אמנת הפורום

אולמוס

New member
אמנת הפורום

הבונסאי מהווה גם בסיס קשר בין בני אדם בני עמים שונים, בהקשר זה ממליץ להתרשם מהאתר :http://www.bonsai-wbff.org/ - יש מה ללמוד שם

אמנה לפורום?

מאחר ונראה היה לי כי השתתפותי בפורום גרמה יותר נזק מתועלת גזרתי על עצמי שתיקה- אבל כפי שמישהו אחר כבר אמר כאן, אולי בבונסאי אני לא מבין ויתכן גם לא באומנות- אבל באינטרנט ופורומים אני כן מבין - הצעה לאמנה לפרום אינה מתאימה למדיה בו אנו עוסקים - אינטרנט - האמנה ככל שתהיה "אמנתית" לא תמלא את יעדה, ולו רק מהסיבה הפשוטה שאותם משתתפים שבעיקר אליהם היא מכוונת- פשוט לא יקראו אותה (ראו את השאלות החוזרות...). בדרך כלל תפקידו של מנהל הפרום לשמור על כללי התנהגות הולמים – מבלי לסתום פיות – עד למחיקת ההודעות מיותרת/מסחריות/פוגעות במיוחד וכל זה ללא אמנה מוכרזת . מאחר ואנו עוסקים בתחביב /אומנות שבעיקר נלמד ונרכש מהניסיון – כדי לנו ללמוד מניסיונם של פורמים אחרים דומים בארץ ובעולם. ולעניות דעתי - 1. הנזק מביקורת עקיפה, צדקנית, מתחסדת ומבולבלת רב לעיתים מביקורת עניינית ישירה ו"פוגעת". 2. הנזק הרב ביותר הוא מביקורת ו/או הצעות ופתרונות מטעים ושגויים, ולצערי בפורם הרשימה ארוכה. 3. מי שרוצה להיפגע – ימצא דרך להיפגע מכל ביקרות - דוגמה קיצונית: גם מהדרך בה הדגים אורי כיצד להסביר מדוע הדס באיקה אינו מתאים לבונסאי, אני בקלות יכול להפגע – כי הרי אפשר בהחלט לקנות באיקא הדס "מדליק" וקטן ולעצב ממנו עץ "ממה" מדהים - ואפילו לגדל אותו בתוך הבית. עם כל הרצון הטוב, ממש לא איתרתי אף הודעה/תגובה כל שהיא עם ביקורת פוגעת במשתתף כל שהוא שהציג עץ בפרום. זהו מסך דליל להצדיק מעוט הצגת העצים בפרום (ואני לא חושד כמובן בדרך לנגח כמה שהשתתפו בפורם זה בעבר...). אין בכוונתי לפתוח בויכוח כל שהו אלא רק להביע את דעתי - עד כמה שהיא שווה. בהצלחה, משה.

סן תאי

New member
הבנת המדיה

כמי שמבין באינטרנט ובפורומים אני מניח כי ידוע לך שכל מערכת פורומים באינטרנט (אולי הגזמתי עם המילה 'כל') מפרסמת תקנון שעוסק בין היתר בדיוק בסוגייה שמטופלת ע"י האמנה המוצעת. גם תפוז פורומים מפרסם תקנון מסוג זה, להלן ציטוט קצר: "...הצהרות והתחייבויות הגולשות: בנוסף, ומבלי לגרוע מכלליות האמור בתקנון זה, מצהירה כל גולשת ומתחייבת כלפי תפוז אנשים כדלקמן: · לא להשתמש בתכנים אשר מכילים אופי מאיים, בוטה, גזעני, או מעליב, או חומר פורנוגרפי או בעל אופי מיני בוטה או שעלול לפגוע ברגשות הציבור; · לא להציק לגולשות אחרות בבקשות מטרידות (כמו להתפשט) ובאמירות מגונות; לא לעשות שימוש בשפה בוטה או גסה, שעשויה להעליב או לפגוע בגולשות אחרות בפורום; · לא להטריד גולשות אחרות בפורום, לא לפגוע בגולשות אחרות ולא לעבור על החוק בדרך אחרת; ....." אמנת הפורום מטרתה לחדד את התקנון למטרות הפורום שלנו. מה פסול בכך?

על אחת כמה וכמה..

לא דובר על פסול - דובר על יעילות והבנת המדיה. עצם קיום תקנון הפרומים עזר? ואם עזר מדוע לחדד? מי יקרא את האמנה? מי יתיחס לאמור בה, ולמה? תקנון הפורום הינו יותר כסת"ח משפטי מאשר אמנה לכללי התנהגות. פתרון הסוגיה אינו אמנה - שאין בה כל פסול - פיתרון הסוגיה טמון בס"ה משתתפי הפרום = הפורם, ובמנהל הפרום. משה, נ.ב אכן הגזמת עם המילה "כל"...

shnir

New member
סכ"ה משתתפי הפרום

אמת ויציב, מה ששגיא מנסה לעשות לדעתי הוא ליצור שפה משותפת בינינו המשתתפים כך שכל אחד מאתנו ירגיש בנוח ובכיף להשתתף בפורום ולא רק חבורה של אלטיסטים. אם אנחנו המשתתפים באמת נדבר בצורה כזאת ,זה כבר יעבור הלאה למשתתפים החדשים. לכן לדעתי יש לתת כתף וליצור תקשורת בריאה בינינו ע"ב מכנה משותף כמו שציינו שגיא, אולמוס, קליפורניה ומאורו.

ס"ה משתתפי הפרום

האם אתה חושב שיש צורך ליצור שפה משתופת בין אלה שמנית? האם הדרך היא אמנת הפורום? האם הכינוי "חבורה של אלטיסטים" הינו חלק מצורת התקשורת הבריאה?

shnir

New member
התקשורת

1. לא ביניהם אלא הדרך שהם מציאים לדעתי תוביל לתקשורת בריאה. 2. כן, מכלול הדברים יהפכו לאמנה שאנו נדאג לישמה בפורום ובכלל. 3. לא , "חבורה של אלטיסטים" שתבקר ותפגע ,תגרום לאנשים לא להשתתף. חוץ מזה , אתה בתור אחד שיש לו ידע רב ותרמתה ממנו רבות לפורום צריך להמשיך ולעודד אנשים לעסוק, להתמיד ולהעז באמנות זו.

התקשורת

כפי שאמרתי בתחילת דברי - אני מרגיש כי "הנזק" = חוסר התפשרות עם בינוניות (ומטה) - שהבאתי לפרום גדול מהתרומה שלי לפורום. אין בכוונתי להמשיך "לפגוע" ולהיות "המזמרה" של הפרום. יש חוט אלומיניום מצופה בעובי מתאים ו"יש חוט חשמל חד גידי..." תודה, משה.

erezbt

New member
בינוניות...

אני מסכים באופן עקרוני עם השאיפה למצוינות אבל באופן אישי חושב שצריך למצוא את שביל הזהב בין זה לבין התנשאות. אני חושב שכולנו בשלב כזה או אחר התחלנו את צעדינו בבונסאי עם תפיסות מסוימות שעם הזמן הלכו והשתנו. לדוגמא: מה שבתחילת הדרך היה נראה לי אסתטי נראה לי היום כבינוני. אבל הנקודה היא שזהו עקום למידה איטי שכל אחד צריך לעבור אותו כנראה על בשרו. מה שמוביל למסקנה שלביקורת יש המון מקום ובלבד שתאמר מתוך כבוד לזולת (החובב המתחיל לצורך הענין) שאולי עדיין לא הפנים את מלוא משמעותה.

shnir

New member
משה..

אני מסכים לחלוטין עם ארז ושוב אתה יכול לתרום המון מבלי ליהיות המזמרה אלא זה שיוביל את הדרך למצוינות.

uribz

New member
בא לא נוציא דברים מהקשרם

משה, האיש רצה לבא למפגש הראשון שלו, ואמר שאין לו כלים. הוא שאל מה להביא. יצאתי מהנחה שבכל בית עשויים להיות הפריטים שמניתי, וכדי שלא ירגיש נטע זר במפגש, ושיוכל להשתתף בחגיגת היצירה, עניתי מה שעניתי. כל הכלים שהמלצתי לו להביא היו אילתורים, וחוט חשמל חד-גידי הוא פתרון מאולתר לחוט אלומיניום מצופה - ולא תחליף קבע. אני מניח שכל אחד מרב חברי הפורום השתמש בתחילת דרכו בפתרונות מאולתרים, במיוחד בנושא החוטים. חוץ מזה, באמת חבל "שגזרת על עצמך שתיקה" כי ברב המקרים שלקחתי לעצמי חרות לענות לשואלים, זה היה כשראיתי שמישהו שואל, והמומחים (ללא מרכאות) הקבועים לא עונים לו. דרך אגב, באמת אתה צודק, גם את הצעת התשובה שלי על ההדס, צריך היה לעדן עוד יותר, ולכלול בקצה אחד של הסקלה את השתיל כמו שהוא. עשיתי סקר באתר של הפורום והכנסתי "מהו בונסאי" מתחילת דרכו, ומצאתי הגדרות של מומחים אמיתיים (לא כמוני) בפורום ובעולם שמגדירים בונסאי "כל שתיל עץ בכלי" או "כל שתיל שגורם לי הנאה אסטתית". אני יודע שאלו הגדרות מאוד מתירניות ולא יעברו את הסף של בעלי הגישה השמרנית. ואכן ציינתי כבר בעבר שניתן להבחין בפורום בשני קטבים, ואני חושב שניתן להניח להם לחיות בשלום זה לצד זה - LIVE AND LET LIVE. הבונסאי של קליפורניה, הוא רק הוכחה שגם משתיל הדס צנוע מאוד (יעני מודל איקאה) ניתן להוציא בטיפוח ואהבה מוצג יפה.

גיא קרן

New member
מהו בונסאי

עם כל הכבוד (ויש ....) אני באמת חייב למחות כנגד הגדרת בונסאי כ"כל שתיל עץ בכלי" או "כל שתיל שגורם לי הנאה אסטתית". זה בכלל לא קשור לשמרנות או מתירנות וכו. אם תעמיק ותבדוק תיווכח שבפירוש אף אחד העוסק בבונסאי וגם המתירן או הליברל ביותר לא יגדיר בונסאי כמו שהגדרת. זה כבר לא קשור לבינוניות. זה פשוט חוסר הבנה מהותי של מהו בונסאי !

uribz

New member
אתה צודק

חבל על הזמן, אבל תמיד צריך לקרוא מהתחלה (אבל למי יש זמן?) בניסיון לתאר אופן תשובה בנושא בונסאי הדס - לא התייחסתי לתשובות כאלו אלא הלכתי על ההגדרה של מיניגן שבטח מקובלת גם עליך (שורש-גזע-ענפים-עלים). אבל כשמשה אמר לי (בטח בהומור) שמישהו עוד עלול להיפגע מהתשובה "הצדקנית" שלי, הלכתי עם זה עד הסוף. אני מתנצל אם זה נשמע כמו הטפה להכליל עציץ אמנון ותמר במסגרת הבונסאי - ממש לא

ראשומון ואילתורים

אכן אני עילג לשון, אבל מעולם לא חשבתי שעד כדי כך - כל קורא הבין או התיחס לדברים שלא התכוונתי - הדוגמה הבולטת: בקשתי להסביר שקל מאוד לחפש איך להיפגע מביקורת - הבאתי כדוגמה את ההסבר העדין והברור של אורי, בכנות ולא בהומור, על קניה באיקא- והדגמתי איך אפילו מהסבר זה ניתן להיפגע - ומה הבינו מזה? אילתור- מנסיון חיים לא מבוטל ורב תחומי, הן בעבודה מעשית טכנית והן בנהול ותאוריה - רק מיקצוענים מומחים יכולים לאלתר ולהצליח - וזה רק מחוסר ברירה. חובב מתחיל וחסר ידע - ולא חשוב באיזה תחום - בדרך כלל לא יצליח לאלתר ולהצליח, דוקא הוא צריך את הכלים והחומרים המתאימים ביותר למשימה. לכן להנחות חובב מתחיל להביא מה שימצא בבית נראה לי עצת אחיתופל. אולי כדי היה להנחות אותו איך והיכן לקנות את העץ המתאים ביותר. אני בטוח שכל משתתפי המפגש אליו יגיע ישאילו לו גם את הכלים וגם את החוטים המתאימים וינחו אותו בשימושם. השימוש בחוטי נחושת - אם זו היתה הכוונה - דורש הכנת החוטים - חפש בפורום.

uribz

New member
ציטוט בשם אומרו

גיא, בלי להישתמש במובאה להלן כהצדקה לשטחיות, חפיפיות, וכד' אני מקווה שמשה מרשה לי להביא ציטוט ממכתבו מה 9.10 בו הוא כתב לפורום: "בוויכוח דומה בפורם אחר (בחו"ל) כתב אחד מגדולי אומני הבונסאי הארופאים (או בעולם כולו) וואלטר פאל - בתרגום חופשי מאנגלית: "בונסאי בעיניי הוא כל עץ קטן במיכל הנוגע לליבי"" כמה פתוח, כמה חופשי, נכון, זה נשמע אחרת כשזה בא מפיו של אומן בונסאי, וכבר כשהוא מדבר על "עץ קטן" זה כולל כמה קריטריונים מחייבים. יחד עם זאת, כיף לשוטט ברחבי הארכיון של הפורום

למעלה