אמ...., שאלה... (קצת מטרידה אולי)

SSAAMMEEYY

New member
אמ...., שאלה... (קצת מטרידה אולי)

אני מקווה שאני לא פוגע פה במישו... אבל..., יש לי שאלה קטנה... איפה התורה אוסרת משכב זכר? או שרק בתנ"ך מדובר על איסור כלשהו? והאם מדובר בכלל על בתי הקדשים?, או על משכב זכר בכלל?

Olamot

New member
כאן

"ואת זכר לא תשכב משכבי אישה תועבה היא" (ויקרא י"ח, כ"ב) אותו איסור מוזכר שוב בתורה (לא היה לי כח לחפש, נראה לי בספר דברים) בקשר לאיסור קדש (זכר אשר מזמן עצמו לזנות לזכרים): "לא תהיה קדשה מבנות ישראל ולא יהיה קדש מבני ישראל" (דברים, כ"ג, י"ח)

SSAAMMEEYY

New member
אמ... סבבה

אבל מי בדיוק אסר על משכב זכר (בספר ויקרא)? בהקשר למה הציטוט הזה נאמר?

Olamot

New member
ובכן

כמעט כל הצוויים האמורים בתורה (החל מיציאת מצרים), נאמרו ע"י משה רבינו ע"ה, בנבואה מפי הקב"ה. חלק מהפעמים נאמר שה' מבקש ממשה לומר לעם ובחלקם משה אומר בשם ה'. באופן כללי, כל הצוויים הללו הם דבר ה'. משה נקרא 'אדון כל הנביאים', וכל אשר נאמר בתורה (כולל מעשי אבות) זה דבר ה' ולכן מדייקים מכל נושא, משפט, מילה, אות והקשר. עניתי לך?

SSAAMMEEYY

New member
אמ...

אני חושב שכן תודה!!! חיחיחי ו.... אין מצב שהיתה עריכה מאוחרת??? טוב, בעצם..., לא משנה....

SSAAMMEEYY

New member
פשוט אמרו לי שחלק מהדברים

שכתובים בתורה הם עריכה מאוחרת של הכתוב...

SSAAMMEEYY

New member
רגע....

מצאתי משו... היה איזשהוא תנאי ה' הזכיר שם כמה מעשים אשר עשו הגויים שישבו בארץ לפני בני ישראל ביניהם - משכב זכר את כל המעשים האלו אסור לעשות כי אלו המעשים אשר עשו היושבים בארץ לפני בני ישראל. והתנאי הוא" "ולא תקיא הארץ אתכם בטמאכם אתה" -אם תטמאו את הארץ במעשיכם, היא תוקיא אתכם, דהיינו: תגלו ממנה. זה תופס גם לאחר החזרה מהגלות?

למעלה