אמנות התכנות (3)

MsPiggy

New member
לְבֵן (או דיווח מהמגן שלי במתמטיקה)

קודם כל לבן - אתה גדול! אתה ענק! אתה מדהים!!!!!!!!!!!!!!!!! תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה ותודה...! גרמת לי להאמין בעצמי אתמול - עם ההודעה על שינוי תפיסת מחשבה... רק בגלל זה עברתי היום את המגן שלי במתמטיקה... ואני גאה להגיד ששמרתי על טוהר המילה היום! אז ככה הלך המגן שלי: היום בבוקר התעוררתי אחרי איזה 4 שעות שינה ב 6:30 בבוקר בערך, עכשיו למבחן הזה עשיתי לעצמי מיקוד ולמדתי רק חומר שקל לי, מה שהשאיר לי שום בחירה במבחן... ואז בבוקר נזכרתי שיש בעצם נושא בהנדסה אנליטית שכן הסתדרתי איתו אז החלטתי תעבור עליו, אם במקרה אני אתקע באיזו שאלה שם. אחרי זה התחלתי לראות טלוויזיה - אני לא יכולה לחשוב על דרך יותר טובה להתחיל את היום מאשר לראות את התוכנית של דרו קארי
ואס הגעתי למבחן - שמחה, בטוחה שאני אצליח.... טוב, התחלתי - פתרתי את שאלה 8, קלה... פתרתי את שאלה 7, גם קלה... ואז עברתי לווקטורים, שבדרך כלל הוא נושא קל, ולמדתי אליו כל כך הרבה, פתרתי גם את כל השאלות בספר כי בטוחה שעל הנושא הזה אני עונה! הסתכלתי על השאלות בווקטורים ונהיה לי שחור בעיניים... אז עברתי לשאלה על הפרבולה... שהייתה קלה
והנה הקטע המותח - נשאר לי קצת פחות משעה למבחן אז הלכתי לשאלה 4 בווקטריום, אחרי חצי שעה או קצת יותר הבנתי שאני לא הולכת לפתור את השאלה הזאת ואז הסתכלתי על השאלה האחרת שיש בווקטורים... אז חשבתי "טוב, אני את זה". אבל נשארו לי רק 20 דקות - התחלתי לפתור את סעיף א ובסוף כשהגעתי לחלק של התשובה זה לא הצליח לי! אז חיפשתי טעויות חישוב ואז מצאתי אחת... אבל זה עדיין לא הצליח לי, אז ממש נלחצתי, התחלתי לחפש מה עשיתי לא בסדר ופשוט לא מצאתי שום דבר! חשבתי שהנה שוב פעם אני לא אצליח לסיים את המבחן, והסתכלתי על השעון וראיתי שנשארו לי רק 5 דקות!!! אבל המשכתי לנסות כי חשבתי שעדיין יש סיכוי - ואז עליתי על הטעות הענקית שלי (חיפשתי פרמטר לא נכון) ופתרתי את סעיף א של השאלה, ואז שני הסעיפים האחרים לקחו רק איזה 2 דקות.... והצלחתי! סוף סו סיימתי מבחן במתמטיקה!!!!!!!!! בן - צדקת - מתמטיקה זה באמת קל!!!

MsPiggy

New member
אני ממש צריכה לקרוא את ההודעות שלי

לפני שאני שולחת משם, יש לי נטייה לדלג על מילים ולא לרשום אותם... וליתר הברה - הנושא בהנדסה אנליטית שהיה לי קל שלמדתי בבוקר זה על הפרובלה...

MsPiggy

New member
ושכחתי להוסיף...

שבגלל שהלך לי כל כך טוב ושמרתי על טוהר המילה כיבדתי את עצמי בגלידה... עם שוקולד.... שוקולד טעים כזה........... בלי רגשי אשמה! נשארו עוד שניים אם אתם רוצים, כל מה שאתם צריכים לעשות זה לבוא ולקחת! אתם חושבים שאני אוכל לשלוח אחת לתתחדש כ attachment באי מאיל? אולי פשוט דואר רגיל?...

אמנות התכנות (3)

קדימה, חברים, העשירו את ידיעותיכם ואת ידיעותי באמנות התכנות!
בפינת התכנות הקודמת למדנו להשתמש בטכניקה "זה קל, זה פשוט" עם דגש על המבחן במתמטיקה...
ומה נלמד הפעם?
(זה לשון בחוץ מרוב ציפיה לדבר חדש ומפעים)

תפקיד המלים - תיאור לעומת פקודה

המורה: "הנף את השולחן הזה אל-על" התלמיד: "אבל זה נורא קשה" המורה: "מעתה והלאה, בכל פעם שתגובתך האינסטינקטיבית תהא לחשוב ולהרגיש שזה נורא קשה, אמור מיד במקום זאת: זה קל כל כך! זה פשוט כל כך!" התלמיד: "אבל זה יהיה שקר!" המורה: "הבא לכאן בבקשה את האבן הזאת". התלמיד ניגש אל האבן עליה המורה מצביע, מתכופף, מרים אותה מהקרקע ומגיש אותה אל המורה. המורה: "מדוע שיקרת עכשיו?" התלמיד: ???? המורה: "שיקרת כמה פעמים. קודם כל אתה ראית את עצמך בדמיונך מרים את האבן. זה היה שקר, כי בזמן שראית זאת, האבן עדיין היתה על הרצפה. שנית, אתה הגשת לי אותה, מצפה שאקח אותה, בזמן שאתה רואה שאני בכלל לא מושיט את היד שלי. בקיצור, אתה שקרן!!!" התלמיד: ???? המורה: "יש הבדל בין להשתמש במלה לצורך תיאור המצב שהיה בעבר, לבין תיאור המצב שיהיה בעתיד". התלמיד: ???? המורה: "מה אתה רואה מאחוריך?" התלמיד: "יש פה בניין גדול..." המורה: "הנה, השתמשת בלשון הווה, למרות שהבניין שאתה ראית נמצא בעבר... כל מה שאנחנו קולטים בעיניים שלנו הוא כבר חלק מהעבר". התלמיד: "????" המורה: "כשאתה מתאר את רגשותיך בעזרת המלים, המלים שלך משמשות לתיאור הרגשתך. אבל כשאתה מגדיר מחדש את המציאות בעזרת המלים ומשנה אותה, המלים שלך משמשות לעיצוב מחדש של המציאות ולא לתיאור שלה ולכן אין מדובר בשקר, אלא בפקודה". התלמיד: "זה קשה להבין את מה שאתה אומר". המורה: "אמור במקום זאת שזה קל ופשוט להבין את דברי... אבל אל תגיד את זה בתור תיאור המצב, כי אז אתה סתם תשקר, אלא תגיד את זה בתור פקודה למציאות".

MsPiggy

New member
עכשיו בכלליות בקשר ללימודים (וחיים)

לי יש אמנות תכנות נורא נחמדה שהמצאתי לי מאז שהייתי קטנה - אני מאמינה שלא משנה מה אני אעשה איכשהו הכל יסתדר לטובה בסוף, אני אף פעם לא הולכת לאיבוד... אני תמיד יודעת בדיוק כמה זמן אני צריכה ללמוד למבחנים ואני מוציאה בהפ ציונים גבוהיים, ואם אני לא אני יודעת שזה לא משנה ואני אסתדר עם זה איכשהו... ועוד אמנות תכנות נחמדה - חשבתם שלהשאר ערים כל הלילה כדי ללמוד למבחן ואחר כך להצליח בו זה קשה? טוב זה נעשה קל יותר כשחייבים לעשות את זה
זה מה שעשיתי במגן שלי באיסלאם... לא ישנתי כל הלילה כדי ללמוד אליו, לא זכרתי כלום, אבל איכשהו קיבלתי ב-3 מבחנים שהיו 88,93 ו 95 בעיקרון בגלל האמונה הזאת אני אף פעם לא לחוצה יותר מדי ואני לא דואגת כל כך - אני יודעת שאיכשהו הכל יסתדר לטובה בסוף.

למה חשוב להשתמש רק באמת

אנחנו מזינים נתונים למערכת שלנו, אודות המציאות, כדי שהיא (המערכת) תוכל לתפקד בצורה האופטימלית. עדיין, כל אחד מזין נתונים קצת אחרים - והמערכת שלו "מבינה" מציאות קצת שונה, אבל זוהי בדיוק הנקודה. מי שפרשנותו תואמת יותר טוב את החלקים הרלוונטיים במציאות, לגבי פעולת המערכת שלו, נהנה יותר...

למעלה