אמנות החלימה (36)

L i z a r d

New member
אמנות החלימה (36)

מה אתם עושים כשגופכם ישן? זה מוזר, אנחנו נמצאי במצבי תודעה שונים ולא "רגילים", ואנחנו אפילו לא מודעים לעובדה הזאת ולפונציאל שכרוך בה.... זה נראה לי קצת משונה, לא? אני חושב שכדאי לשאוף למודעות בכול שלב. זה מרתק, לדעתי. אפשר לשאול כאן שאלות בנושא, יש פה לא מעט אנשים שיש להם ידע לא מבוטל ב"אמנות החלימה"... ולדום בכול מה שקשור לזמן שבו אנחנו ישנים ומה שאנחנו עושים עם זה! וזהו גם המקום לדווח על פעילותנו החלימה ועל הגיות ותובנות בנושא.

L i z a r d

New member
תיאור חלימה משמעותית../images/Emo20.gif

25/5/2002 בתקופה האחרונה מצבי בחלימה לא היה בשיאו. לעיתים קרובות הייתי מודע לעובדה שאני חולם, אבל בגלל חוסר אנרגיה או חוסר ריכוז וכוונה, לא עשיתי עם זה משהו משמעותי כמעט. היו גם מקרים שהבטתי בידיים ולא הרגשתי משהו מיוחד (אני משער שזה היה בגלל חוסר התכוונות). היום בבוקר. הלכתי ברחוב עם מישהי(היו אירועים קודם לכן עם אותה אחת, אבל פה מתחיל החלק הרלווונטי). היא אמרה משהו, או עשתה משהו, ואני אמרתי לה שזוהי חלימה
. באותה נקודה עלה לי הרעיון(הגאוני משהו אך פשוט) לחדד את תפיסתי על ידי התכוונות (פה המקום לומר תודה לאותה בחורה נפלאה שנתנה לי השראה, והיא לא מודעת לזה). התכוונתי את זה, ולאחר מכן הבטתי בידיים. הבטתי בהן ממושכות, ולשמחתי הרבה הרגשתי אנרגיה בידיים שמזוהה עם גוף החלימה. הרגשתי נהדר קליל ושמח בעוד שהתחושה עברה לכול הגוף והייתי כולי אנרגטי. הייתי בהלך רוח מוצלח, זרמתי בתנועה קלילה ומרחפת קדימה וכך טיילתי במקום. לא היה שום מאמץ בתנועה. התבוננתי בחפצים ובכול מה שמסביב, ומדי פעם כפי הצורך התבוננתי בידיים, דבר שמאוד הועיל. תפיסתי הייתה מעולה ומקובעת ביעילות. לאחר זמן מה כמעט חזרתי לעירות, הכול היה מטושטש ורפוי וכבר היה נראה שאני לא אצליח לאחוז בחלום. אך התכוונתי חזק לאחוז בו, נלחמתי (מה אני לוחם?
), ודמיינתי אנרגטית שאני מביט בידיים ומחזק את גוף החלום. חזרתי לאותו מקום. הסתובבתי שם עוד, הבטתי בסביבה ובאנשים. הפעם האנשים לא הפחידו אותי, וגם לא הפריעו לי כמו שהם עושים הרבה פעמים. אני חושב שזה קשור להלך הרוח שלי, שהייתי קליל, זורם והרמוני. לא הייתי נגיש יתר על המידה. לאחר זמן מה החלטתי להסיט את נקודת המאסף למקום אחר(להחליף חלום, במילים אחרות). זרמתי כרוח אל תוך חפץ ו"התרסקתי" בקלילות לתוכו. ראיתי גווני שחור וכתמים אפורים... מה שלא היה נראה לי אופטימי במיוחד, מכיוון שבדרך כלל כשאני רואה דברים "צבעוניים"(אין לי מילה אחרת לקשב הראשון) אז יותר קל לי לזרום לחלום. אך לא התיאשתי, והתכוונתי לאחוז בחלום, להתבונן בידיים ולזרום למיקום החדש. ברקע שמעתי קול נשי מנחה אותי, היא אמרה לי להצביע על הכתמים האפורים (דבר שאני מבין אותו, התמקדות הדברים שהם לא חד גוונים עוזרת...) ועוד כמה דברים שעשיתי לבד (היאחזות בחלום, התבוננות בידיים, התכוונות). היא אמרה כל מיני דברים מעניינים על חלימה, וזה היה דיי משעשע איך שאני מנסה לקלוט את מה שהיא אומרת ובו זמנית לעשות את פעולותי. בסופו של דבר, הגעתי למקום חדש. הייתי בבית יפה ולבן. ישר התסתכלתי על הידיים והתבוננתי בחפצים. התפיסה הייתה חלקה מעולה. באותו זמן שביצעתי את ההתקבעות האישה אמרה לי לעשות את הדברים האלו (חשבתי עליהם לבד, לכן נראה שזה מנגון שבו התת מודע אומר בקול את מה שאני חושב בהשתקפות על החלום.... אך אולי מדובר ב"שליח החלימה" כפי שסימפטומים מסוימים מראים, מי יודע...). הזכרתי לעצמי לזכור את המקום, כדי שאוכל לזכור טוב אחר כך ולתאר את המקום בכתב. התבוננתי החוצה דרך החלון וראיתי עיר מודרנית רגילה, מזכירה את ירושלים מכיוון שהמבנים בחוץ היו בנוים מאבן ירושלמית. בבית היה ריצוף לבן, חדר רחב ויפה עם אור, היו צמחים ופסלונים שנראים הודיים, חפצים משנהב. היה מן גן כזה עם צמחים פיסלונים וחצץ לבן במרכז הסלון. הילכתי בעודי מתבונן, ואז הגעתי למקום שבו ישבה האישה (קולה נשמע כל הזמן הזה). היא נראתה נעימה ושלווה. לצידה ישבו ששתי ילדות כבנות שמונה, והן נראו שלוות ועוצמתיות. היה להן טוהר של ילדות, והיה נראה שהן לא ספגו כעסים וחוסר איזון בילדות אלא גודלו בצורה מודעת יותר. האישה לימדה אותן מתוך ספר שנראה ישן, עם דפים כהים, נדמה לי מקלף. התסתכלתי וראיתי בברור בכתב שחור עם הבלטות במילים מסוים טקסט שדיבר על כל מיני דברים, וחלימה בין השאר. זה מאוד עניין אותי. הספקתי לקרוא במהירות את המשפטים שהיא כנראה הקריאה לי בזמן שהיה שחור. אז היא ביקשה שאקריא להם את הטקסט בקול. מכיוון שבקריאה בקול צריך לקרוא לאט יחסית ובראש רציתי לקרוא הרבה יותר מהר, לכן קראתי להם בצורה מסורבלת. האישה הבחינה בכך, הרימה את הכתב ואמרה שהיא תקרא ואני אפרש.
הילדות שאלו בתמיהה "שאת תקראי והוא יפרש?" זה הראה על סקרנות תבונה וספקנות, ואמרתי לאישה שלכן יש לילדות פונטיצאל ועתיד. האישה חייכה בהבנה
אז ראיתי עוד ילד שישב שם, והפריע או משהו כזה, אני לא זוכר, שמו היה כשם בן אדם בעייתי, "רודן קטן", שיש בחיי. גם היה נראה לפי צבע עורו שהוא ממוצא דומה. אמרתי משהו על זה שהוא שדון קטן, והאישה הנהנה. אז מצאתי את עצמי מתעורר. אני חושב שזה קרה בגלל שהתעמקתי יותר מדי בנעשה עם הכתב, האישה והילדים, ושכחתי לתת דעתי וריכוזי לשמירה על האחיזה תפיסה הרציפה והקיבוע בחלום. זהו. אחר כך שכבתי במיטה בעיניים עצומות ושיחזרתי את אירועי החלימה שוב ושוב שלא אשכח. ואז קמתי בצעדים כושלים אל היום החדש.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif מטריד מאוד

לקח לי זמן לעכל את החלימה שלך, משום שכל המפגש עם האשה היה מוכר לי מהיכן שהוא, כאילו הייתי שם בעצמי. העיר, החדר המואר, הספר עם האותיות השחורות... נוכחות נשית... אם נעזוב לרגע את סיפורי קסטנדה ונלך ליהדות, הרי שהנשמה (הגוף החולם?) עולה כל לילה לשמים ולומדת שם תורה מפי השכינה. האם יתכן כי הגעת לשם בגוף האנרגייה שלך כשאתה ער? האם יתכן כי המקום מוכר לי משום שהוא מוכר לכולנו? האם הילדות היו נשמות שעוד לא נולדו? מטריד... מטריד ומעניין...

L i z a r d

New member
אממ

עם נשמות וכדומה אני לא ממש מתעסק, ואני לא אקח איזה משהו מהיהדות רק בגלל שזה מוצא חן בעיניי למקרה מסוים. אבל הסיפור מעניין. לא זכור לי כרגע מקום כזה שהייתי בו, אבל הגיוני מאוד שזה מקום שהייתי בו בגוף הפיזי (רגע, התכוונת לגוף הפיזי? מה הכוונה - "בגוף האנרגיה כשאני ער"? ער מחשבתית או פיזית?) ובחלימה פירשתי את האנרגיה הזאת בצורה שונה. לא יודע. לפי תיאור המקום היה מוכר לך? התיאור עצמו, המילים, או מתוך חישה של האנרגיה מאחורי זה? אני לא ממש יודע, ואני גם לא בטוח שזאת ירושלים, פשוט זה מה שחשבתי כשראיתי את האבנים הירושלמיות בחוץ...

נילאם

New member
אמנות החלימה

יש לי עבודה להגיש למחר על החוויה המיסטית. זה נושא שמרתק אותי וגייסתי לצורך העניין המון ספרים והתחלתי לפשפש בהם, לעלעל ולקדוח בין הדפים. לעבור על 10 ספרים ביומיים זה לא עניין של מה בכך, אבל מבין כל הספרים "אמנות החלימה" של קרלוס קסטנדה פשוט לקח את הבכורה ומצאתי את עצמי נשאבת אל הספר בכל רגע אפשרי כולל רמזורים, פקקים ואתנחתות בעבודה... ואז נזכרתי שהמון זמן לא עסקתי בחלימה, או נסיונות לחלימה והשינה שלי, בהתאם, לאחרונה היתה מצויינת אבל חסרת כל זיק של מודעות. אז איך מחזירים עטרה ליושנה??? לפי דון חואן המכשפים אשר רואים את בני האדם כתצורות אנרגטיות מסוגלים לראות את היצורים החיים כמצגת אנרגיה בעלי "נקודת מאסף". אותה הנקודה בעצם מייצגת את המקום בו נמצאת התפיסה שלנו לגבי העולם. אצל תינוקות אותה נקודה נוחה לשינוי מיקום וככל שאנחנו גדלים אותה נקודה מתקבעת. כמו שאני רואה את זה דרך אותה נקודה עובר הפילטר של החיים שלנו. בתהליך החינוך הופך העולם האנרגטי הכאוטי למשהו מוגדר ומסודר ולומדים לחשוב בתבניות מסוימות, בנורמות שמכוונות על תדר מסויים עד שבשלב מסויים שוחכים שלרדיו האנושי יש סקאלה רחבה ולא רק גלגל"צ 24 שעות ביממה... אז מה הקשר לחלומות??? אחרי שקיבלנו פיקסציה על אותו תדר מסוים אנחנו מתהלכים לנו בעולם וכל החויות, מראות ורגשות נאלצים להידחק דרך התפיסה המצומצמת הזאת חוץ מארועים חריגים שמטלטלים מדי פעם. המכשפים הקדמונים, לפי דון חואן היו בעלי יכולת אנרגטית גמישה כך שיכלו להזיז את נקודת המאסף ("הסקאלה") שלהם ל"תדרים" אחרים וכך לתפוס את העולם באופן שונה ממה שאמחנו רגילים ובדרך זו הם לא היו כפופים לחוקי הזמן והמרחב הרגילים וכך יכלו לבצע מה שנקרא "כשפים". וחלומות?? בתור יצורים מתורבתים ומקובעים אין לנו כמעט אפשרות להרחיב את הסקאלה שלנו כדי להפתח למצבי תודעה חדשים. בעצם יש כמה דרכים: 1. להשתגע. אצל חולי נפש יש "הפרעות" בתפיסת העולם, במיוחד אצל סכיזופרנים. הבעיה היא חוסר שליטה. אמנם ההפרעות הללו פותחות לחולי הנפש דלתות לעולמות הלוציגניים מסתורים חדשים אבל מה הטעם להכנס לעולם חדש בלי יכולת לתפקד ובלי שליטה. 2. לקחת סמים הלוציגנים. לא חוקי. בלאגן. אין תעודת אחריות. על כל 100 שנפתח להם השער לגן עדן יש תמיד את האחד שנפתח לו תיק באברבנל. 3. להתאמן במדיטציות, אומנויות לחימה, ריקודים מקודשים, מנטרות וכו´... דווקא דרך מצויינת להגמיש את הסקאלה, רק דורשת אימון רב. 4. להתאמן בחלימה!!! לפי דון חואן כשאנו ישנים נקודת המאסף שלנו קלה ביותר להסטה, ממש כמו אצל תינוקות. הבעיה היא שאנחנו ישנים באותו זמן וגם אם נבקר בממלכות מופלאות ונחווה מצבי תודעה קסומים המקסימום שנזכור בבוקר זה בדרך כלל קצה קצהו של חלום מעורפל. החלומות כאילו קורים לנו ואין לנו שום שליטה עליהם, אנחנו פאסיביים לגמרי ואמנות החלימה באה ליצור גרעין קשה של מודעות אחידה ורציפה שתצליח לחדור גם לתוך השינה ולהביא את האני החולם להיות מודע להיותו ישן ולהתחיל לפעול בחלום כדי להסיט את נקודת המאסף ולבקר במצבי תודעה חדשים בזמן שהגוף ישן אבל התודעה ערה. אז איך?? קרלוס קסטנדה קיבל הוראה מדון חואן לנסות לאתר את ידיו תוך כדי חלימה. זה לקח לו כמה חודשים טובים עד שהצליח, הטכניקה היתה פשוטה: כשהולכים לישון לתת הוראה לעצמינו לחפש את הידיים בחלום ולנסות להיות מודעים לטותה שניה שבה אנו הרדמים (נורא קשה, תנסו!). קסטנדה בתחילה היה חווה חלומות שלוו בתחושה עמומה שעליו לעשות משהו אבל הוא לא זוכר מה בדיוק.... עד שהתחיל לחפש ידיים ומצא כל מיני ידיים. חלקן מבהילות או... טוב, נסחפתי, מומלץ לקרוא את הספר. בכל מקרה המטרה במציאת כפות הידיים היא למקד את תשומת הלב בחלום שבדרך כלל מאופיין בתחושת היסחפות ולאפס את המודעות כדי להתחיל לכוון אותה. זו רק ההתחלה, העסק ממשיך לכיוונים מדהימים אבל מספיק להיום, איפה אני ואיפה המטלות שיש לי להגיש מחר. לילה טוב, חלומות צלולים. נילאם

L i z a r d

New member
תודה, כתבת דברים יפים ../images/Emo13.gif

לא חשבתי על ההקבלה שעשית בין התאוריה הפרוידיאנית על הפעולה של מנגנון ההדחקה וכו´ בזמן החלומות, לבין התנועה החופשית של נקודת המאסף... זה ממש מעניין! ספרי אחר כך על מה כתבת בעבודה, טוב? זה בטח יהיה מעניין.... ומה שלומך?

מיקוששש

New member
חלום. לא חלימה.

היה לי יום ממש עוצמתי אתמול. נזכרתי שבלילה שלפני אתמול חלמתי חלום כזה: עפתי באוויר על מכשיר שאפשר לעוף איתו באוויר, ועפתי לכל מיני מקומות. היו כל מיני התרחשויות בכל מקום...לא משנה כרגע... בקיצור, בסוף החלום שכחתי את המכשיר במקום כלשהו או משהו כזה, ואז חשבתי, אוי איך אני אגיע למקום אחר? ואז אמרתי...רגע...הכל קשור בכוח רצון. לא? אז אני יכולה לעוף בלי המכשיר.... ואז פשוט התעופפתי באוויר. כאשר קמתי הרגשתי מ-מ-ש מותשת!!! הרגשתי שהייתי באמת בכל המקומות האלה בחלום. הגוף שלי אפילו הרגיש כמו אחרי טיול ארוך. מאז, אני מגשימה המון דברים בקצב, והימים שלי ממש עוצמתיים!!!!!

מיקוששש

New member
את הידיים כבר מצאתי בעבר

אני רוצה להתקדם מעבר. ההודעות על שערי החלימה ממש עוזרות!!!

כן LIZARD....

השירשורים שלך בושא ה"חלימה" תורמים רבות גם לי. כולי תקווה שתמשיך לשתף, וכמה שיותר, יותר טוב! שלך
, קסם אמיתי

אוקיי עכשיו אני חושב שאני מבין

התכוונת לכך שה*שירשור* הוא של כולנו? אם כן, אז קבל התנצלות על אי-ההבנה. שלך, קסם אמיתי

למעלה