"אמת" ומערכות יחסים
גדלנו וגודלנו להאמין ש"אמת" היא ערך עליון. כל אחד והאמת שלו, כמובן: אצל אחד האמת היא דבר האלוהים אצל האחר אמונתו בתפיסות עולם מסוימות ערכים מוסריים כאלה או אחרים וכן הלאה... ואני לומדת שזה לאו-דווקא ככה... שלא תמיד ה"אמת" נמצאת בראש הפירמידה שלי... כי אמת, כמו הרבה דברים אחרים בחיים (אינשטיין, הו איינשטיין...
היא יחסית! ולא רק בהשוואה בין בני אדם אלא גם אצל אותו אדם, בינו לבין עצמו האמונות, התפיסות ומה שיחשב לו כ"נכון" עשוי להשתנות בהתאם לנסיבות. הנסיבות האלה הן על פי רוב, תוצר של מערכות יחסים.... אני אנסה להסביר: (לא באמת חשבתם שלא... נכון...?
) אנחנו יכולים להתבונן על הילד/ה שלנו במסיבת חנוכה בגן כשכל הילדים האחרים מסביב וממנו, מהילד הפרטי שלנו, כאילו "יזהר" איזה אור אחר... מיוחד... לא משנה כמה ילדים יפים יהיו מסביב הוא תמיד יהיה הכי יפה מכ-ו-ל-ם..... וכל כך למה? כי מערכת היחסים שלנו עם הילד, האהבה הגדולה אליו גרמה לנו להניח את ה"אמת" הצידה לרגע ולהסתכל עליו בעיניים סובייקטיביות לחלוטין... עיניים נטולות-אמת, אם תרצו...
כך גם כדאי ורצוי לבנות מערכת יחסים עם עצמינו... והכוונה כאן לא רק במראה החיצוני כמובן ואל תגידו לי: "אז מה, להתעלם מכל המגרעות שלי והקילוגרמים העודפים ולחשוב שאני הכי-יפה-בעולם, כשכולנו יודעים שזה לא נכון ואני לא נראית כמו קלאודיה שיפר.... מה יצא לי מזה? זה רק יוריד לי את המוטיבציה לרזות...
" כי זה לא נכון... לשים את מערכת היחסים שלנו עם עצמינו לפני האמת במיקום "גבוה" יותר לא יגרום לנו להפסיק לנסות להשתפר לעשות טוב יותר להיראות טוב יותר ההפך....! מרגישה שמתחילה להסתבך טיפה אז אני אעצור פה אולי אח"כ אמשיך להסביר את עצמי טוב יותר... לילה טוב אנשים יקרים עפ
(בקמבאק מוגזם...)
גדלנו וגודלנו להאמין ש"אמת" היא ערך עליון. כל אחד והאמת שלו, כמובן: אצל אחד האמת היא דבר האלוהים אצל האחר אמונתו בתפיסות עולם מסוימות ערכים מוסריים כאלה או אחרים וכן הלאה... ואני לומדת שזה לאו-דווקא ככה... שלא תמיד ה"אמת" נמצאת בראש הפירמידה שלי... כי אמת, כמו הרבה דברים אחרים בחיים (אינשטיין, הו איינשטיין...