"אמת" ומערכות יחסים

ophra

New member
"אמת" ומערכות יחסים

גדלנו וגודלנו להאמין ש"אמת" היא ערך עליון. כל אחד והאמת שלו, כמובן: אצל אחד האמת היא דבר האלוהים אצל האחר אמונתו בתפיסות עולם מסוימות ערכים מוסריים כאלה או אחרים וכן הלאה... ואני לומדת שזה לאו-דווקא ככה... שלא תמיד ה"אמת" נמצאת בראש הפירמידה שלי... כי אמת, כמו הרבה דברים אחרים בחיים (אינשטיין, הו איינשטיין...
היא יחסית! ולא רק בהשוואה בין בני אדם אלא גם אצל אותו אדם, בינו לבין עצמו האמונות, התפיסות ומה שיחשב לו כ"נכון" עשוי להשתנות בהתאם לנסיבות. הנסיבות האלה הן על פי רוב, תוצר של מערכות יחסים.... אני אנסה להסביר: (לא באמת חשבתם שלא... נכון...?
) אנחנו יכולים להתבונן על הילד/ה שלנו במסיבת חנוכה בגן כשכל הילדים האחרים מסביב וממנו, מהילד הפרטי שלנו, כאילו "יזהר" איזה אור אחר... מיוחד... לא משנה כמה ילדים יפים יהיו מסביב הוא תמיד יהיה הכי יפה מכ-ו-ל-ם..... וכל כך למה? כי מערכת היחסים שלנו עם הילד, האהבה הגדולה אליו גרמה לנו להניח את ה"אמת" הצידה לרגע ולהסתכל עליו בעיניים סובייקטיביות לחלוטין... עיניים נטולות-אמת, אם תרצו...
כך גם כדאי ורצוי לבנות מערכת יחסים עם עצמינו... והכוונה כאן לא רק במראה החיצוני כמובן ואל תגידו לי: "אז מה, להתעלם מכל המגרעות שלי והקילוגרמים העודפים ולחשוב שאני הכי-יפה-בעולם, כשכולנו יודעים שזה לא נכון ואני לא נראית כמו קלאודיה שיפר.... מה יצא לי מזה? זה רק יוריד לי את המוטיבציה לרזות...
" כי זה לא נכון... לשים את מערכת היחסים שלנו עם עצמינו לפני האמת במיקום "גבוה" יותר לא יגרום לנו להפסיק לנסות להשתפר לעשות טוב יותר להיראות טוב יותר ההפך....! מרגישה שמתחילה להסתבך טיפה אז אני אעצור פה אולי אח"כ אמשיך להסביר את עצמי טוב יותר... לילה טוב אנשים יקרים עפ
(בקמבאק מוגזם...)

*יערית

New member
את רואה למה אני מתכוונת?

כמהאנרגיות יוצאות ממך.....
רוצה רק להעיר על משהו אחד בקשר לאמת... כאשר אני רואה את ילדיי מול אחרים הם כמובן הכי יפים שיש.. אבל יש יפים יותר! ז"א ..שאני תמיד רואה מסביב לילדים שלי...גם שומעת ילדים אחרים.... לגביי..כל מה שאני מנסה בחיי לעשות בכיוון של שינויים, אני עושה זאת למען עצמי בלבד!!!!!!! ואני ממש לא הכי יפה בעולם..אבל אני מיוחדת בדרך שלי! וכל אחד מיוחד/ת בדר/כה שלו/ה! לא יודעת כמה זה נקשר לאמת....אולי למודעות..למודעות שלנו ולמודעות הסביבתית. אז לילה טוב ילדה....ותתחילי לחסוך אנרגיות.

ophra

New member
את .....

החתימה שלך בעצם אומרת במשפט אחד מה שאני מברברת עליו אלף מילים
עפ

*יערית

New member
את בחזרה......

יפה יותר היום
למה? את הרבה פחות מתוחה מאתמול..... ואולי באמת צריך לעשות סוויץ´ באיזה שהוא שלב... חושבת כך? לגבי החתימה שלי...... הגעתי אליה ..כי למעשה הבנתי ששלב ההתאהבות שלי מגיעה מאוחר
אחרי שאני מכירה את האיש שלי הרבה זמן..פתאום אני מסתכלת עליו באהבה אני חשה אותו אחרת..אני מתאהבת..ולכן הוא יפה בעיניי יותר מהפגישה הראשונה..ולאחריה..ולאחריה....

עוף כנף

New member
סובייקטיביות

את מנתחת את הדברים בצורה כל כך הגיונית ש...איך אפשר להסתייג ??? האמת הסוביקטיבית. הסינוור שבא עם האהבה, וגורם לנו להתעלם מהחסרונות.. לגבי מערכות יחסים בין בני זוג כשממצמצים, ומגלים שחשבנו שאותו בן זוג הוא הנפלא מכולם, והאמת טפחה על פנינו... אהבה עצמית, והייתי משתמשת יותר במונח: הערכה עצמית, אבל,- לא סובייקטיבית. עלינו להכיר את עצמנו, את חולשותינו, את מגרעותינו ולעומת זאת, להכיר את יתרונותינו מעלותינו, תכונותינו הטובות. לשים את עצמנו במיקום שווה לאמת, המגרעות והיתרונות כאחד, ולנסות לשפר היכן שצריך, למען עצמנו.

שיח אחר

New member
שיקוף "מציאות" מול שיקוף "הרגשה"

את כותבת בהודעתך כהוכחה על "אמת סובייקטיבית": "וממנו, מהילד הפרטי שלנו, כאילו "יזהר" איזה אור אחר... לא משנה כמה ילדים יפים יהיו מסביב הוא תמיד יהיה הכי יפה מכ-ו-ל-ם....." לעניות דעתי, ההגדרה שלך לא נכונה! לא "הילד" יזהר באור אחר… לא "הילד" יהיה הכי יפה מכולם… אלא, לנו "ההורים" יראה (ידמה) הילד זוהר מהאחרים לנו "ההורים" יראה (ידמה) כי הילד שלנו הכי יפה מכולם. הראיה שלנו, האופן בו אנו רואים את הילדים שלנו, אין לה קשר לאמיתות המציאות האם הילד הוא הכי יפה או לא. הראיה שלנו לא משקפת "מציאות" אלא היא משקפת "הרגשה". יאללה, תתעוררי ותמשיכי לכתוב… אני מחכה! שיח אחר

ophra

New member
בדיוק! ../images/Emo45.gif

והרעיון בעצם הוא: כשאנחנו בתוך מערכת יחסים (הורה-ילד, בן-בת זוג ואפילו חבר/ה קרוב) ה"מציאות" (כפי שכינית אותה) מאבדת מהרלוונטיות שלה במידה מסוימת את העובדה הזו קל לדעת ולהכיר (כשאנחנו מאוהבים - אנחנו לא רואים את הפגמים והכיעורים של מושא אהבתנו... לכולם זה קורה... לא?
) העניין הוא שזה בסדר שזה ככה... אפשר לקרוא לזה גם "נאמנות"... והחכמה הכי גדולה... היא לחוש ככה כלפי עצמינו להיות נאמנים לעצמינו להניח את ה"מציאות" הצידה ולהתמקד ב"הרגשה" (שוב, טרמינולוגיה שלך...) עפ

אמת כמעט כמו כל דבר בחיים

היא סובייקטיבית , היא לא יכולה להיות אוניברסלית. מה שנכון ואמיתי עבורי יהיה השקר של האחר. החיים הם דבר דינמי ,שמשתנה ללא הרף. יש מי שיתנגד לשינוי ויעדיף להשאר בדלת אמותיו,באותה תפיסה שלו את האמת ויש מי שיתבונן סביב, ישקול בכל זמן את הנראה לפניו ויחליט מה נכון ואמיתי עבורו בכל שלב ושלב. אני מזמן הפסקתי לבחון דברים באמות מידה של אמת או שקר , התחליף שלי הוא נכון עבורי או לא נכון. באותו היום בו התחלתי לבחון דברים בצורה הזאת נפתחה בפני האפשרות להתבונן לעצמי עמוק בעיניים,כל בוקר מחדש ,להתבונן ולומר - אני שלמה עם עצמי,שלמה עם כל בחירה שבחרתי. גם אם היא היתה שגויה, גם אם התבררה כטעות גמורה , עדיין היא היתה נכונה לאותו הרגע בו היא התקבלה. ברגע בו הבנתי שהבחירות הן שלי, לקחתי עליהן אחריות וגם אם הנסיבות הובילו אותי להחליט כפי שהחלטתי ,עדיין אני זו שבחרה. מאותו היום בו לקחתי אחריות על הבחירות שלי , אני מנהלת מערכת יחסים נפלאה ומשגשגת עם עצמי, למדתי לכעוס עלי להבין אותי לסלוח לי והכי חשוב לאהוב אותי (וכמובן כל מילה נכונה לעכשיו
) ולך עפרה אני מאחלת יום מלא כוחות ושמחה ,עם הרבה בחירות נכונות עבורך. בוקר טוב ישראל

r e d head

New member
למה את מברכת רק את ישראל??

אני קמתי בבוקר עם החלטה שאני צריכה למצוא דרך קצת אחרת. ויש לי כמה רעיונות. בנתיים בוקר טוב ל כ ו ל ם

ישראל זה כולנו ../images/Emo8.gif

רעיונות זה טוב, אולי תשתפי גם אותנו ונקנה ממך איזה אחד?

שיח אחר

New member
"דרך קצת אחרת"

ומה רע בדרך הנוכחית? ומי אמר שהדרך החדשה נכונה יותר? ובכלל, לאן פנייך מועדות? ומה הם הרעיונות? שיח אחר

r e d head

New member
דרך קצת אחרת

אני עונה לך כי המלים עכשיו כאן בלי לנסח עברתי את המשבר שלי ואני קוראת כאן את האנשים אני לא רוצה לשקוע מחדש ברחמים עצמיים. התחושה היא שהשימחה והאנרגיות שיש לי כרגע הם כמעט זמניים ותלויים על קצה, תחושה שזעזוע קטן יכול לגרום לשקוע שוב. אני יודעת מה עושה לי טוב את הטוב הזה אני מקבלת מעצמי מדברים שאני עושה ואני מתכוננת להמשיך לעשות. הדרך - למצוא אהבה 1. כמובן לאהוב את עצמי 2.לא להפסיק לצחוק 3. להפגש ולהכיר יותר אנשים חדשים 4. לא לפסול בליינדייט אם תהיה הזדמנות אך כרגע זאת בשבילי זאת דרך ללא מוצא ויש עוד אפשרויות לפגוש אנשים.

אני בעד אדמו

רעיונות נפלאים וממעט ההכרות שלי איתך כאן מה אומר לך? אני חושבת שתצליחי. מה חושבת? בטוחה!!!!!

פרושים של חסר ל 4 הסעיפים האחרנים

1. כמובן לאהוב את עצמי - עדיף עם ויברטור/בובה מתנפחת. 2. לא להפסיק לצחוק - נראה אותך אומרת זאת על כסא של רופא שיניים. 3. להפגש ולהכיר יותר אנשים חדשים - על זה כבר אמרתי אני אוהב שלשיות. 4. לא לפסול בליינדייט אם תהיה הזדמנות אך כרגע זאת בשבילי זאת דרך ללא מוצא ויש עוד אפשרויות לפגוש אנשים - על זה נאמר "לנסוע למקומות רחוקים , להכיר אנשים מענינים ולהרוג אותם"

r e d head

New member
אני הורגת אותך והולכת הביתה../images/Emo51.gif

מוגש כשרות לציבור הקוראים.

maof

New member
עפרה ...........

ברצוני לומר לך כל חיי לימדו אותי צדק...וצדק..... כל חיי למדו אותי על אמת ולא להסתיר דברים כל חיי לימדו אותי שלא קימים שקרים לבנים כל חיי לימדו אותי על אמון............ גם בעבודתי אני נוהג בצורה זו ואני מישתדל להיות הוגן ולא ליפגוע בצד השני מישתדל לתת את מיבטחי באדם שאני עושה איתו עסקים (לפעמים ניפגע) אבל במהלך 6 שנים אחרונות למדתי פרק חשוב מאוד וגם כואב איך לכופף את האמת איך לשנות את הצדק איך להסביר ששחור הוא למעשה לבן כהה אני מכיר את עצמי מכיר את מיגבלותי ומכיר את מעלותי למדתי להקשיב לעצמי ולראות את האמת אחרי שאני עושה סלקציה מהמילים שאנשים אומרים בוטח יותר בעצמי ובתחושות שלי מקשיב לאחרים אבל מיתרשם רק מהדברים שאני מרגיש שהם נכונים את מה שטוב לי אני מאמץ ואת מה שמפריע לי אני שם בצד ולא מיתיחס אחד הדברים שבזמנו אמרתי לחברים שלי אני רוצה בפרק ב´ להרגיש נחמד שאשה תגיד לי אני אוהבת אותך....... אבל הרבה יותר נחמד ומרגש את זה....... מאז אותם ימים
אני חושב שאני מכיר את עצמי יותר טוב דברים שלא מתאימים לי אני משאיר מאחור ולא מוצא יותר מידי אנרגיות כדי לשנות הדברים שפשוט מיתחברים טבעי אני איתם זורם קדימה כדי להנות מכל רגע שהמזל האיר לי פניו......... מעוף

רות 2

New member
כל מה שנאמר כאן...

היא אמת לאמיתה! כי זו האמת שלכם.... "תקופת חיים זו היא מסע למציאת רמת האמת העמוקה ביותר שלנו . כל מצב בחיים שגורם לך למאבק ואו כאב הינו תחום זבו אתה לומדכיצד להיות אמיתי לנישמתך. אתה משחק משחק תפקידים רבים ובזמנים שונים אתה מתנסה באמיתות שונות. אתה ישוי לתכנן דברים שאתה רותה לומר למישהו, אבל כאשר אתה נעמד לפמיו, אתה מוצא את עצמך אומר דברים שונים לגמרי. ואז אתה שואל מהי אמת? מה שאמיתי ברגע ברגע אחד אפשר שלא יהיה אמיתי ברגע הבא. האם המת נזילה או שיש אמת עמוקה יותרשתהיה נכונה לכל הרגעים. ברמת האישיות כולנו נזילים, בעלי זהויות רבות. הנשמה,גרעין העצמי שלך, מכילה את אותה אמת עמוקה יותר.

למעלה