אמסטרדם - רשמים

אמסטרדם - רשמים

שלום, קוראים לי מיכל, אני ישראלית שמצביעה כבר שנים לשיר של הולנד באירוויזיון (ללא הצלחה רבה - השירים של הולנד לא מצליחים במיוחד...) אז אחרי שנים של אהדה לא סמוייה למדינה הזו היינו באמסטרדם בסוף השבוע האחרון. חגגנו בעלי ואנוכי ימי הולדת (לשנינו). בעלי הוא ממוצא הולנדי ומבחינתי שלשום כבר היינו יכולים לגור בהולנד אבל הוא שייך לזן נכחד של ציונים (מהזן שעושה מילואים וחושב שזו המדינה הכי טובה בעולם) ולכן אני עדיין כאן... יש לי בלוג והעלתי רשומה (מאד מושקעת אם יורשה לי להחמיא לעצמי) על הטיול באמסטרדם. לא חשבתי לתת קישור בפורום הזה אבל ayala26 אמרה לי שכדאי אז אני לא מתווכחת... אז הנה קישור לרשומה (הערה: מדובר כמובן ברשמים אישיים שלי וברור שחלק ניכר מהקוראים לא יסכימו - כל אחד ומה שהוא אוהב): http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1064838 רשומה נוספת בנושא היא השוואה בין הישראלי המכוער (ידוע שיש) ובין ההולנדי המכוער (מסתבר שלא חסר...): http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1064370

ayala26

New member
היי בלה!

שכחתי להגיד - הכינוי שלך בתפוז ממש מדליק! אולי אם תזמיני את בעלך לפורום הוא יגלה מחדש את שורשיו?

תודה!

אני בספק... בעלי דווקא מאד התלהב ממזג האויר ומאיזור הכפר אבל איך הוא יסתדר בלי חודש מילואים בשנה??? (והאמת איך גם אני
)

מלפפiן

New member
אוי אוי אוי,

איך אני אוהבת ריכולים על ההולנדי המכוער...
אבל סתם הערה קטנה, מה שאת מתארת שם זה לא הולנד, זה אמסטרדם. כן, יש הבדל, גם חבר שלי שביום יום הוא נהג זהיר ורגוע, מקבל מבט של דם בעיניים ברגע שהוא נכנס להאמסטרדם עם האוטו, ופשוט נוהג שם כמו משוגע. ובקשר למוכרים/מלצרים שם... טוב נו, כנראה שנימאס להם מכל התיירים שמשגעים להם את השכל... תנסו פעם לאכול מחוץ לאמסטרדם, אני בטוחה שזו תהיה חוויה אחרת. ובכלל, נראה לי שזה פשוט קטע של נותני שירות לתיירים בכל העולם. אני זוכרת שהיינו באנטוורפן והמוכרים שם היו פשוט בלתי נסבלים, ניסיתי להבין אם זה בגלל שאנחנו תיירים, או בגלל שאנחנו מהולנד, או בגלל המבטא שלי (הבלגים לא מצטיינים באהבת זרים)... בהולנד אף פעם (כמעט...) לא ניתקלתי ביחס כזה בחנויות/מסעדות. ודרך אגב, כן אנחנו אוהבים תמונות של הולנד, והתמונות יפות מאד!

made in holland

New member
אני גם בלי אוטו מקבל דם

בעיניים באמסטרדם אבל זה לא פייר כי אני מרוטרדם ולא סובל את המזבלה של המדינה שלנו בשם אמסטרדם וידוי קטן: כשהייתי לפני כמה שנים באמסטרדם בטור תייר דפקה די נהנתי ,אבל זה בינינו טוב!

ronnl

New member
הכי מצחיק

אני אוהב את שתי הערים האלו רוטרדם ואמסטרדם הן שתיהן ערים מ ד ה י מ ו ת אבל הן כל כך שונות בבעיותיות רוטרדם היא מדהימה אבל מפוצצת וצפופה מדיי ומלאה בפשע ולדליזי (פריצות גניבות ו)משום מה הבעייה באמסטרדם היא לדעתי הזונות הלכלוך והסמים שבאים עם המחוסרי רחוב אין לי בעיה עם הקופי שופס אלא עם המסוממים ברחוב שמנסים בכל הזדמנות למכור לך משהו

joelblueyes

New member
הטעות הכי גדולה...

....היא לטייל רק באמסטרדם, יש מקומות נפלאים בהולנד כמו הצפון ( פריסלנד) והמזרח (אפלדורן) אנחנו תמיד לוקחים רכב וחורשים את כל הולנד. מעט מאוד מהזמן שלנו מוקדש לאמסטרדם ורוטרדם. האזורים הכפריים כל כך מרגיעים שזה ממש תֵרָפּיָה בשבילי.

ronnl

New member
נכון

אבל אנשים מגיעים אלינו לאיזור אבל בדרך כלל רק כשיש את יריד הספרים פה בקיץ או משהו

ayala26

New member
אוף רציתי להגיע השנה ליריד אצלכם

אבל לא יצא. דנזל היה חולה. שנה הבאה.

ronnl

New member
אין לי מושג

זה יריד ספרים עם ספרים חדשים וישנים כאחד כי קניתי הגדה חדשנשה (אפילו עוד בניילון )שם לפני שנתיים שעדיין לא השתמשנו בה

למעלה