אמנות וסמים

DAN1EL

New member
אמנות וסמים

בעקבות הקישור הזה:
http://www.youtube.com/watch?v=n4Sb8jCJUTw

ודומים לו, מה דעתכם על הקשר בין אמנות וסמים בכלל, וסמים פסיכדליים בפרט?
הרבה מהמוזיקאים לאורך ההיסטוריה אמרו שהמוזיקה שלהם הושפעה מטריפים של LSD, ואני מניח שאמנים לא מעטים עברו חוויות דומות.

מקווה שזה לא נושא שכבר נטחן פה יותר מדי, פשוט אני די חדש פה.

roni yoffe

New member
אני חושבת שהסרטון מראה במדוייק מאוד

עד כמה ההשפעה של הסם מדרדרת את היכולת הטכנית ואת יכולת ההמחשה של יוצרים.
אני לא מבינה במוסיקה,
ואני בטוחה מעבר לכל ספק, ש*בזמן הלימוד* של אותם מוסיקאים נהדרים - הם לא עסקו בנטילת סמים.
אחרת לא היו מסוגלים להגיע לרמת נגינה או שירה שתרגש אחרים.
ואני גם מאמינה שיש הרבה מאוד הפרזה בסיפורים "מיתולוגיים" על מוסיקאים אגדיים בהיקשר הזה.

בסרטון רואים בבירור שכאשר הסם מתחיל להשפיע, היצירה נהיית אוטיסטית וחסרת כל ערך תקשורתי. ואני מבינה שהניסיוון בסרטון הוא להראות את זה כמשהו חיובי
אבל בעיניי זה פשוט אסון, ושזה סרטון חיובי מאוד אם מנסים לחנך אנשים שלא להשתמש בסמים. בעיקר כאשר הם רוצים להתבטא בציור.

DAN1EL

New member
משתמע מהההודעה שלך

שאמנות פחות פיגורטיבית ויותר מופשטת היא אמנות גרועה יותר.
גם פיקאסו נטה לאמנות בסגנון הזה, ובוודאי שזה לא מצביע על כך שהיכולת הטכנית שלו התדרדרה באותה תקופה (הוא תמיד היה יכול לצייר גם באופן קלאסי וגם הוכיח זאת).

מובן שלא כל מי שמקשקש תחת השפעת אסיד הוא פיקאסו...

roni yoffe

New member
נכון מאוד

זה באמת מה שמשתמע מההודעה שלי. ובעיניי פיקאסו חשוב לעולם האמנות רק כאנקדוטה מגוחכת ועצובה.
לא כל מי שלמד באקדמיה ארבע שנים הוא אמן. הוא ידע לצייר בצורה קלאסית, אבל הוא לא היה מהמוצלחים במיוחד, בטח שלא בספרד בדורו (יחד עם ולסקז, גויה או דאלי)
הוא היה בינוני מאוד כצייר קלאסי.

כדי לצייר קישקושים כמו בסרטון, או כמו פיקאסו למען האמת, לא חייב שימוש בסמים.
ועצם זה שזה קישקוש שכתוב עליו שצייר אותו מישהו שיודע לצייר אבל עשה את זה תחת השפעת משהו לא יעשה אותו לבעל ערך אמנותי בעיניי.

הערך האמנותי מבחינתי נקבע ע"י ההשפעה שלו על הצופה, ע"י מידת החיות שאני רואה בו וע"י מידת ההמחשה. עד כמה זה מרגש אותי. שואב אותי לתוכו ולו לרגע אחד כמציאות חיה ונושמת.
זה יכול להיות אגב גם כיצירה מופשטת בתיאורייה, כאשר אמן יודע מה הוא עושה - הוא יעשה את זה מרגש. פשוט עוד לא יצא לי להתקל באמן טוב שמצייר מופשט.

DAN1EL

New member
טוב, אז זה עניין של טעם.

כי אני מאוד אוהב ומעריך את פיקאסו, וגם אמנים מופשטים אחרים, כמו קנדינסקי ופולוק.

AdamGoldstein

New member
When I was young and stupid

I thought that no great artist paints in any other style than realisticly. I worshipped the huge oil paintings from my trip to the Louvre and I was of course wrong.

My favorite example is a artist living and working today called Robh Ruppel. Robh started with almost photoreal oil paintings for Tsr (the old D&D company) and now he does these incredible pieces that are *not* photoreal. Take a look at this for example

http://2.bp.blogspot.com/-xNvtHvvCZ...6s/PWSCL5hiIn0/s1600/el-mat_v2-color-FLAT.jpg

Clearly the work of a very confident artist with a complete control over hue, saturation and value, but that enhances the image by painting it in a simple impressionist way. By the way, now he paints on location on his freaking Ipad. What you see was done without pressure sensitivity, kinda like painting with a soap bar.

Look at this:
http://3.bp.blogspot.com/-frKTpA0Iyew/TrwEOQ3PQsI/AAAAAAAAA3s/fLmrA97CEGA/s1600/altoona.jpg

And this:
http://1.bp.blogspot.com/-bekOR4yEiws/Tej1VKZyQxI/AAAAAAAAA2I/e44jXohmsto/s1600/downtown2_v2.jpg

Here is the zoom on the car from the previous painting, shows you how simple his forms are, basically squares.
http://3.bp.blogspot.com/-gTedE3AYK3I/Tej1UzfdpJI/AAAAAAAAA14/NZ67agPUuQM/s1600/closeup1.jpg

By the way Roni, I completely agree with you that the drug taking experiment is a bunch of horseshit. What *would* be cool, is if the artist in some way wouldn't know what drug he's on, then we would see if he really paints under cocaine the way he *thinks* he should, or not at all

For closing, one last Robh Ruppel piece, because he's freaking amazing
http://2.bp.blogspot.com/-c6Jrr0B6nAg/TW_URmbiAwI/AAAAAAAAA1U/R3rMOMpJ56k/s1600/colorado-blvd.jpg

roni yoffe

New member
לא כל כך הבנתי מ ניסית להגיד בהתחלת התגובה

שפעם הערצת ציור ריאליסטי והבנת שטעית?

למה? האמן שהבאת כדוגמא התחיל עם רקע ריאליסטי וזה נתן לו את היכולת ליצור בכל סגנון שהוא, זה בדיוק מה שאני אומרת.

הציורים שלו יחשבו להיפר ריאליסטיים אגב, במסגרות מסויימות, בעיקר כאלה שאין להן רקע קלאסי. או חובבנים אם תרצה.
להגיד שטעית בהערצתך לריאליזם ולהביא את הציורים האלה כדוגמא נראה לי קצת מוזר, כי זה כן "ריאליסטי".
אני לא אוהבת להשתמש במילה הזאת כי היא נורא שטחית וברשת כל דבר שמישהו מצייר שמכיל מעברי גוונים יחשב ל"ריאליסטי"..

מבחינתי גם אימפרסיוניסטים כמו מונה או דגה ציירו "ריאליסטי",
הם מתארים משהו מציאותי שנראה חיי ונושם. זהו, זה מה שמעניין אותי. לסגנון אין קשר ואני מעדיפה לא להטפל לטרמינולוגיה.

וכן, יהיה נחמד לעשות את הניסויי הזה וגם לקחת מקרה שבו לא נותנים לצייר סם אמיתי אלא זיוף, ולראות איך זה משפיע עליו.
קצת מזכיר לי איזה ניסויי שעשו - שבו נתנו לקופים לקשקש בצבעים, ואז העמידו את הציור בתערוכה מכובדת וראו איך אנשים מהללים את האמן האלמוני שיצא בכזאת אקספרסיביות..

AdamGoldstein

New member
You said yourself

You havent seen yet a good artist that paints simplistically. Robh's paintings are decidedly simplistic representations of the reality he perceived.

But I think I misunderstood you and in fact we are agreeing on this point. That there can be great artists who choose to paint in a simple style and not aim for photorealism

roni yoffe

New member
חח כן, אנחנו מסכימים :)

במופשט התכוונתי לאבסטרקט.

ואמרתי שבתיאורייה אפשר לצייר אבסטרקט שהוא מענין ומרגש
אבל לי פשוט לא יצא לראות מישהו שעושה את זה.

נהורית1

New member
מסכנים אנשים שצריכים סמים כדי להתבטא.

אם אין את זה, אז אין. למה להוציא את זה בכח על ידי סמים?
מי שאינו אמן, ואינו מסוגל להוציא מתחת ידו יצירה בלי לקחת
סמים, כדאי שיחדל מכך, כי אחרת לא רק היצירתיות נפגעת,
אלא גם הבריאות, ואחר כך החיים שנדפקים מתלות בסמים.
האם לאונרדו דה וינצ'י או מיכאל אנג'לו לקחו סמים? והנה
יצירותיהם מפארות את פני ההיסטוריה על פני מאות שנים.

DAN1EL

New member
אולי הוא יכול להתבטא,

אבל עם הסמים הוא יכול להתבטא טוב יותר, ולפתוח את הראש לכיוונים אחרים, שונים.

roni yoffe

New member
פרסמו את זה כאן לפני כמה חודשים

תגובתי: לא צריך להשתמש בסמים כדי לצייר גרוע.

ללוווש

New member

למעלה