אמצעי מניעה

פישקוטה

New member
טרי אני מסכימה עם כל מילה!

גלולות מרסילון (עם המינון הכי נמוך) גרמו לי לקרישתיות יתר וסימני קרישת דם תת עוריים. הרופא (לא זה שנתן לי את הגלולות) אמר לי שהוא לא ממליץ לי גלולות בכלל, ושאם מרסילון עשו לי את זה אז כל גלולה תעשה לי את זה. הרופא גם סיפר לי על פציינטית שלו, שלה יש באופן קבוע (גם ללא גלולות) סימני קרישת דם בעייתית, אך היא מתעקשת לקחת את הגלולות בכל מחיר. לאשה זו גדלו הסימנים פי 2 והיא לא מוכנה להקשיב לרופא שתפסיק (חיה בהכחשה). בניגוד למה שהמון רופאים אמרו לי, הגלולות - עבור נשים מסויימות, מאד מאד לא מומלצות!! אני מסכימה איתך שקיימת הכחשה לגבי הנושא, ומין נסיון להראות שלגלולות אין תופעות לוואי כמעט "חוץ ממעט כאבי ראש שגם עוברים לאחר זמן מסויים...". נראה לי שמאחרי ההכחשה הזו עומדות חברות התרופות בעלות האינטרס למכור מוצר, ללא התחשבות באותן נשים שלא יכולות לקחת גלולות. רופאים רבים באמת מתייחסים לנשים כאלה כאל פגומות ויש גם גברים שמתייחסים כך. עדיף לשכב רק עם גברים המסוגלים להבין שגוף האשה איננו מכונה ושהעניין מאד עדין ורגיש, ושלא כל גוף מגיב אותו דבר. למזלי בעלי אף פעם לא התייחס אלי כאל "פגומה", והוא אוהב אותי כמו שאני, ודואג להגן עלי בעזרת קונדום.לפחות עד שאלד, ואז אני אשתמש בהתקן..

Boojie

New member
קשה לי עם ההכללה.

לא כל הרופאים אותו דבר, לא כולם מכורים של התעשייה, והמצב הזה קיים לא רק במה שנוגע לגלולות. רופא הנשים שלי מאד אכפתי ומאד מודע לנושא של תופעות לוואי אפשריות. לשמחתי, אני לא סובלת מתופעות לוואי מהסוג הזה, אבל בזמנו הוא דאג מיוזמתו להחליף לי גלולות במינון גבוה יחסית לגלולות במינון נמוך, ואחרי שהתחלתי לסבול מכאבי מחזור החליף לי אותן כמה פעמים עד שמצאנו סוג שמתאים לי. מצד שני, אני יודעת שהתופעות האלו קיימות בשפע בכל תחומי הרפואה, לא רק במה שנוגע לגינקולוגיה. הכרתי כמה אנשים שהשתמשו בתרופות פסיכיאטריות, ולגבי כולם הרופאים התעקשו בכל תוקף שלתרופות אין תופעות לוואי (רעיון מגוחך כשלעצמו, ובמיוחד כשאתה מכיר את האנשים ורואה את תופעות הלוואי - כמו פגיעה בזכרון, שינויים במצבי רוח וכדומה - במו עיניך). כנ"ל לגבי תרופות בשלל תחומים אחרים - מישהו מכם פעם הסתכל על רשימת תופעות הלוואי האפשריות של אקמול? ("פגיעה אפשרית בכבד" נשמע לכם מוכר?) מישהו מכם התייחס פעם לעובדה שהיו אנשים שמתו לאחר נטילת אספירין מדימום פנימי אל תוך דרכי העיכול? (אספירין פוגע בקרישת דם, ולפיכך משתמשים בו במינונים קטנים להקטנת הסיכון לשבץ, למשל). זה נכון לגבי כל עולם התרופות, ורובנו - רופאים והדיוטות כאחד - טומנים את הראש בחול רוב הזמן.

טרי

New member
קרישתיות יתר

לידע כללי, אם אכן יש לך בעיה של קרישיות יתר כדאי לך מאד לבדוק את זה מעבר לעניין של גלולות כן או לא. הסיםור הזה יכול להתעורר בהרבה מאד דברים, ויכול מאד להיות שאת לא מודעת על נקודות אחרות שזה מפריע לך בהן. בעקרון, מידע אישי (כי כמו שכתבתי - יש לי את אותה בעיה) - זה בא לידי ביטוי במקומות אחרים שגם בהם הרופאים לא בודקים את זה. במיוחד בכל הקשור להורמונים, הריונות וכו´ - אבל ממש לא רק. אם לא עשית בדיקות מעבר לזה, תבקשי מרופא משפחה מיפוי קרישת דם, לבירור מקיף יותר. אם את רוצה פרטים נוספים, את מוזמנת לכתוב לי אי מייל.

דיוני ../images/Emo32.gif בפורום....

אנא סמנו דיונים כאלו בסימן
וכשהם גולשים משיח קצרצר ואקראי - העברנה אותם לתכתובת אימייל...

רופאים וטיפול בנשים

קודם כל זה הזמן שוב להזכיר את הסדרה "רפואה שלמה" שמשודרת הערב בערוץ 3 ועוסקת בנושאים האלה. שנית, אני עבדתי פעם במחלקה קרדיולוגית. ואני זוכרת ששם שמעתי לראשונה על זה שנשים הרבה פעמים לא מאותרות בזמן בגלל שלרופאים יושב בראש שמחלות לב הן מחלות של גברים. הרופאים בישיבה שבה הנושא עלה לקחו את העניין מאד ברצינות ודנו בו לעומק. אז לא כל הרופאים הגברים הם חסרי רגישות לבעיות מיוחדות לנשים, אבל צריך לדאוג להפנות את תשומת ליבם. שלישית, הרבה מהחברות שלי מעדיפות גניקולוגים על פני גניקולוגיות כי הן טוענות שהגניקולוגיות שהן נתקלו בהן הרשו לעצמן להיות מאד שיפוטיות בקשר לאורח חייהן, מה שהגניקולוגים שהן נתקלו בהם לא עשו. מה שמראה שזה שרופאה היא אישה זו לא ערובה לזה שהיא תהיה רגישה יותר כלפי נשים.

טל קר

New member
כל רופאי הנשים שלי מלבד האחרון

היו תפלצות. החל מהראשון שאמר לי על כאבי המחזור שאני מתפנקת, דרך השני שכשהלכתי אליו לפני שנים ואמרתי שאני בתולה אמר לי "לא נורא החבר שלך עוד יפתח אותך" דרך השלישית שכשהתלוננתי על כאבי מחזור חזקים אמרה לי "אם אני מצליחה להסתדר עם הכאבים גם את יכולה". ואצלי רפואה זה קטע חלש, רופאים די משתקים אותי כי הם מקור סמכות במשהו שאני לא מבינה הרבה. בסוף החלפתי רופא בינואר השנה והתברר שיש לי אנדומטריוזיס. אז כנראה שזה לא תלוי מין. הייתי מתה לרופאה אישה נורמלית. כרגע אני מסתפקת ברופא גבר שהוא לא פסיכופת.

כל הגיניקולוגים/יות שביקרתי אצלם

במהלך שנות חיי הבוגרות, פגעו בי בדרך כזו או אחרת. החל מזו שהודיעה לאמא שלי שהגעתי אליה לבירור הריון, כשהייתי בגירה והיא הפרה חיסיון רופא-לקוח, דרך ההוא שבבדיקה ידנית הודיע לי שאני בהריון והיה מוכן לבצע גרידה כאן ועכשיו (ברחתי ממנו כל עוד נפשי בי ואח"כ התברר שאינני בהריון), בנוסף על המומחה החתיך שהעיר לי על גודל בטני ו"איך את מסתירה אותה במומחיות עם הבגדים" ודרך עוד כל מיני שמוקים כולל האחרונה, שנשלחתי אליה על פי המלצת רופא שאני סומכת עליו (ולא במאה אחוז) והמליצה לי על שתי תרופות שידוע לי (מהאינטרנט) שעלולות לגרום 1. לסרטן שד 2.לדימומים בקיבה. היות והסברתי לה שאני יודעת על כך, שלחה אותי, בפרצוף זעוף, לבדיקה מסוימת, שלא עשיתי כמובן, תוך שהיא מציינת בתחתית הטופס: "מסרבת ליטול X למרות המלצתי". אנחנו בצבא יעני. אז עכשיו אני מחפשת רופא/ה אחר אבל אנושי. למישהו יש כזה?

כמה נורא! יש לכן הסבר למה דווקא

גניקולוגים, שלדעתי צריכים להיות רגישים במיוחד כי מין ופריון הם נושאים רגישים במיוחד, עושים כאלה סיוטים? הגניקולוג שלי דווקא בסדר, אבל קיבלתי עליו המלצה מחברה שעברה הרבה גניקולוגים עד שהגיעה אליו. אני חושבת שהמלצה של חברה זו דרך טובה מאד לבחור גניקולוג. מה שאמרתי על גניקולוגיות זה בין השאר קשור למה שטל אמרה בקשר לגניקולוגית שהיתה לה. לפחות גברים לא יגידו לך שאם הם מסתדרים עם כאבי מחזור גם את צריכה להתסדר ושאת מתפנקת. הם מבינים שהם לא יכולים להבין כי את שונה. גניקולוגיות לפעמים - לא רוצה להכליל - חושבות שאם הן נשים אז הן יודעות איך את מרגישה. עובדתית, יש נשים שהמחזור עובר עליהן בקלות והן בקושי מרגישות אותו (אני פחות או יותר ככה, תלוי מתי. כבר קרה לי פעם שהתעלפתי ממחזור. הכאבים היו איומים.) ויש כאלו שממש סובלות, וזה לא פסיכוסומטי ולא נעליים.

Boojie

New member
שמעת פעם על שחיקה?

זה דבר שקורה בכל מקצועות הרפואה, לא רק בגינקולוגיה. רופאים מאבדים את היכולת לראות את המטופל שלהם כאדם, ורואים אותו רק כ"חולה" - שק של אברים ובעיות.

למעלה