הרבה מהחיים שלהם, ואולי השטחיות, שרים שירים כ"כ עמוקים, ומפיצים כאלה מסרים אפילו בתת מודע..! ההגדרות האלה הורגות אותי כי זה כמו שאנשים יראו "פריק" שומע לאיודע...אממ... מדונה ויעירו על זה הערה. זאת דווקא נקודת זכות לאומן שהוא יכול לגעת בקהלים כ"כ מגוונים - תחשבי על זה ככה, אולי התגובה שלך תשתנה.

MORIYAE

New member
../images/Emo45.gifאני מסכימה איתך...

זה אפילו מקסים בעיניי שאנשים שרים תכנים כ"כ עמוקים, אפילו בלי לשים לב...

לא דיברתי על...../images/Emo26.gif

אלה שבאות להופעות אלה שמכירים שיר אחד וביום יום שומעים מיזרחית ודיכאון.. או אלה (שלא שומעים רק מזרחית וז'אנרים שלו קשורים) שלא מעריכים את הזמר עצמו..

Yaarit4

New member
פאקצות ופרחות

בהופעה זה הכי סיוט במיוחד שהן עומדות מאחורה שמחות עד הגג בניסים ובזכיתי לאהוב(וגם בשירים האלה הן מתבלבלות) ושיש שיר אחר הן אומרות"מהההה מה זה השיר הזה?? לא כיף בהופעה הזו" וכל שנייה צועקות"עברייי תעשה לי ילד" יצא לי להיות עם כאלה בהופעה שלו בבית גבריאל וזה מעצבן

Naych

New member
אני לא מסכים עם מה שאת טוענת...

אחרי הכל, ברמה כזאת או אחרת, עברי הוא זמר. והוא לא זמר צעצוע..... הוא לא זמר של כוכים קטנים ופאבים ממורתפים שכאלה... הוא אומן מדרגה ראשונה. חשוב לזכור (ואני לא אומר שאת אומרת את זה, ולא אומר שלא) שעברי לא כותב בשבילנו. אני גם רוצה להאמין שהוא לא כותב מתוך דרייב להוציא דיסק או משהו דומה- אני רוצה להאמין שהוא כותב על הרגשות שלו ועל האמת שבתוכו.... אי לכך ובהתאם לזאת (
) - אני אף פעם לא הרגשתי שהוא שלי ועכשיו בעצם כבר לא. הוא כותב עם עצמו, ולדף. זה לדעתי אולי אפילו אחד הדברים שהכי מפחידים אותו- שאנשים חושבים באיזשהו מקום (לווא דווקא מודע) שבגלל שהם אלה שכביכול הכי מעריכים אותו, ולהם הוא הכי חשוב, והם *באמת* היו מוכנים לעשות בשבילו הכל, והם "לא כמו כל הילדות הקטנות שמעריצות אותו", והם היו שם תמיד - אז הוא שלהם... והוא צריך לקרוא דווקא את המכתב שלהם, או לדבר דווקא איתם, או להתייחס דווקא אליהם אישית... וזה כבר מההתחלה היה קשה כשהוא עוד לא היה מפורסם. פעם היה קהל יותר קטן, ופעם הקהל לא היה מטריד אותו מינית בהופעות, ופעם ופעם.... אבל היום השירים הם אותם שירים, ואותו שיר שאהבת אתמול, אין סיבה שבגלל הפרזנטציה שלו היום כבר לא תאהבי אותו - וגם בשביל עברי הוא אומר אותו דבר היום לעומת מתי שהוא כתב אותו. הפרסום הזה שעברי חווה עכשיו יכול מאוד להיות שקצת מרתיע אותו בעצמו! ואולי בגלל זה את מקבלת את ההרגשה... כי עכשיו מטרידים אותו יותר מאי פעם. וכל אחד שעובר ברחוב מאמין שאם עברי נמצא באיזה דיסק צרוב בבית שלו או שהוא ראה אותו בטלוויזיה או בעיתון אז עברי שלו... כי הוא הרי זמר מפורסם אז הוא חייב לכולם... נכון? חשוב גם לציין שאחרי כ"כ הרבה שנים שאדם מופיע, הוא יתרגל לזה קצת... לא סתם עברי אמר במפגש שההופעה הכי מרגשת ומשמעותית בשבילו הייתה ההופעה הראשונה שבה הוא הבין שיש אולם שלם רק בגללו.. יש לעניין הזה כ"כ הרבה היבטים... ואני כבר מאבד את עצמי בתוך כל מה שכתבתי... אני בכל אופן לא מרגיש שהוא פחות שלי, אלא שאולי מההופעה הראשונה אני קצת פחות שלו ויותר איתו, ואלי זה מה שאת מתחילה להרגיש?

האגוש

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo99.gif

וואו, נחנח! איך שפתחתי את ההודעה כולי: "וואו, חפרת!
" [נו, אתה בחיים לא חופר
] אבל אבל אבל, אמרת דברים *ממש* נכונים
ח"ח..מסכימה איתך :]

אמ...

קראתי כמה פעמים את מה שכתבת.. ובעיקר גיליתי שאין לי תשובה... יש כמה נקודות שכתבת שאני מסכימה איתך שכן, אולי באיזשהו מקום זה נכון, היום יותר מטרידים אותו וכל אחד שני חושב שהוא שלו וכותב בשבילו. לא יודעת... ורק הבהרה זה שאמרתי שהוא "שלכם" זה באמת במראחות. כי הוא של עצמו. ובאמת לא יודעת... חשבתי שעה מה להגיב לך ונאבדתי בעצמי.

למעלה