אמת במלים

אמת במלים

במקום להגיד "אני צריך ל..." אמרו "אני רוצה ל..." במקום להגיד "אני רוצה ל..." אמרו "אני משתמש ב..." לפחות אמרו זאת לעצמכם בלב ודעו מהו הפחד שבשלו העדפתם להימנע מאמירה בקול. אפשרויות להמשך שיעור זה: 1. בצעו את הנ"ל ורשמו לכאן שיתופים או שאלות. 2. רשמו לכאן שאתם לא מבינים מדוע "רוצה" תחת "צריך". 3. רשמו לכאן שאתם לא מבינים מדוע "משתמש" תחת "רוצה". בהצלחה!

kung fu

New member
למה- "משתמשת" במקום "רוצה"

ואיך בכלל המילה "משתמשת" מתקשרת בתוך משפט, בהקשר של מה שאני רוצה? נניח ואני רוצה להיפגש עם חבר. אני אגיד לעצמי אני משתמשת ביכולת שלי ללכת על מנת לבקר חבר? או שהתכוונתם לאני משתמשת ברצון שלי על מנת לבקר חבר? אני מעדיפה להשתמש במילה: רוצה. האם המילה "רוצה" מאפשרת לי נקודת מילוט כלשהי, בשונה מ-"משתמשת", ובגלל זה המלצתם עליה?

רוצה או משתמש? את האמת בבקשה...

רוב ה"רצונות" הם רצונות "בתנאי ש" ולכן הם בעצם כלים, או דרכים, לא רצונות. להגיד "אני רוצה" זה להפנות אנרגיית רצון יקרת-ערך למשהו שהוא רק דרך, או כלי. מי רוצה אותו בכלל? בטח שלא אנחנו. זוהי רק דרך שאנחנו בוחרים לרגע קט. אני רוצה לבקר חבר ---> אני בוחר לבקר חבר אני רוצה לאכול ---> אני בוחר לאכול אני רוצה לנסוע לשם ---> אני בוחר להגיע לשם ברגע שאני בוחר במשהו, אני בעצם בוחר להשתמש בחלק מסויים מהמציאות שלי. הרצון הוא בכלל משהו אחר - והרצון היחידי שלי הוא להיות מאושר, או שלם, או פשוט להיות במלואי.

jedi

New member
איך יודעים?

ציטוט: רוב ה"רצונות" הם רצונות "בתנאי ש" ולכן הם בעצם כלים, או דרכים, לא רצונות. אז איך אני מזהה איזה מהרצונות שלי הוא באמת רצון?

מה אתה רוצה?

יש לך תשובה על כך? אם כן אז תבדוק למה אתה רוצה את זה, בשביל מה אתה רוצה את זה. אם יש סיבה לרצון שלך, אז מה בעצם אתה רוצה באמת?

tahel

New member
רגע רגע.

אני אמורה להגיד "אני משתמשת באוכל" כשאני אומרת למישהו שאני רעבה? נשמע קצת מוזר...
מוביל לבזבוז אנרגייה על הסבר למישהו אחר.

למעלה