אמצעי מניעה

garbage2

New member
אמצעי מניעה

שלום, אני נערה בת 18 וחצי ויש לי חבר שנתיים. החלטנו לקיים יחסי מין בהסכמה. אני מרגישה מוכנה אך יחד עם זאת אני מפחדת להיכנס להריון. אני לא מוכנה להסתמך על קונדום ולכן אני חושבת לנטול גלולות. אני רוצה לדעת מהן ההשלכות של גלולות על עתידי (רצון להיכנס להריון בעתיד וכל מיני מחלות ושימושים הורמונליים). כמו כן אני רוצה לדעת האם זה בריא לקחת גלולות במשך מספר שנים רב. בתודה מראש ס.

אמצעי מניעה

ברכותי על ההחלטה הבוגרת. אני מברכת אותך על ההחלטה לברר לגבי אמצעי מניעה לפני התחלת היחסים. בקיצור, גלולות הן אמצעי המניעה הנפוץ ביותר למניעת הריון. אין השכלות של שימוש באמצעי מניעה הורמונלי כלשהוא על הפריון העתידי , כלומר זה לא משפיע על הסכויים שלך להרות בעתיד. יש כמה התוויות נגד לשימוש בגלולות ולכן לא ניתן ליטול גלולות ללא מרשם רופא . אצל הרופא יתברר מצב הבריאות הכללי שלך והאם יש התוויות נגד. אם לאו, הגלולות נחשבות תרופה בטוחה למדי גם לתקופה ארוכה . קיימים סיכונים מסויימים שעליהם תוכלי לשמוע בפרוט כאשר תפני לייעוץ רפואי , אך הם באחוזים מאד קטנים. מה שעוד חשוב שתדעי שגלולות לא מגנות בפני מחלות מין ולכן מומלץ תמיד להשתמש גם בקונדום ,שהוא היחיד המגן בפני מחלות אלו. בהצלחה!

למעלה