אמרנו לכם...

kranves

New member
חארטה

הפיגועים לא יצאו לעזה בכלל, עזה הייתה מוקפת גדר.

Vrock

New member
מספר ההרוגים הישראלים אכן ירד

אבל אתמול בערוץ תשע (ישראל+) אמרו דבר מאוד חכם- הגבול עם עזה הוא פתרון זמני. המצב שונה מהמצב שהיה כשהצבא נמצא בתוך עזה. המחבלים מנצלים את הזמן כדי להתחמש וללמוד טוב את תוואי הגבול ואת החולשות שבו ומה שקרה אתמול זו רק סנונית ראשונה. אגב, חלק גדול מהפסקת הפיגועים, לפחות לדעתי, הוא תוצאה של קיצוץ חד באישורי כניסה לפלשתינאים תושבי עזה. יכולנו לעשות את זה גם קודם. חלק נוסף בירידה הוא ההצלחה ההולכת וגוברת של ישראל בתחום המודיעין. תופעת הקסאמים היא חלק ממשהו יותר רחב והאמת-יותר מסוכן בסופו של דבר מהפיגועים. הקסאמים שוברים את רוחנו מצד אחד, ומצד שני מחזקים את רוחו של החמאס כהוכחה ניצחת לחולשה של ישראל. בסוף, הקסאמים יהיו גם שווים משהו וגם יהרגו אנשים חו"ח. ואז, אנחנו חייבים נהיה ליצור רצועת בטחון. הבעייה היא-רצועת בטחון כזאת, הדומה למה שהיה פעם בעזה אך פירקנו-עכשיו תהיה דומה יותר ללבנון-אחרי שהייתה להם הזדמנות להתחמש צולהתארגן. מחיר הדמים יגדל פי כמה.

Dudidud

New member
...

רובם המוחלט של הפיגועים בשנים האחרונות בא מיו"ש ולא מעזה. (אפשר למצוא נתונים ברשת, אני שמעתי את זה בהרצאה של דיכטר) אינני יודע מהן הסיבות להתמעטות הפיגועים (אני יכול לשער לא יותר מזה..) אבל ודאי שזה לא קשור לבאים ויוצאים משערי עזה.

רוב הפיגועים בעלי נפגעים.

מס' הפיגועים שלא כללו נפגעים היו ברובו הגדול כנגד חיילים המוצבים בעזה ובגבולה, ובעיקר מוצב טרמית בדרום הרצועה - אשר נודע בתור המוצב המותקף ביותר באינתיפאדה עם אלפי פיגועי ירי ורימונים.

Dudidud

New member
עדיף למי?

מפיגועים יש ביכולתו של אדם להמנע- אני לא אסתובב במקומות הומים, לא אעלה לאוטוסים ככה זה פשוט לא יפגע בי. (ואני מכיר אדם שחי ככה כמה שנים בירושלים, בגלל שההורים שלו ממש לחוצים..) תחשוב איך זה לחיות שנים שלמות עם פחד כזה, שבכל רגע (עם סיכויים כאלה או אחרים) עלול לפעול קסאם עליך, על הוריך או על ילדיך. אתה והעומדים בשלטון יכולים בקלות לטעון:""קסאמים שמאסמים"- זה רק חתיכת מתכת שנופלת מהשמים ולא פוגעת באף אחד." ובאותה הקלות להצטדק- העובדות מוכיחות שזה כמעט לא פוגע באף אחד. לחיות את זה יום יום זה בלתי נסבל. ולחלוטין לא הגיוני להעמיד עיר שלמה במצב כזה. מדינה מתוקנת הייתה מסיימת עם זה בחודש הראשון.

מתי אמרתי שאפשר להתעלם מזה?

פרס יצא אידיוט בתגובה ההיא....למה אתה חושב שזה דעתי? וכמו שאתה יכול לא לעלות על אוטובוסים, כך אתה יכול לא לחיות שם. אך שנינו יודעים שזה לא הפיתרון.... העובדה היא שעדיף *למדינה* קסאמים מאשר פיגועים, כי הנזק יותר קטן.... אולי לאנשים מסויימים הנזק יותר גדול, אבל למדינה בכלליות זה עדיף. ולא תבין מזה שאני אומר שצריך להשאיר את זה ככה- הקסאמים זו תופעה שצריכה להעלם....

יש הבדל בין המצב שאתה מתאר,

לבין ההיסטריה של אלי מויאל. גם בקריית שמונה חיו בצורה הזו, גם בירושלים החצויה, גם בהתנחלויות וגם בגוש קטיף לשעבר, שהיה לא כל כך רחוק מעיר הצינורות האסטרטגיים. באף אחד מהמקומות האלה לא יצאו במחול שדים ילדותי של לחסום את העיר (ולהפוך מי שמעז לבקר את הפראנויה הפופוליסטית לפרסונה נון גרטה). נכון, הקסאמים הם סכנה שאין להפחית בערכה, אבל כאשר בוחנים אותו לעומק מגלים שערכה הוא לא גבוה כל כך.

רוני13

New member
והנה...

עוד לגיטימציה ועכשיו...לקסאמים. עוד ייתנו פה לגיטימציה לאיומים של נשיא איראן.

רוני13

New member
הוא מפחית בערכם...

ואם הפלשתינים לא היו עקומים כל כך הם לא היו רק קסאמים הם היו מכונות הרג! ותמשיכו להגן על החיות האלה-תמצאו צד עוד מעט אנחנו תוקפים!

למעלה