אמצע החיים

hllfe

New member
אמצע החיים

פתאום באמצע החיים בא לי לעזוב הכל ולסוע לחיות בפריז למישהו יש רעיון איך עושים את זה מאוד רוצה לנסות חיים בתרבות אחרת אבל הפחד עוצר אותי אשמח לעזרתכם

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
פריז מחכה לך

יקירה, את רוצה לנסוע לפריז. מדברייך עולה שזה גם אפשרי עבורך, רק הפחד עוצר. פחד היא מילה כללית מאוד. פחד ממה? אילו משפטים עולים בדעתך ביחס לנסיעה? "אם אסע יקרה..." נסי לפרט את כל הדברים שעולים בדעתך ומשם נמשיך.

hllfe

New member
הפחד שעולה

אם אסע אני צריכה לעזוב עבודה מסודרת אם אסע אני צריכה לדאוג שתהיה לי שם הכנסה כספית כי בכל זאת אני משאירה תשלומים בארץ שירדו מידי חודש אם אסע אני אהיה רחוקה ממשפחתי (אני רווקה בלי ילדים) הפחד הכי גדול שאני אסע ושלא אצליח למצוא שם עבודה ולא יהיה לי פרנסה חשוב לציין שאני דוברת צרפתית ובעלת אזרחות צרפתית בקיצור הפחד שולט אשמח לעזרתך תודה מראש

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
תנאים מספקים

מה יהיו תנאים מספקים כדי לנסוע? אם אסע אני צריכה לעזוב עבודה מסודרת - מה מפחיד בזה עבורך? (שלא קשור לסעיף הבא) אם אסע אני צריכה לדאוג שתהיה לי שם הכנסה כספית כי בכל זאת אני משאירה תשלומים בארץ שירדו מידי חודש. מה את יכולה לעשות כדי לדאוג לך להכנסה שם? כמה רעיונות שעולים לי, בוודאי יש לך עוד - לבדוק עם חברים שם כיווני תעסוקה אפשריים, קשרים. להתחיל ליצור קשרים דרך האינטרנט ולנסוע לתקופה של שבועיים ובה לחפש ממש, מה עוד? אם אסע אני אהיה רחוקה ממשפחתי באיזו תדירות את צריכה להתקשר, לבוא לביקורים כדי שיהיה לך סביר מבחינת הגעגוע והקשר עם המשפחה? האם תרצי להגביל את השהות שלך בפריז? או אולי להחליט שאת מנסה לשנה ואז בודקת מה הכי טוב לך - להשאר או לחזור? נסי לבדוק עבור כל חשש מהם תנאים מספקים כדי לתת מקום לדאגה ולמצוא פתרון סביר. כדאי לעשות את זה בכתב. אולי עולים עוד חששות - רשמי גם אותם ובדקי אם יש תנאי מספק כדי להרגיע אותם. איך את מרגישה לאחר הבדיקה הזו?

meira itskovich

New member
היי

נסי לפרק את הפחד לשאלות ותני לעצמך פתרונות . למשל: אני פוחדת שלא אמצא עבודה: פתרונות אופציונלים: לחפש כבר מהארץ דרך האינטרנט,לבדוק אם יש לך מספיק אמצעים בכדי להיות שם תקופה מסויימת עד שתתאקלמי,לחשוב על דרכים להתפרנס שם באופן זמני וכן הלאה-מה שמתאים לך, להכשרתך ונטיותייך. כמו"כ שאלי את עצמך מה יהיו הרווחים מהשינוי,לעומת הקשיים והאם הרווח עולה על הקושי. שבת נפלאה - אוי פריז......

hllfe

New member
תודה

הרווח יהיה גדול יותר אבל הקושי מפחיד יותר

coachingyou

New member
מעבר לפריס

איזה כיף לך - זה שיש לך חלום ואת הולכת להגשים אותו..... כדי להוריד חרדות, ערכי רשימה של כל הנקודות שמפחידות אותך במעבר למשל: מקום מגורים, שפה, מה אעשה שם וכו'. אני בטוחה שיש לך רשימה ארוכה של דברים שמעכבים אותך מקבלת החלטה על המעבר. לאחר מכן - התחילי לחפש תשובות לכל השאלות, תמצאי אותם במקורות מידע רבים שיש. ואם עדיין יש לך חשש - זה המקום לפנות לייעוץ מקצועי כדי לבדוק מאיפה נובע החשש הזה. זה אפשרי - רבים רבים עושים מעברים ממדינה למדינה וצריך רק להתכונן. תעשי את הצעד הראשון, הצעדים האחרים יבואו בעקבותיו. נסיעה טובה

coachingyou

New member
זו רק החלטה שלך

אם תחליטי שהמעבר חשוב לך - תצליחי למצוא את כל הפתרונות הראויים. אם תמשיכי לפקפק ביכולת שלך למעבר - ברור שתמיד תמצאי למה לא, תירוצים מדוע זה לא טוב, מפחיד, לא כדאי וכו'. אז תחליטי מה את באמת רוצה - מעבר - אז לכי על זה ותתגברי על כל המכשולים. לדבר על מעבר - אז תמשיכי לכתוב, לפנות לאלוהים שיעזור לך וגם זו דרך טובה לונטילציה של רצונות, אבל לא דרך להגשמתם.

bridges

New member
ההבדל בין בא לי לבין אני רוצה...

אהלן, אני רוצה להוסיף על הדברים שעמיתיי אמרו שפנו ישר לעניין הפחדים. אבל אני חש שיש כאן משהו שהוא עמוק יותר מפחד. אני חשוב שזה נעוץ באמירה "בא לי לעזוב הכל", כשאני שומע מישהו שאומר "בא לי" (כולל הבן שלי) אני שומע השפעה שהיא הפוכה מרצון. השפעה של רגשות, אולי איזשהו ארוע שגרם לך "לרצות". איזשהי גחמה. משהו ששולט בך ולא את שולטת בו. אני יודע שאני ישיר, אבל זה מתוך רצון לעזור לך לחקור את המקור לבעיה ולא את הסימפטום. אם גחמות שולטות בנו אז אין סיבה שהפחדים לא ישלטו בנו. השאלות שלי:
עד כמה את באמת רוצה לסוע לחיות בפאריז?
מה תהיי כשתסעי לחיות בפאריז? איזה אדם תהפכי להיות? רונן

raana4

New member
נסיעה לפאריז

שלום לך ושבוע טוב נסי לקחת את פחד ולהפוך את האותיות וראי זה פלא תראי מה יוצא בהצלחה. רענן

למעלה