אמצעי מניעה

אמצעי מניעה

שלום לד''ר, אני בת 16 ויש לי חבר כבר שנתים+. אנחנו מאוד אוהבים ורוצים לקיים יחסי מין אבל יש בעיה שאני פוחדת נורא מהריון לא רצוי . אני לא הייתי רוצה להשתמש עדיין בגלולות כי אמא שלי תשים לב ובכלל.. אבל שמעתי שמלא פעמים קונדום מחליק מהאיבר/ניקרע-מה הסיכויים שזה יקרה? האם אפשר לקיים יחסי מין עם שימוש בקונדום בלבד ולא לחשוש להריון [כשהקונדום לא ניקרע] ? שמעתי גם משהו שניקרא קוטל זרע- מה זה והאם הוא 100% הגנה? ואיזה קונדומים הם הבטוחים ביותר שלא ייקרעו ? או שהכי בטוח להתחיל לקחת גלולות?.. תודה רבה רבה על ההתייחסות !

אמצעי מניעה

קודם כל , אני ממש מברכת אותך על הבגרות ועל כך שאת מברר על אמצעי מניעה לפני קיום יחסים. לגבי קונדום, זהו אמצעי מניעה יעיל למדי בתנאי שמשתמשים בו לפי ההוראות. הסיכוי שהוא ייקרע או יחליק לא גדול. מה שחשוב הוא שתשמשו בו תמיד, לא משנה באיז השלב בחודש את נמצאת ( לא לוותר עליו אף פעם ) וכן כל הזמן, החל מהמשחק המקדים לחדירה וכמובן בחדירה. דבר נוסף שחשוב לדעת הוא שעל בן הזוג שלך לצאת מהנרתיק שלך מייד לאחר שהוא גמר ולהסיר את הקונדום הרחק מהגוף שלך. אם אתם מתכוונים אח,כ להמשיך להתמזמז, האו צריך לרחוץ את האבר שלו היטב היטב במים וסבון לפני שהוא מתקרב אלייך. במצב כזה , הסיכוי שהקונדום יחליק מא דקטן. בנוסף, אם קורה פנצ'ר והקונדום החליק או נקרע, את יכולה לקנות בבית מרקחת ללא מרשם את הגלולה של היום שאחרי וחשוב לבלוע אותה( אחת בלבד ) עד 72 שעות מהיחסים. מה שלוקחים אותה יותר קרוב למועד היחסים , הסיכוי שהיא תגן בפני הריון גבוה יותר. ואולי בכלל תחשבי שכדאי כן להגיד לאמא ואז תוכלי להשתמש בגלולות בלי לחשוש. את עוד עשוייה להיות מופתעת מהתגבוה שלה. היא בטח תשמח שאת מספיק בוגרת ואחראית. בהצלחה

עוד שאלה

תודה רבה על התשובות
! רציתי לשאול באיזה קונדומים הכ בטוח להשתמש שהם לא ייקרעו ? והאם אפשר להכנס להריון מבל שהקונדום ניקרע -קיימת אפשרות כזאת?

עוד שאלה

אי אפשר להיכנס להריום אם הקונדום לא נקרע ולא החליק מאבר המין . לגבי סוגי הקונדומים, שאלי את הרוקח.

למעלה