אמש במגה

אמש במגה

קניתי ביצי משק טריות, כאלה שבאות בחבילות גדולות ויש להן קליפה חומה. כמה התגעגעתי לאכול ביצה שהחלמות שלה אשכרה בצבע צהוב.

זה לא נכון.

יש תרנגולות שמטילות ביצים לבנות ויש שמטילות ביצים חומות, וזה לא קשור לצבע התרנגולת. בארץ הצרכנים (כמו שהגדיר את זה המרצה שלי לממשק עופות: עקרת הבית הפולניה) מעדיפים ביצים לבנות, ולכן מגדלים בארץ תרנגולות שעברו סלקציה גנטית להטלת ביצים לבנות. במקרה הן גם לבנות נוצה. התרנגולות הכפריות, שאפשר לקנות בשווקים, לא עברו סלקציה גנטית לצבע נוצה או צבע קליפת-ביצה, ולכן הן בד"כ לא לבנות וגם לא מטילות ביצים לבנות. אבל זה לא בגלל שזה בהכרח ככה- פגשתי לא מעט תרנגולות לבנות לגמרי שהטילו ביצים חומות.

אטיוד5

Active member
יש בזה משהו, אבל רק משהו

ברור שבקונצים גנטיים אפשר לייצר כל מיני מוזרויות, אולי גם שתרנגולת צהובה תטיל ביצים סגולות, אבל במקור תרנגולות לבנות מטילות ביצים לבנות וחומות מטילות ביצים חומות. הקונץ הגנטי לפיו תרנגולת לבנה מטילה ביצים חומות הוא פיתוח ישראלי. דרך אגב, הערך התזונתי של הביצים שווה, אבל הקליפה החומה בדרך כלל יותר חזקה ולכן עדיפה בשינוע.

לא נכון (החלק על הקונץ הגנטי).

אם אני אכתוב הכותבת היא בעלת תואר שני בגנטיקה של עופות זה יעזור? החלק על החוזק של הקליפה החומה נכון, אבל מצד שני בביצים עם קליפה חומה יש יותר שאריות דם (לא כשר וגם קצת מגעיל) אז מה עדיף?

אטיוד5

Active member
זה לא יעזור

כי הידע הזה הוא עוד מלפני שהמציאו גנטיקה בכלל. סתם-סתם, אבל כמעט.
לדעתי מה שכתבתי נכון. כבר מצאתי לדעתי זאת תימוכין (יש לינקים), אבל מה זה יעזור, ממילא תבואי ותגידי שאת יודעת יותר טוב. ויכול להיות אפילו שזה נכון, רק מה, תצטרכי להתאמץ יותר מאשר לומר "אני יודעת יותר טוב". בינתיים - תרנגולות לבנות מטילות ביצים לבנות, חומות מטילות ביצים חומות. סטיה מהכלל הזה היא קונץ גנטי. הלאה, השאלה מה עדיף דם בבפנוכו או קליפה חזקה מעניינת. לטעמי האישי עדיף בלי הגועל האדום. אך השאלה הזאת קצת פחות רלוונטית מדעתו של הציבור. הציבור הישראלי חושב, משום מה, שהביצה החומה היא יותר בריאה (ולכן ההמצאה לפיה תרנגולת לבנה תטיל ביצה חומה היא פיתוח ישראלי). הציבור האמריקאי חושב שהביצה הלבנה יותר יפה ולכן רוב הביצים המשווקות שם הן לבנות.

בשביל מה היא תצטרך להתאמץ?

אני את התשובה שלי כבר קיבלתי, ואני מסתפקת בזה שהיא אומרת שהיא יודעת יותר טוב, כי היא באמת יודעת יותר טוב. אתה, לעומת זאת, אל תשתכנע. למה לה לעבוד בשביל זה?

ixmix

New member
רק ביצי חופש.

אני קונה רק ביצים שהוטלו מ"תרנגולות חופש", ומוודא כי מעט הביצים שאני אוכל בא באמת מתרנגולת שלא בילתה את חייה האומללים בכלוב צפוף, עם מקור מנוסר ועצמות שנשברות מהדוחק. ממליץ גם על חלב אורגני ובכלל על מיעוט צריכת מזון מתעשיית בעלי החיים האכזרית, גם למי שאינו מצחוני (כמוני, למשל). וכן, אני יודע שאין סטייקים מ"פרת חופש" ואין בגטים בגטו.

ixmix

New member
הכוונה אינה למקריחים, כמובן.

ישנם רבים שאינם מצחוניים, אני איני נמנה על אלה. אני מצחוני מושבע, המצח שלי עושה את דרכו במעלה הקרקפת, זוחל ומתקדם עם הזמן החולף. בהודעה הקודמת התכוונתי לצמחוניים, כמובן.

Islington

New member
לפי מה שאני יודע, גם תרנגולות חופש

עוברות כירתת מקור והאפרוחים הזכרים מושמדים.

ixmix

New member
בהבדלים גדולים.

אין ספק שלא כיף להיות חיית משק, אולם ישנם הבדלים גדולים בין דחיסה למוות במקור שנצרב ועצמות שבורות בכלובים שמאופסנים בהם כפול בעלי חיים מהמקום שישנו (או פי ארבעה) אפילו לבין תרנגולת שמקורה נצרב וחיה בכלוב מרווח ובוודאי לתרנגולת שחיה בלול פתוח. מה גם שלא בכל משק מתרחש כל דבר. אבל אני לא בא להטיף לצמחונות, וחושב שקשה לחיות בלי להשתמש בתוצרת מן החי. אני אישית לא מצליח, ומה לי כי אלין על אחרים. המודעות כשלעצמה היא חשובה, משום שאולי תביא לשנוי (אם יהיו מספיק לקוחות לביצי חופש, יירד הביקוש לביצים הרגילות וכו').

ליזביי

New member
רגע

לא הבנתי משהו כי לפי התיאור שלך יוצא שאת אוכלת ביצים בדיוק כמו סבי (אוי זה ממש תחיית המתים פה) עד היום לא הצלחתי לשחזר את זה- אבל ככה הוא היה אוכלם. בבית שלו היה להם שולחן עץ קטן עם ארבעה כסאות. היה לו מקום קבוע על הכסא המערבי. וכל בוקר היה מתחיל כשהוא אוכל ביצה קשה מתוך כלי מיוחד. ומה שאף פעם לא הבנתי זה איך הוא הצליח ליצור ביצה קשה אבל החלמון מבפנים עוד היה במצב כמעט נוזלי. למישו יש רעיון? (אופן ההכנה היה רגיל: סיר + מים רותחים)

למעלה