אמנות היכולת

אמנות היכולת

זה לא פשוט ללמוד את אמנות היכולת, לפני שרוכשים בסיס איתן כלשהו, כגון "להיות לוחם" באמנות הלחימה הפיסית. לוחם באמנות הלחימה הפיסית, בהתאם ל"סטנדרט הבניה" הנהוג על-ידי, כשיר לגמרי להתחיל בלימודי אמנות היכולת. יש לו תשתית איתנה, בתוכו, של עבודה נכונה עם עצמו. ותשתית זאת, אפילו אם הוא לא מודע אליה לגמרי, תומכת בכל מעשיו ובכל שיעוריו. אז פיני היה בשיעור אמנות היכולת (שיעור נסיון) והוא לא הבין את פשר כל ההאזהרות; הוא דווקא נורא נהנה. גם אבי (Kiru) כבר עבר כמה שיעורים; והוא גם נהנה בסך הכל, למיטב ידיעתי. וגם אריאל. וגם דנה. אז מה הבעיה? מה כל האזהרות האלה??? יש בתוכנו המון התנגדויות בפנים, אשר יושבות בדיוק על כל שורשי הצמיחה, הההשתפרות וההשתנות שלנו. אנחנו מוקפים בהתנגדויות שלנו, אשר מקבעות אותנו במי שאנחנו, לטוב ולרע, מבלי לאפשר לנו לצמוח או להשתנות. "מי שאנחנו" כולל מידה מסויימת, מובנית, של "יכולת צמיחה והשתנות", אך מעבר למידה מסויימת ולמקומות ספציפיים אלה, אנחנו תקועים ומוגבלים. בגלל שה"אנחנו" הנוכחי, שבו אנחנו לכודים, כולל אפשרויות מסויימות של צמיחה והשתנות (כמו בתפריט), אנחנו לא מרגישים שאנחנו תקועים, אלא מתקדמים. במיוחד כאשר יש קשיים בדרך, שאותם אנחנו "עוברים" ועליהם אנחנו "מתגברים". בשיעור השני בו היה Kiru, למשל, הוא דיווח על (אפשר בקלי קלות להגיע לשם דרך קישורי הפורום) כך שהיה נהדר, שעבדנו על "הרצון" שלנו ועל "לשחרר" אותו וכולי. הוא התחבר לזה, הבין את זה, עף באמצעות זה. אבל היתה לו תשתית. משהו בתוכו היה כבר מוכן לשיעור הזה. ולכן השיעור הזה נחת בידיו כמו פרי בשל. במקרה הזה, את התשתית הוא הביא מהבית. שנים של עבודה על עצמו, בדרכים אישיות משל עצמו, הכינו אותו להבין ולהפנים את השיעור הזה בקלות. אבל תאר לך, אבי, מישהו אחר? מישהו שלכוד לגמרי בתוך מטרותיו המדומות? השיעור הזה היה עשוי לעורר בו התנגדויות מכאן ועד הודעה חדשה, שחבל על הזמן. השיעור האחרון של אמנות היכולת היה מהנה וכייפי עבור פיני, בטח ובטח שעבור טליה, אבל מה עם כל ההתנגדויות שהוא עורר באחרים? והקשיים? רוב הנוכחים בכלל לא הבינו מה רוצים מהם, איך זה קשור למה וכולי. וזאת בזמן שהעבודה שעשינו באותו שיעור היא עבודת מפתח, שכוללת למעשה את כל מה שאנחנו עושים על פני האדמה; את כל הקשר שלנו ליקום. דרך תרגול "הראי" והרחבתו, ניתן להשיג כל דבר, אחר מלהיות אמן לחימה שחבל על הזמן וכלה בלהיות מרפא. הכל קשור ב"ראי", בדרך כזאת או אחרת; ותמיד מעשית וישירה, לעולם לא פילוסופית. בגלל זה גם קשה להבין את זה ב"שכל", אלא אם כן מבינים את זה כבר אנרגטית (כלומר, קרובים ליכולת הביצוע של זה). כל שיעור ושיעור באמנות היכולת הוא פוטנציאל לאינספור התנגדויות, קשיים, כעסים ותסכולים. האם אתם בטוחים שאתם רוצים להתחיל ללמוד את אמנות היכולת? באהבה בן

pinibs

New member
האם אנחנו בטוחים?

הי בן, האמת, אני לא בטוח, וזאת משום שהמילה עצמה ("בטוח" / "בטוחים") מעוררת בי איזושהי התנגדות. היא פסקנית מדי עבורי ופחות מדי גמישה (שוב, על פי הפרשנות האישית שלי). מה שאני יודע הוא שאני מאד רוצה להמשיך ללמוד את אמנות היכולת (אני לא אומר "להתחיל", כי לדעתי כבר התחלתי). אני גם מניח שלא בכל השיעורים אחווה את מה שחוויתי אתמול (לא מבחינת "פחות" או "יותר", אלא פשוט חוויות שונות), אבל זה לא מרתיע. ההפך - זה רק מעורר יותר את הרצון לחקור ולגלות. דבר נוסף שמתקשר לי לנושא הוא אילוף הצורך להבין. אחד הדברים שמאד בולטים לי בלימוד איתך הוא הכיוון של להגיע ל"הבנה" (המרכאות על שום אי המוחלטות שבמושג) דרך החוויה, כלומר לוותר על הצורך להבין כל דבר לפני שעושים אותו, כתנאי לעשייה. במקום זאת אנו פשוט עושים ועם העשייה יגיעו גם התובנות. דוגמה טובה לכך היתה ההליכה בתל-אביב איתך ועם דותן בסוף אחד השיעורים האחרונים. לא הסברת את מהות התרגיל, את המטרה שלו (אם בכלל יש כאלו). פשוט הלכנו, ולהליכה הזו יש משמעות. אם "אבין" את המשמעות הזו או לא, או אם יקח לי זמן להבין - כל זה הופך משני לחוויה. השילוב בין אומנות היכולת לאומנות הלחימה נראה לי כל כך נכון עבורי. מצד אחד נהניתי מהאפשרות לעסוק בנושא מסויים משך כל השיעור (עבודת הראי בה עסקנו כל השיעור אתמול, לעומת עבודה קצרה על אותו נושא באחד משיעורי הקונג-פו של הבוקר). מצד שני לא הייתי מוותר על אומנות הלחימה. משהו בלמידת אומנות הלחימה על מרכיביה השונים פשוט מזיז אצלי משהו מבפנים שרק מאפשר לי לספוג יותר ולהיות גמיש יותר. עבודת הראי אתמול היתה מדהימה וכללה אינספור ניואנסים שרק עבודה מכוונת וממוקדת חושפת. נהניתי מאד מהעבודה בלי שולט ונשלט שהיתה הרבה יותר קלה וזרמה הרבה יותר טוב ממה שחשבתי שתהיה. העבודה על ראי בעיניים עצומות היתה מדהימה והתחברה לי כל כך חזק לנושא הראייה האנרגטית שאני עסוק בו גם בדרכים אחרות (קורס המדיטציה, קורס ראיית הילות). זהו בינתיים (למרות שאני מרגיש שלא מיציתי את כל מה שרציתי להגיד בנושא). פיני

Kiru

New member
נכון,

הרגשתי קצת אבוד בשיעור האחרון. אין שום קשר לעובדה שנהניתי מאוד מהשיעור, גם בזכות העובדה שהיתה לי מדריכה צמודה מצויינת (תודה, טליה
). אבל הרגשתי הרבה פחות "בבית" מבשיעורים אחרים, כמו השיעור השני שתיארת. גיליתי שאני מרגיש הרבה יותר חופשי, הרבה יותר בבית בעבודה פנימית מרוב האנשים; ולעומת זאת, הרבה פחות מחובר מרוב האנשים למה שאני קורא (בהעדר הגדרה יותר מדוייקת) עבודה אנרגטית. אבל הרי הסיבה שבגללה אני משתתף בשיעורי אמנות היכולת, חוץ מההנאה כמובן, היא ללמוד. אני לא אמור להרגיש "בבית" בכל דבר; אני לא אמן, אני תלמיד. אני גם לא אמור להבין הכל, בינתיים; אדם שלא מבין במוסיקה שיקרא תווים מהספר, לא יראה יותר מקשקוש מוזר. מוסיקאי מתחיל יבין את היצירה כלליות, אבל לא יוכל "לשמוע" אותה לפני שינסה לנגן. אבל המלחין האמן לא יצטרך לנגן; המוסיקה תנגן בדמיונו הרבה לפני שתגיע מהאצבעות לקלידים, ומהפסנתר לאוזניים. כך גם בקונג פו (או אמנות היכולת). תלמיד מתחיל כמוני לא יכול להבין, לא אמור להבין את המשמעות העתידית (הפוטנציאלית) של כל תרגיל במערך הלימוד. לפעמים אני מבין ומתחבר, וזה אדיר. אבל להיות מתוסכל אם לא מבינים? אם מישהו מרגיש ככה, אני חושב שהוא הראשון שצריך לרוץ ללמוד אמנות היכולת...

למעלה