אמנון לוי filter

נובאמת

חכמה בלילה (מישהו עוד משתמש בביטוי הזה?). אחרי שכל הארץ רעשה וגעשה ובYnet הייתה כותרת וכתבה מלחיצה? זה כמו לבדוק מאבטחים בכניסה לקניון יום אחרי פיגוע. לא משקף.

Ricca

New member
אבל גם לפני הטראראם זה היה ככה..

אתם חושבים שמשהו פגום בי?

בחבח

New member
את לא בדיוק משכנעת

בתור אחד (וקפת תעיד) שהיה סוג של משטרה מקומית בצ'ט של וואלה אני יכול לומר לך שאין סיכוי שאת תעברי ככה כבת 13. אם מישהי הייתה מדברת כמוך, ישר הייתי חושד בך שאת מתחזה, שלא לומר אריאנה מלמד. ודרך אגב, אם כבר אני מביע את דעתי המלומדת בנושא, אין מה לצפות מהמשטרה כי היחידה לפשעי מחשב היא קטנה מאוד (ששה-שבעה אנשים. באיטליה יש 700 לדוגמא) וחסרת נסיון אמיתי. הם מתמקדים גם בעיקר בהאקרים לבנקים וחברות גדולות שיכולות להפעיל לחץ על המערכת. עיקר ההשקעה שלהם בנסיון ללכוד פדופילים היה בשיטות של אריאנה מלמד של להתחזות לילדים בחדרים לילדים. אחת הבעיות בשיטה הזאת, והיא גם הסיבה למה אין סיכוי ממשי להשפיע בכזאת צורה ובכאלה דרכים, היא שהפדופילים המנוסים יותר יודעים להיזהר ויודעים להבדיל ולעומתם יש הרבה מאוד מתחזים בשביל הקטע שמציגים עצמם כדמויות אחרות בצ'טים (וזה חלק מהקונספט של הצ'ט בסה"כ) וכל מיני אחרים שבאו לעשות נסיונות או סתם לפתח שיחה. יש פתרונות אבל בשביל ליישם אותם המחוקקים, המשטרה וחברות האינטרנט צריכים להיות הרבה יותר מודעים לנושא של פיקוח על משתמשים ועד עתה (וזה לצערי מנסיון) הם מעדיפים להתעלם מהקונספט הזה או להשקיע בו את המינימום הדרוש לכיסתוח וזהו.

Ricca

New member
זה מפתיע אותך שהתחום לא מפותח?

ובכלל אם הייתי פדופיל בשביל מה לי להשקיע בכלל בכל המאמץ הזה לפתות ילדות בצ'אט, אם אני יכולה בקלות למצוא עבודה בתור שרת בבית ספר יסודי, או במחלקת ילדים באיזה בית חולים, או אפילו להיות מתנדב באיזה ארגון שעוזר לנוער במצוקה (ניחשתם נכון, לא עושים שום בדיקה פסיכולוגית, או אפילו בדיקת רקע פשוטה לאנשים שמתקבלים לעבודה), הייתי יכולה לטייל בשעות הדימדומים באיזה גן ציבורי ולפתות ילדות שההורים שלהם עדיין בעבודה ומשחקות בנדנדות לבד (ראיתם אי פעם סיור משטרתי בגן הקרוב למקום מגוריכם?). המשטרה כנראה עסוקה בארוב לנהגים שנוסעים מעל 90 קמ"ש בכבישים בין עירוניים, סה"כ הכנסה של 750 ש"ח לכל עבריין מהירות הרבה יותר קורצת מסיור בעיר, ובטח יותר קורצת מסיור בצ'אטים.

בחבח

New member
לא מפתיע אותי שהתחום לא מפותח

יש שני גורמים בעייתיים בארץ - אחד הוא שבניגוד לארצות אחרות שם הממשל התפתח בפיגור יחסית קטן מהאוכלוסייה בנושאים של האינטרנט. בארץ המצב הוא של מרחק שנות אור בין הממשל והחוק לבין האינטרנט ומלבד יוזמות פרטיות אין הרבה פעילות נכונה כדי להביא למצב בריא יותר. הגורם השני, ואת רק מזכירה סימפטומים שלו, הוא שהמשטרה בארץ הפסיקה להיות, כמעט לחלוטין, משטרה והפכה לזרוע בטחון מג"ב סטייל. למעשה אפשר לומר שמג"ב בלעה את המשטרה. היום הרוב המכריע של הקצינים הבכירים הם אנשי צבא ואנשי מג"ב, כולל המפכ"ל החדש ומפקד מחוז תל-אביב החדש (שלא ברור למה הוא צריך לבוא משורות מג"ב). בעשרים השנים האחרונות היה רק מפכ"ל אחד שהיה שוטר בעברו והוא הודח בנסיבות קצת מוזרות. יותר מזה, הוא המפכ"ל היחיד שהיה חוקר בעברו. חוקרים, החלק האיכותי יותר של המשטרה, הפכו לזניחים במערכת שדוחפת כל הזמן לכיוונים של בטחון (ואפילו החליפה את שמה הפוליטי לבטחון-פנים) ומתרחקת מעבודת המשטרה האמיתית - מלחמה בעבריינים. הנזק הזה של חדירת אנשי צבא ומג"ב למשטרה מתפתח לשני כיוונים מלבד שינוי אופי המשטרה. אחד הוא העובדה שבכירים במשטרה לא יודעים את העבודה. השני הוא שהם באים עם תפיסת עולם צבאית. הצבא, בניגוד למשטרה, לא מתוכנן לעבודה יומיומית אלא למלחמה שהיא אירוע מאוד קצר, או מבצעים שהם עוד יותר קצרים ממלחמה. העובדה שהם באים ממערכת אחרת גרמה להם להזיק למשטרה ולמבנה הנכון שלה. הדוגמא הקשה ביותר הייתה המפכ"ל יעקב טרנר, טייס, שלא היה לו מושג מה הוא עושה כמפכ"ל, בתקופתו החלה הידרדרות קשה בכל התחומים של הפשיעה והצליח להזיק לטווח ארוך בכך שהעביר את המשטרה למתכונת צבאית שבה קצינים שלא התקדמו עד גיל מסוים שוחררו מהשרות. מה שקרה כתוצאה מכך היה שהמשטרה איבדה בתוך כמה חודשים את כל הקצינים הותיקים, בעיקר חוקרים, שבנו קשרים מודיעיניים במשך עשרים-שלושים שנה, ובמקומם נכנסו חוקרים זוטרים, או אנשי צבא שקיבלו העדפה בקידום. לזה אפשר להוסיף את העובדה שהתיק של המשטרה לא ניתן לאנשים עם חזון אלא לעסקנים פוליטיים מפוקפקים/ררג ב'. מלבד המינוי של שלמה בן-עמי (שהיה כשלון מוחלט אבל לפחות ניסו) לא היה אדם בעל חזון במשרה הזאת. היה סיכוי נהדר לאדם כזה עכשיו, כשציפי לבני ביקשה לעצמה את התיק, אבל במקומה נתקענו עם צחי הנגבי שבינתיים מפליא במינויים המפוקפקים שלו. כך שבאמת, מה לנו שנקטר על יחידת האינטרנט כשהבעיה מתחילה מהראש. הם סתם סובלים מחוסר תקציב וחוסר העדפה לעומת יחידות אחרות או משימות אחרות שהמשטרה לא צריכה באמת להתעסק בהן.

למעלה