אמסטרדם או עפולה?

אמסטרדם או עפולה?

שלום כולם.

אני ישראלית שחיה בארה״ב כבר 12 שנים.
יש לי בעל וילד מתחת לגיל שנתיים.

השנה החלטנו ששנינו רוצים לחזור ללימודים, אני בת 32 והוא בן 34 ומרגישים שעדיין לא מאוחר מדי להציא איזה תואר כדי להבטיח עבודה לעתיד שמכניסה יותר ממה שאנחנו יכולים להרוויח כרגע בלי לימודים בכלל. שנינו הברזנו מחיי הלימודים מגיל צעיר...

כרגע בארצות הברית, כל סיכוי ללמוד באוניברסיטה יעלה לנו הון תועפות ונצטרך לקחת המון הלוואות שיוכלו להגיע ביני לבינו לסכומים של 200 אלף דולר. זה כמו לקנות בית בעצם.

יש לנו שני מחשבות.

לעבור לאמסטרדם וללמוד בשכר לימוד של אזרח אירופאי (יש לנו דרך להשיג דרכונים צרפתיים דרך אמא שלו שהיא צרפתייה וכבר בתהליך להוציא לו דרכון)
שכר הלימודים ל״מקומי״ הוא זול, הממשלה מסבסדת את מחיר גן הילדים עד 90% אחוז וגם נותנת עזרה כספית למחיה של הילד.
בסוף הלימודים לא יהיו לנו חובות כלל כי נשלם על הלימודים כל שנה. זה לא עולה על 2000 יורו בשנה.
ננסה למצוא עבודות במשרה חלקית בזמן הלימודים כדי לכסות על הוצאות המחיה.

עד כה נשמע נורמלי או שאני הוזה לגמרי וזה בעצם הרבה יותר קשה ממה שאני חושבת?

אופצייה אחרת:

לחזור לארץ, לגור בחינם בבית הורי שעומד ריק בעפולה כי לא השכירו אותו לאף אחד כבר שנה. נצטרך לשלם רק חשבונות. הבית כבר שולם במלואו אז להורי לא אכפת לעזור לי קצת בזה שלא יגבו שכר דירה לתקופת הלימודים.
בעלי לא ישראלי, ולא דובר עברית ומעוניין ללמוד פיזיותרפיה. מישהו יודע איפה הכי טוב? ואם יש סיכוי שיש לימודים באנגלית? האוניברסיטה שאנחנו מעוניינים בה באמסטרדם מלמדת את התואר באנגלית. עוד סיבה שאמסטרדם קורצת לנו.
אני חושבת שבארץ יהיה לנו יותר קשה מבחינת נסיעות לבתי הספר בגלל שעפולה לא ממש קרובה למקומות הטובים שאפשר ללמוד בהם. ואנחנו לא ממש יכולים לוותר על ההזדמנות לגור בלי שכר דירה אם באמת שנינו נהפוך לסטונדנטים עם ילד.
האם ההטבות של התושב חוזר יעזרו לי יותר מבחינת לימודים? מלגות? מיסים? מאשר מעבר לאמסטרדם?

כל תשובה תוכל לעזור לנו להחליט מה באמת כדאי לנו.

תודה רבה!

forglemmigej

New member
אכן בעיה קשה

דבר ראשון כדאי לברר מה הם נתוני הכניסה לאוניברסיטה באמסטרדם וצריך לצלוח אותם , דבר שני זה ממש לא זול לגור בערים גדולות באירופה הלימודים אולי זולים אבל המחיה יקרה, איפה אתם רוצים לחיות אחרי הלימודים , אם זה הולנד הייתי שוקלת ללמוד בהולנדית, כל טיפול בבני אדם דורש ידיעת שפה ומה תעזור האנגלית בהולנד.
לגבי הארץ אין לי מושג איפה בית הספר לפיזיו אני זוכרת שפעם חברה למדה באסף הרופא אבל בטח זה השתנה מאז גם צריך לחרוש את האתרים בארץ.
האם יש ברשותכם סכומים לקיום ראשוני עד שתתאקלמו מבחינת שכר דירה, נסיעות , אוכל, גן לילד וכו?

RonspotNL14

New member
גם אם לא תהיו כאן בהולנד לנצח

אתם תהיו חייבים להיות עם מינימום שפה הולנד היא לא בריטניה או ארצות הברית מה לעשות

dana dvir

New member
הרבה שאלות קשות

תתחילי מלברר בישראל איפה אפשר ללמוד פזיותרפיה למיטב ידיעתי באוניברסיטת תל אביב ובמכללה פרטית בקירת אונו
סביר להניח שגם בירושלים
כדי לבדוק אולי יש גם מכללה בצפון או בגליל

אני יודעת שבתל אביב החוג בשביתה כל הזמן כי יש בעיה עם תקנים לסטאזים, כדאי לך לברר לאן זה מתקדם ואם בכלל

השאלה השניה היא מה את רוצה ללמוד

וגם איפה תרצו לגור אח״כ אם אתם מתכוונים לחזור לארה״ב כמובן שעדיף באנגלית, אם אתם מתכוונים לחיות בארץ כמובן שעדיף להתחבר כבר מראש לשוק העבודה הישראלי

מכיוון שיש כל כך הרבה משתנים לא ידועים כדאי שתשבו עם דף ועט ותעשו טבלת הוצאות אמיתית לשתי האופציות, יתרונות חסרונות, קשיים (קלים וקשים יותר) ואז תחליטו

גם בישראל תהיה לך עזרה עם גן ילדים ומגיל 3 בכלל יש גני עיריה חינם, אבל מצד שני אמסטרדם מול עפולה.... אני יודעת מה אני אישית הייתי בוחרת רק שזה כמובן ממש לא בהכרח תואם לשיקולים שלך

אם הבעל שלך לא יודע עברית לא בטוח שיהיה לו קל ללמוד בארץ, אמנם ספרי לימוד באנגלית אבל כל השאר לרבות מבחנים ועבודות בעברית
כול להיות שהוא יצטרך לבלות חצי שנה באולפן קודם

מציעה לך לשאול בפורום למדים בחו״ל למרות שגם שם סביר להניח שיגידו לך שהשאלות שלך כלליות קצת אבל לפחות תקבלי נקודת מבט מסטודנטים שלמדו גם בישראל וגם באירופה

בהצלחה

יש עוד המון שיקולים איכות האוניברסיטה רשיון עבודה בחינות הסמכה ועוד מציעה לכם לעבור על האתרים של האוניברסיטאות הרלבנטיות מאד ביסודיות

dana dvir

New member
זה באמת עניין אישי

כי אני לא מכירה לא את האילוצים שלך לא את נסיבות חייך ולא את מידת המוטיבציה

זה קצת תלוי איפה תרצו לחיות
אם אתם מתכננים לגור בישראל הכי הגיוני ללמוד שם
אם אתם מתכנני לחזור לארה״ב אולי עדיף ללמוד באנגלית אבל גם כדאי לבדוק מה לגבי רשיון עבודה

קשה לענות על שאלה כזו בלי לזרוק תשובות לא אחראיות בעיני אמסטרדם יותר מענינת מרגשת כיפית ומאתגרת מעפולה אבל זו דעתי האישית
ומצד שני בארץ יש משפחה ולילדים נורא כיף סבא וסבתא (וגם לך בזמן בחינות :) )

בינתיים כדאי לך להמשיך לאסוף אינפורמציה פרקטית -תניחי ששתי החלופות רלבנטיות ותאספי כמה שיותר מידע לגביהן

לאט לאט יכול להיות שההעדפה ההגיונית כבר תתגבש מעצמה

בינתיים אמסטרדם יותר על הכוונת

אני לא חושבת שנשרוד את נסיעות האוטובוס, ואת מזג האנשים. (יש לי בעל רגיש).

אני לא חושבת שאני רוצה לגור בארץ שוב.

וכל הסבים והסבתות גרים בארצות שקרובות יותר לאמסטרדם מאשר הארץ.

אכן אשאל. תודה!

PinkyGnomic

New member
קצת על הולנד

עזרה עם גני ילדים היא לא 90% וכל העזרה הזו היא במגמת צמצום.
העזרה הזו עם גני ילדים, שהיא בעצם החזר כספי על חלק (!) מהתשלום לגן, מותנית בכך ששניכם עובדים.ומשלמים מסים מין הסתם.
לא יודעת איך זה עם סטודנטים, גם לא יודעת מה התנאים להחזר כזה אם אתם עובדים במשרה חלקית. תבררו לפני.
תשלום לגן, לפני ההחזר הוא משהו כמו. 350 יורו לחודש, עבור יום אחד בשבוע.
רוצה חמישה ימים?
אז זה 350 כפול חמש.
קצבאות ילדים... קצת יותר ממה שיש בארץ.
אי אפשר להסתמך על זה בשום אופן, אולי רק לחיתולים לחודש.
שכר לימוד, עד כמה שאני יודעת, מותנה לא רק בדרכון, אלא במגורים באיחוד בשנים שקדמו לתחילת הלימודים.
תבררו טוב.
אמסטרדם....מחיה יקרה נורא.שכר דירה מאוד גבוה....

אני לא רואה שום דרך שתתקיימו ככה, מבלי שיש לכם חסכונות שיספיקו לקיום לכל התקופה.

סורי.

אם אתם בכל זאת מעדיפים את הולנד, תבדקו אוניברסיטאות אחרות, לא באמסטרדם, תבררו טוב את עניין שכר הלימוד, תוודאו זכאות להחזרים על גן ילדים, תבררו גובה קצבת ילדים, תבדקו עלויות מגורים ומחיה... ותוודאו שיש לכם חסכונות שיספיקו למחיה בזמן הלימודים.

תודה! באמת עוזר

אני יודעת שאני רק בתחילת דרכי של שיעורי הבית על כל הנושא.
אנחנו כמובן לא נקפוץ למים בלי לדעת שהכל באמת ילך ויסתדר ושיש לנו את כל מה שנחוץ. בגלל זה אני פה... כי פשוט אין לי מושג.

פה בארצות הברית אני יודעת הכל. ואפילו עובדת בעבודה מכובדת עם הטבות שבהן אפילו מחזירים לי שליש מסכום הגן של הילד. אבל בעלי הוא זה שבאמת צריך ללמוד. ואכן יוכל להמשיך ללמוד כאן רק במחיר של הלוואת סטודנט מנופחת. ניסינו למצוא דרך שלא נסיים עם חובות כאלה.

אבל זה מתחיל להישמע ממש קשה.

כמעט כולם בארץ חיי בחובות ובתשלומים.

ונשמע שבאמסטרדם לא נשרוד עם עבודות קטנות בצד בזמן הלימודים.

אוי.

RonspotNL14

New member
שאלה

מה הבעיה אם בעלך ילך וינסה ללמוד בכל זאת בארצות הברית אפילו אם זה בהלוואה ?זה נראה לי שיהיה לכם שווה הרבה יותר ממעבר למקום אחר

יש לך נקודה

יש משהו במה שאת אומרת. במיוחד כי המקצוע שלו הוא קצת אחרת בארצות הברית. physotheraphy vs physical therapy שני דברים שונים לגמרי.... בארצות הברית בסוף הלימודים אתה עם עבודה ביד שמרויחה הרבה יותר ממי שלמד באירופה. לא יודעת למה... אבל ככה זה באמריקה. כל מה שקשור פה בעולם הרפואה זה עסק כספי מאד גדול.

forglemmigej

New member
אני תומכת בהצעה של רוני (
)

יש לך עבודה , את מכירה את התרבות כבר ,ההלואה היא השקעה לטווח ארוך ,האם אין מצב לקבל הלוואת סטייט או משהו אם אתם חיים באותו מקום הרבה שנים ייתכן וזה יהיה בתנאים יותר נוחים, אולי משפחתך בעלת הדירה בעפולה תוכל לעזור כלכלית קצת ,לי נראה שהרבה אנשים שנוסעים לפוסט או דוקטורט נעזרים בהורים אחרת אין מצב לזוג צעיר (בדרך כלל כבר עם ילדים) בלי שהצליחו לחסוך לפני לשרוד באמריקה בלי עזרה מהמשפחה, כמובן אם ההורים יכולים .
הרפואה באמריקה עד כמה שהצלחתי להבין היא מושג של סחורה, יש לך ? תשלם ,אין לך ,תמות ברחוב למי בכלל אכפת, אותו דבר גם בלימודים ברוב מדינות אירופה לימודים גבוהים זה כמעט חינם ונותנים גם מלגות קיום כי יש אינטרס שכולם יהיו משכילים ולא רק מי שנולד למשפחה הנכונה וכל שכן בריאים מערכת הבריאות גם מרויחה מזה כי אנשים יודעים הרבה פעמים אם צריך ללכת לרופא או לא ולא סתם לרוץ למיון כל פעם כשיש התכוצות בשערות , בשבדיה , דנמרק ונורבגיה הביקורים אצל רופאים או בתי חולים הרבה יותר נמוכים מאשר במדינות אחרות בדיוק בגלל הסבה הזו של השכלה לכולם, אבל לחיות בצורה כזו זו החלטה מדינית וזה לא מתאים לכל מקום.

6leeor

New member
נקודה למחשבה

זה לא כל כך קשור, אבל צריך לקחת את זה בחשבון:
יש בעיה בארץ לסטודנטים לפיזוטרפיה, אין להם מקום להתמחות וקבלת התואר שלהם נדחית בגלל זה. עני יודעת שבשנה שעברה, זו הייתה בעיה רצינית והסטודנטים מחו על זה שפותחים יותר מידי מקומות לימוד, אבל לא מגדילים את התקנים של ההכשרה.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4437355,00.html

למעלה