אמנות ההדרכה (2)

אמנות ההדרכה (2)

מדריך טוב צריך להיות מצוייד בבסיס איתן של מיומנויות יסוד. מיומנות יסוד בלתי מלוטשת פירושה צרות. צרות מתבטאות במאמצים גדולים מדי שהמדריך צריך לעשות, בשביל להגיע לתוצאה שאליה הוא יכול היה להגיע בקלות הרבה יותר גדולה. להלן חמש מיומנויות יסוד, שכל מדריך צריך לוודא כי הן מלוטשות אצלו כהלכה: 1. העברת צלילים מדוייקת: במהלך ההדרכה שומעים המודרכים ללא קושי כל מילה ומילה שהוא אומר. 2. העברת מסרים מדוייקת: במהלך ההדרכה, קולטים המודרכים באורח מלא ומדוייק את המסרים שאותם מנסה המדריך להעביר. 3. הבנת הזולת: המדריך צריך להיות מצוייד ביכולת להבין את זולתו. הבנת הזולת איננה מצטמצמת להבנת מילות הזולת, שפת הגוף של הזולת וכוונותיו, אלא נשענת במידה רבה על הבנת ההקשר שבו מתרחשים הדברים. בנוסף לכך, במהלך ההדרכה, המדריך צריך להמנע מאטימה-עצמית של רגשותיו ותחושותיו, דבר הקורה לעיתים למדריכים אמביציוזיים ה"ננעלים" על מטרתם בנוקשות יתרה ולכן רואים הכל רק דרך עיני מטרתם. על המדריך להמשיך להיות, במהלך ההדרכה, אותו בנאדם שהוא היה לפני ההדרכה ויהיה אחרי ההדרכה, אחרת ההדרכה מתבצעת על-ידי "רובוט" ולפיכך חסר בה איזון היכול להיות מסופק רק על-ידי מגע אנושי אישי. 4. התנסות בהדרכה דרך עיני המודרכים: במהלך ההדרכה, חווה המדריך את הדרכתו דרך עיניהם, אזניהם ותחושותיהם של מודרכיו. 5. זרימה וגמישות: במהלך ההדרכה, המדריך צריך להיות מסוגל לזרום ולהשתלב עם מודרכיו, אחרת הוא יוכל ללמד רק מודרכים היודעים לזרום ולהשתלב איתו. (מתוך "המדריך למדריך" - כל הזכויות שמורות לי...
)

טאו

New member
בן - חשבת פעם לכתוב ספר?

ואז היית יכול למכור אותו לכל מי שמתחיל ללמוד אצלך. כמו אספיס המורה שלי למתמתיקה שהיה, בתחילת כל שנה, מקבץ את כל הכיתה שלי מאחורי הבגאז´ של האוטו שלו ושולף משם ,כמו מרי פופינס, ערמות של ספרים לתחילת השנה ודופק ג´ובה רצינית. אאאאההה??? איזה אחלה רעיון?! אחר כך היית גם יכול לבחון אותנו. "ילדים!!!!!!!!!לסגור ספרים להוציא דפים, להוציא עטים להניח עטים. ע כ ש י ו ! ! !
אה ואני מוציאה לשון.

wu-wei

New member
כל כך מסכימה.., וגם..

אמנם הקנקן לא מעיד על ... אבל, אני ממש גאה בעצמי, נראה לי, ואפילו -אני די משוכנעת- שאני מיישמת את כ ל הנקודות האלה כשאני מדריכה (לפחות, כשמדריכה מחול מזרחי, זה בטוח...) אופס, עכשיו אני אהיה תחת עינכם הבוחנת?! אמאלה!!! איזה איזה איזה כיף....

לא קשור לקנקנים...

"אין הנחתום מעיד על עיסתו..." ובכל אופן, אני אעיד ואומר שאת אכן מיישמת היטב את 5 היסודות, או ליתר דיוק, הם קיימים בעבודתך באופן יציב ומבוסס.

wu-wei

New member
../images/Emo9.gif../images/Emo25.gif../images/Emo25.gif../images/Emo24.gif../images/Emo9.gif...

כשכתבתי את זה הרגשתי משהו לא נכון עם הפיתגם ולא הצלחתי למקם.... תודה... (או. קיי., נזכרתי ´אין להסתכל על הקנקן אלא על מה שיש בו´. ממש לא קשור!!!!! טוב היה אמצע הלילה, הייתי עייפה... תרוצים תרוצים...

למעלה