בא לא נוציא דברים מהקשרם
משה, האיש רצה לבא למפגש הראשון שלו, ואמר שאין לו כלים. הוא שאל מה להביא. יצאתי מהנחה שבכל בית עשויים להיות הפריטים שמניתי, וכדי שלא ירגיש נטע זר במפגש, ושיוכל להשתתף בחגיגת היצירה, עניתי מה שעניתי. כל הכלים שהמלצתי לו להביא היו אילתורים, וחוט חשמל חד-גידי הוא פתרון מאולתר לחוט אלומיניום מצופה - ולא תחליף קבע. אני מניח שכל אחד מרב חברי הפורום השתמש בתחילת דרכו בפתרונות מאולתרים, במיוחד בנושא החוטים. חוץ מזה, באמת חבל "שגזרת על עצמך שתיקה" כי ברב המקרים שלקחתי לעצמי חרות לענות לשואלים, זה היה כשראיתי שמישהו שואל, והמומחים (ללא מרכאות) הקבועים לא עונים לו. דרך אגב, באמת אתה צודק, גם את הצעת התשובה שלי על ההדס, צריך היה לעדן עוד יותר, ולכלול בקצה אחד של הסקלה את השתיל כמו שהוא. עשיתי סקר באתר של הפורום והכנסתי "מהו בונסאי" מתחילת דרכו, ומצאתי הגדרות של מומחים אמיתיים (לא כמוני) בפורום ובעולם שמגדירים בונסאי "כל שתיל עץ בכלי" או "כל שתיל שגורם לי הנאה אסטתית". אני יודע שאלו הגדרות מאוד מתירניות ולא יעברו את הסף של בעלי הגישה השמרנית. ואכן ציינתי כבר בעבר שניתן להבחין בפורום בשני קטבים, ואני חושב שניתן להניח להם לחיות בשלום זה לצד זה - LIVE AND LET LIVE. הבונסאי של קליפורניה, הוא רק הוכחה שגם משתיל הדס צנוע מאוד (יעני מודל איקאה) ניתן להוציא בטיפוח ואהבה מוצג יפה.