אמת או חובה?

ebony

New member
אני בעד כנות גמורה.....

גם אם זה כואב...... למרות שאני מנסה לפעמים לרכך אותה כי אני לא אוהבת לפגוע....

לורן29

New member
כנות גמורה

מעדיפה לשמוע את האמת בפרצוף מאשר לקבל שקרים,גם אם הם לבנים. רק שזה יעשה בטקט בבקשה תודה

אני כנה ישירה אמיתית ונאמנה...../images/Emo41.gif

וגאה בזה!!! הכי חשוב הכי טוב!
האמת היא השקר הכי גדול...

היה בחור קרציה....../images/Emo41.gif

שהכרתי אותו היה בו משהו נחמד ובגלל זה נתנתי את הפלאפון שלי (טעות חיי) בכל אופן הוא סידר לי עבודה שווה לאללה, במשך הזמן גילתי שהוא קרציה רצינית (הוא היה מתקשר בערך 10 פעמים ביום לפחות) ניסית להיות מנומסת להסביר לו ברוגע שאני לא רוצה שיהיה בינינו כלום הבחור יתעקש והתחיל לשאול את השאלות כמו- מתי נולדתי(תאריך)?, אם אני אוהבת פרחים? וכו וכו... חששתי שאם אני יפתח את הפה שלי (שהוא באמת גדול מאחר ואני אדם מאוד מאוד ישיר) הוא יעשה לי בעיות בעבודה, אבל אז הבנתי שזה פשוט בלתי נסבל!!!! ישבתי ודיברתי איתו במשך שעתיים רצופות כדי להסביר שלא יהיה כלום בגלל שאני לא רוצה אותו(החלק הזה היה בעדינות...) ואז הוא חשב שזה אולי בגלל שאנחנו עובדים יחד, ואני חשבתי שאני מתה! הוא אמר משהו בסגנון של- "אחרי שכבר לא נעבוד יחד נדבר ואז יהיה משהו..." ואני בלבי שואלת- מה הוא לא הבין את ה"לא רוצה אותך" או את ה"לא"?!?!? בסוף נפל האסימון אחרי שהוא הספיק גם להדבק("ללוות אותי עלק"...) אליי. ואז..... הוא החליט שאנחנו ידידים! אז אני אומרת אין צדק בעולם הזה? גם שאת כנה את אוכלת אותה?! זה כנראה תלויי על מי נופלים....:)

shellush

New member
עדיף כנות אפילו כשהיא כואבת

כמה שקר מחזיק מעמד? ולמה זה טוב? עדיף להיפטר מזה ולשמוע את האמת במיידי ולהתמודד עם זה. שום שקר לבן לא מכפר!

בנות מה יהיה איתכן???

למה שוב אני לא מופתעת מכל התשובות כאן- כנות, כנות , כנות. hello wake up!!!!! ושוב, אני לא אומרת שמישהיא פה לא כנה חלילה, אני מקבלת את זה שיש אנשים שבאמת אצלם כנות היא הכל גם אם היא פוגעת, אבל להאמין שכולכן כאלה , מצטערת קצת יותר מדי אוטופי. או בעצם לא כל כך אוטופי, לפחות לא מבחנתי, אני מאמינה ששקרים לבנים בהחלט עוזרים. לא צריך ישר לחשוב על שקרים גדולים ומפחידים. תחשבו אפילו על ילד קטן שהצב שלו מת. מה נגיד לו? הצב מת, הלך, נגוז ולעולם לא ישוב.. או שהצב נימצא במקום שכולו טוב, וכו וכו וכו גם אם אנחנו לא ממש מאמינים בגן עדן. ותחשבו על זה ....

../images/Emo45.gif שקרים לבנים

נורא קל לומר שכנות היא ערך עליון, וכנות גמורה היא התשובה, גם אם זה כואב וכו' וכו'. אבל תחשבו רגע ברצינות. * דוגמא 1: השמנת קצת בזמן האחרון, ואף פיתחת צמיג. את נעמדת מול בן-זוגך ושואלת אותו איך את נראית. נניח שהוא אומר לך, בעדינות בנועם, ובכנות גמורה, כמו שרצית: "את יודעת, באמת השמנת קצת בזמן האחרון. פעם נראית יותר טוב". זהו, אתם לא מדברים אחרי זה יומיים. לעומת זאת, אם הוא היה מחייך, מחבק אותך ואומר: "את יפהפייה ואני אוהב אותך בדיוק כמו שאת" - שזה אמנם נכון, אבל זו לא הכנות הגמורה על-פי הגדרה, את היית מרגישה טוב עם עצמך, הוא היה מרגיש טוב עם עצמו, והכל היה בא על מקומו בשלום. * דוגמא 2: את צועדת עם בן-זוגך ברחוב, יד ביד. פתאום עוברת על פניכם כוסית-על. את כמובן חייבת להגיב ומתייעצת עם חברך לחיים: "מי יותר יפה, אני או היא"? נו, באמת! את רוצה לשמוע שהיא יותר יפה ממך, או שאת רוצה לקבל נשיקה ולשמוע שאת הכי יפה בעולם? אז מי עדיין בעד כנות גמורה, גם כשזה כואב? שום קשר, לא בין בני-זוג ולא בשום פורמט אחר של יחסי גומלין בין אנשים, לא ישרוד לאורך זמן אם הצדדים יתעקשו על כנות גמורה גם בנושאים בהם כנות גמורה ומוחלטת רחוקה מלהיות מצרך הכרחי.

tokit

New member
משתדלת להיות כנה ../images/Emo3.gif

אם אני יודעת שמישהו ייפגע מהכנות שלי, אני "אעגל פינות" ואולי אפילו אשתמש בשקר לבן. אני לא אעשה את זה בדברים שהם עקרוניים בעיניי, כמו למשל מערכת יחסים ארוכת טווח עם חבר שלי.. איתו אני כנה במאה אחוז.

למעלה