אמסטרדם בחורף

אורלי222

New member
אמסטרדם בחורף

שלום לכולם! אני חיילת משוחררת מזה כשבוע...בינתיים אני בבית, לא מוצאת עבודה... יש לי בינתיים כ-4000 שקל בבנק פלוס 2500 שאקבל בעוד כמה ימים מצה"ל, "מענק השחרור" המיוחל... חשבתי על לנסוע לאמסטרדם לתקופה...ממש בזמן הקרוב- בעוד כשבוע, שבוע וחצי... אבקש עזרה מכל מי שיכול- רציתי לשאול אם זה כדאי לנסוע עכשיו לשם, כשקר כל-כך- ויש אפשרות למצוא עבודה? כלומר, בחודשי החורף? ואם בכלל זה ריאלי לנסוע כשבכיסי מצלצלין מעטים כל-כך...האם הכסף מספיק? כלומר, אני מוכנה להתפשר על צ´יפס לארוחת צהרים, ולינה באכסנייה זולה, אבל האם זה מספיק? או שכדאי שאשאר עוד כמה חודשים טובים בארץ לאסוף עוד קצת יורו? תודה

BENG

New member
תנסי לחסוך עוד קצת

אני חודשיים אחרי השיחרור נסעתי לברצלונה עם אותו סכום אולי קצת פחות והסתדרתי במשך חודשיים בכייף. אמסטרדם מאוד קרה נורא עכשיו בחורף הבעיות באמסטרדם מבחינת עבודה היא האזרחות (הכל כך מיוחלת)אירופאית שבלעדיה קשה להשיג עבודה ושפה אבל אנחנו הישראלים מסתדרים בכל מקום אני יודע שלא חסרים ישראלים באמסטרדם מבחינת לינה אני יכול להציע לך את מה שאני עשיתי בברצלונה שזה להשכיר דחדר בדירה עם שותפים ואז במקום לשלם 10-15 אירו לאכסניה מסריחה ובחדר משותף תחיי בחדר משלך והדאגה היחידה היא אוכל וגם זה יוצא יותר זול מארוחות במסעדות. והכי חשוב זה להנות מכל רגע שאת בחו"ל לטייל לראות ורק רק רק להנות beng שבעקבות התאונה הופך ל zbeng

syair

New member
לינה בחדר

למצא חדר להשכרה זה מאד תלוי בתקופה שתהיי שם. אם את מכירה אנשים שם זה יהיה הרבה יותר קל. הייתי אולי מנסה את פורום ישראלים באירופה אולי יש שם מישהו מאמסטרדם שיכול להגיד לך איך למצא חדר. בנוגע לאוכל, גם באכסניה ניתן לקנות אוכל בסופר, ולבשל בעצמך במקום ללכת למסעדות, אבל תמיד יש גם את אופציית המזון המהיר, שבד"כ זולה מישראל (אני מדבר על מסעדות ההמבורגרים). הבעיה ששוכרים חדר אם את עושה את זה בעצמך, שבד"כ צריך ערבונות, ולבזבז זמן בחיפוש מקום, ולדעת שלא עובדים עליך, כלומר גם בשיטה זו יש חסרונות. מבחינת עבודה כמו ש-BENG כבר אמר יהיה די קשה ללא אזרחות אירופאית, אלא אם תהיי מוכנה לצאת מאמסטרדם ולעבוד בחווה אורגנית (תסתכלי בקישור מהעמוד הראשי ל-WWOOF). דרך אגב אכסנייה היא גם מקום טוב לחפש עבודה כתייר, על לוח המודעות ו/או ע"י שיחה עם מטיילים אחרים (אבל אל תשאלי את אלה עם האזרחות האירופאית, כי להם אין בעיה עם אשרת עבודה).

syair

New member
אמסטרדם../images/Emo70.gif

אז ככה. אני לא יודע בדיוק כמה זמן את רוצה לסע לאמסטרדם. אבל באופן כללי טיסה רגילה, שלא במסגרת דיל של הרגע האחרון, ואז גם בד"כ את מוגבלת בזמן החזרה עולה כ-350 דולר (כולל כל המיסים הנלווים). בכל מקרה הייתי מסתכל באתרים כמו הדקה ה-90, כי תמיד אפשר למצא ביותר זול. טוב אחרי הטיסה ישאר בכיסך בין 900-1000 יורו (לפי שער קניה של 5.25). מה אח"כ אכסנייה הכי זולה עולה 17.5 יורו ללילה בחדר עם עוד אנשים, לפי מה שאני מבין זה לא מפריע לך, וזה יכול להגיע גם ל-20+ יורו ללילה תלוי באכסנייה, לכן חודש יעלה לך 550-600 יורו. אני מאד הייתי ממליץ לקחת תעודת סטודנט, פשוט זה יוזיל בהרבה את הכניסות למוזיאונים וכו´. אם את אוכלת מעט מאד, נראה לי שתסדרי כחודש. עוד רעיון בשבילך אולי תטוסי באחת מהטיסות שעולות פחות מ-200 דולר, ותבלי שבוע-שבועיים באמסטרדם, ועוד כמה חודשים אם תרגישי שזה לא הספיק לך תסעי שוב

kupid24

New member
אוויייי אמסטרדם..!! ../images/Emo23.gif

הייתי חייב פשוט.. דרך אגב... הינה השלבים שעוברים עליך כשאתה מגיע לאמסטרדם ... מימין לשמאל.

ashmash

New member
מומלץ לנסוע כמ שיותר מהר

אחרי ישיבה ממושכת כל כך בכלא, אמסטרדם היא עיר של חופש... אני משוכנע שתוכלי למצוא עבודה באחת מאלפי המסעדות בעיר (ואם לא אז תעברי להאג, הארלם או ערים אחרות) ולפרנס את עצמך. תעברי בין אכסניות שונות ותחפשי עבודה, אז גם יהיה לך כסף וגם לינה... לזמן קצר, עד שאת מסתדרת, את יכולה לגור באכסניה, יש בסימטה צדדית ליד שדרות דאם (צד ימין שיוצאים מתחנת הרכבת המרכזית) אכסניה בשם FLYING PIG. זה מקום של חבר´ה סטלנים וצעירים שבעיקר באו לעשן סמים ולנפוש באמסטרדם. את תוכלי להתגורר שם מספר לילות (במידה ותקציבך ממש זעום ניתן לישון עם עשרות אנשים בחדר ולהוזיל ממש את השהייה) כשקר בחוץ, אז מתלבשים טוב, מה גם שהולנד לא ארץ ממש ממש קרה (קור אירופי ממוצע). אז שיהיה לך בהצלחה ותלכי על זה! אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לשאול

אורלי222

New member
תודה רבה לכולם!

וואו! לא ציפית לכל-כך הרבה תשובות מפורטות ומועילות! חברה ממש אחלה יש כאן...! תודה רבה

BENG

New member
טוסי טוסי ותהני ילדה רע לא יכול

להיות מביקור של חודש+ באמסטרדם

למעלה